22.11.2017 Så englene...slår på trommerne
Kære Vinvenner,
I de gamle dage var det almindeligt, at de rige ikke blandede sig med pøblen. I de gamle dage. Ikke engang når det gjaldt om
at bede. De fleste store gårde havde et kapel, som besøgtes af præsten til gudstjenesten om søndagen eller til andre religiøse
funktioner. Dette er tilfældet også for Tenuta Cucco: det er fra frescomalerierne fra 1807, som findes i kappellet San Sebastiano al Borgo,
at etiketterne har deres motiv. Personlig kunne jeg bedre li' de gamle sorte etiketter fra Cascina Cucco og hånden på hjertet, så
er der for meget tegnesierie over de små figurer. Men, alt er tilgivet! De små engle har alle gode grunde til at feste, slå på tromme
og trutte i jagthornene: Barolo 2013 og Nebbiolo Langhe 2016.
Jo, jo: stor årgang, som jeg skrev og stor vin, holdbar, ikonisk Barolo, men jeg må indrømme, at min gamle vinnydersjæl er
tabt til den hold-da-ferie-hvor den-smager-godt Nebbiolo Langhe 2016. Mange af jer har bestilt. De andre skal bare skynde sig.
"Hvorfor? Hvorfor al det skynderi?"
Fordi det var ved en fejl, at jeg kom til at smage på vinen: den er ikke officielt til salg endnu. Tenuta Cucco sælger p.t. deres sidste
2014 og er lige begyndt med 2015. Engang denne 2016 bliver smagt af alle de store udenlandske og italienske anmeldere, vil det
fyge med høje parkerpoints og bestillingerne vil rulle ind. Tro mig.
"FAR FROM THE MADDING CROWD"
Er der..... noget tilbage af dem, vil jeg skænke Nebbiolo og Barolo under det kommende "Julemarked på Slottet".
Vi(*) har valgt færre, nænsomt udvalgte vine, et begrænset antal deltagere, en smagning der afvikles over to dage
og valget om at kun smage vinene eller lade Fabios gode små retter ledsage dem. Kort sagt: tid til at snakke med vore kunder, fokus på
vinene og hvad der er vigtigst: ingen stress. Det er jo den søde tid.
Hvis det er jeres type smagning, så er vi(*) klar lørdag og søndag i denne uge:
(*) Ingen pluralis majestatis: "vi" er Fabio Simoncini, Cibi & Vini, og jeg. Fabio står for en række dejlige vine, maden
og for de traditionelle italienske julegodter, panettone, panforte pandoro, chokolade. Sidste frist for bestilling: idag.
SCHIAVENZA: DEN SPARSOMME TILDELING
Min sparsomme tildeling af Schiavenzas Barolo di Serralunga 2013 og Barolo Broglio 2013 er allerede "allokeret" som det så smukt hedder.
Der er ikke mere af den og der er desværre flere, der er gået forgæves. Det beklager både jeg og fru Maura: hun har gjort små mirakler for at leve op
til alles forventninger, men sådan er det: produktionen er lille, priserne særdeles fornuftige - det har de altid været - og der er mange
rundtomkring i verden, der sætter pris på Schiavenzas vine.
Jeg har fået en lidt større tildeling af Dolcetto 2016, Barbera 2015 og som noget nyt, den fadlagrede Barbera 2015. Lækre sager
der ingen videre introduktion behøver. Der er heller ikke alverden af disse vine og jeg har derfor lavet et kort forudbestillings- og forudbetalingstilbud.
ÅBNINGSTIDER på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:
Udenfor nedenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978
I DAG: onsdag den 22. november: 14:00 til 17:00
torsdag den 23. november: LUKKET. Allers Julemarked
fredag den 24. november: 14:00 til 17:00
lørdag den 25. november: LUKKET. Julemarked på Slottet
søndag den 26. november: LUKKET. Julemarked på Slottet Tillykke ROMEO!!!
mandag den 27. november: 14:00 til 17:00
tirsdag den 28. november: 14:00 til 17:00
onsdag den 29. november: 14:00 til 17:00
torsdag den 30. november: 14:00 til 17:00
Udenfor ovenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978
Ciao,
Carlo
PS:DET FORURETTEDE SKARN
"Så igår, da vi skulle flytte de resterende kasser, spurgte Renzo Tebano, sommelieren, der udover ved vinsmagninger også hjælper mig
med lidt "intellektuelt" arbejde, dvs at flytte vinkasserne rundt på lageret: "Hvad er det for noget denne RUSIN?"
"Det er i realiteten en god nebbiolo rosé fra topårgangen 2010. Jeg købte mange af den, men tilsyneladende FOR mange, da jeg stadigvæk har 258 flasker af den.
"En 2010 og så en nebbiolo: er den virkelig så slem, som du siger?" "Ja" - svarede jeg - "derfor er den dømt til Norwegian Blue afdelingen til under kostpris".
Renzo så stadigvæk lidt spørgende ud. Jeg forklarede ham Monty Pythons episode om den døde papegøje og så sagde jeg:
"Vi trækker en flaske op, og så tager vi det på undervisningskontoen: engang imellem skal man også smage de dårlige vine, ellers mister man overblikket".
Surprise surprise: man kan også gøre et skarn uret. Ingen tegn på oksidering på farven, lille fin duft der mindede om hindbærmarmelade, ret neutral smag med velbevaret nebbiolo syrlighed. Det kan være, at det er fordi lagertemperaturen var ideel igår - ca. 16 grader - det kan også være, at vinen var blevet bedre eller at den bare smagte bedre end jeg huskede den. Hvad skal jeg sige? Straks opgraderet fra marinering og madlavning til punch og glögg. "I smagen minder den om visse naturvine" blev der sagt med halvalvorlig mine af en af os. Kan ikke huske hvem af os to."