![]() |
En af vore gode vinvenner har en motorcykel, som han har døbt "Griso". Samme navn som chefen for de håndlangere "i bravi", der tjente hovedskurken Don Rodrigo i romanen "I promessi sposi". Fra flere gode vinvenner blev jeg rettet: titlen på murstenen, oversat til dansk, ville være "De trolovede" og ikke som jeg skrev "De betroede". På dansk skulle den være oversat til "Renzo og Lucia", som er navnene på de to kærester, der kun til sidst får hinanden.
En rettelse, der bekræfter, at der er mange blandt jer, der ved meget mere om Italien end man skulle tro. Der må også være mange, der holder Wine Spectator, fordi der kom et hav af forudbestillinger på Barolo 2013 fra Tenuta Cucco. Vinen vil være på lager uge 46/47 og jeg skriver rundt, såsnart som den er her.
I samme sending vil der komme tolvhundrede flasker af en vin, som jeg ikke tøver et sekund med at give topkarakter. Jeg ved ikke, om I tør tro mere på min vurdering end på vurderingen fra et afsidesliggende fremmedsproget månedsblad som Wine Spectator, men I kender mig: når jeg har fundet et SCOOP, er der ingen vej tilbage!
Og et veritabelt scoop er det. Betingelserne er opfyldt: der er nok af den, den smager rigtig godt og prisen er i den prisklasse, der luner. Allerede i glasset sagde vinen til mig "Halløjså Carlo, det regnede du ikke med hvad?" Nej, det gjorde jeg ikke. Dels fordi jeg ikke havde smagt andre nebbiolo fra samme årgang 2016, dels fordi jeg vidste, at det kan tage tid, når man vil skifte fra "god" til "bedre" og endnu længere tid, når springet er mod "bedst". Hvor længe har det taget Tenuta Cucco for at skifte stil og løfte sig fra "god" til "bedst"? To, tre år? Jeg kunne nu bedre li' Cascina Cuccos gamle etiketter, men skal man skue en nebbiolo på etiketten? Denne 2016 Nebbiolo Langhe fra Tenuta Cucco har det hele: farven, duften, smagen, elegancen, alt, alt, alt, som I, der valfarter til Barololandet forventer og kræver af en god nebbiolo. Jeg vover påstanden, at den smager mere af Barolo end mange af de kommercielle Barolo, der roder omkring de ethundredeogfyrre kroner. Betragt dog prisen som blot et positivt "oven-i-købet": glæd jer til renheden, smagen og til den slet skjulte bacchiske fristelse, der ligger i denne nebbiolo 2016. Lang smag og lige så vedvarende smagsindtryk. Nyd den lettere afkølet, luk øjnene og I er straks i en af de mange gode "trattoria", der pryder landskabet i Langa.
Tenuta Cucco har opfyldt alle og alles forventninger: barneskoene er trådt, og hvis kvaliteten allerede var god hos det gamle Cascina Cucco, så er fokus på kvalitet blevet større og forholdet mellem pris og kvalitet blevet bedre. Som sagt er det den første nebbiolo 2016, jeg smager, så spørg mig derfor ikke om holdbarheden. Formodentlig 2016 til 2022 men....ikke hos mig. Det er en vin I vil blive forelsket i med barske følger på beholdninges ....afdampningsproces!
![]() |
Forudbestillingsfrist er denne gang ret kort, da vinen ventes hjem allerede uge 46/47 sammen med "storebroderen" 2013 Barolo di Serralunga:
Kan I ikke nå at bestille den? Do not worry: selv til normal detailpris er denne vin en fuldtræffer!
Hvis I ikke kan vente, er der en del andre vine fra Tenuta Cucco, der er værd at smage. Hvordan smager disse vine? Den første almindelige reaktion fra jer er: "Hvordan kan de være så billige?". Den næste reaktion efter at I har smagt vinene er: "Nej hvor de smager godt!" Hovedforskellen mellem 2014 og 2015 er, at 2014 er en smule mere fremskreden i modning, hvilket man tydeligt kan se fra farven. Holdbarheden og smagen er dog fin og Barbera Superiore 2014 er blevet rost netop for sin holdbarhed. 2015 er noget mere svulstig, mere frugtrig og mere barbera med masser af det hele. "Superiore" udgaven, som har lidt mere krop og en smule fadlagring, vil klæde både rødt kød og kvæk kvæk fuglevildt (ik, ik).
![]() |
![]() |
Udenfor ovenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978
< Forrige | Næste > |
---|