![]() |
Ovenstående otte Barolo kunne snildt beskyldes for at være årsagen til dagens......korte og anderledes mail. Men nej: i lighed med de fleste julefrokoster i år, var også vores ret dydig. Vi var syv mennesker om den og selvom "sober" måske ikke er det rigtige ordvalg, blev der ikke skejet ud. Barolo indgyder en vis respekt og før vi går videre i teksten et par ord om mine indtryk, mest til brug for de vinvenner, der måtte have nogle af vinene i deres kælder. Jeg vil understrege, at det er mine indtryk, sådan på frihjul og uden smålig hensynstagen til det evt. salgsarbejde. (For det, se senere i mailen....)
Fra højre ser I SERRALUNGA 2013 fra Tenuta Cucco. Jeg har skrevet en del om den i forvejen, som I jo ved. Den blev smagt som første og den lever op til forventninger om stil, klasse og holdbarhed.
Lige efter er der COLAREJ 2007. "Colarej" er det dialektale navn for vinmarken Colaretto i Serralunga. Det er Cantine Gemma's "trade mark" for en af deres bedste "selezione". Sælges gennem kæderne fra Dansk Supermarked (føtex netto, bilka), og hvis I har et par flasker af den i kælderen, så pris jer lykkelige! 2007 er en flot årgang, lidt undervurderet i starten, da den kom efter den store 2006, men den præsenterer sig flot og byder på megen Barolo-finesse. Den var drikkeklar og vil holde sig på toppen et par år endnu. Jeg solgte mine sidste to flasker til en svensk kunde i fredags.
Den store 2006 blev repræsenteret af en PRAPO' RISERVA fra Schiavenza. Kort proces: stor Barolo, med masser af liv endnu og al den tjære, roser, eukalyptus, og et væld af Barolo-indtryk I kunne ønske for jer.
Alle vine blev skænket blindt og jeg må indrømme, at jeg ikke kunne genkende min TABUI Riserva 2010, selvom den var kåret af mig, men jeg mener også af de andre - svært at huske lige nu - som den bedste. Ros fik også TRE NASI Riserva 2000 men ikke ubetinget ros: jeg synes, at vinen er yderst tiltalende men bør nydes nu, et år eller to frem. Der er ingen pointe ved at gemme den yderligere: sytten år er også en slags alder. Nul fejl ved vinen men en magelig og behersket træthed begynder at præge denne gode syttenårige.
En 1989 fra Barolo-kommunen kom og blandede sig i det, der indtil nu havde været en ren Serralunga-forestilling. En standard Castellero und nix weiter: men hvis I har den i kælderen, så er I meget meget heldige. Flot, adræt, perfekt i alle sine former: en rask 28-årig hvis farve og duft vil snyde selv de mest erfarne Barolo-smagere. Kan holde ti, femten år endnu. En stor Barolo vi var glade for at have smagt, men som vi lige så godt kunne have ladet sove videre.
Lige som vi troede, at vi havde nået toppen, kom aftenens overraskelse i glasset. Det var Tonino fra den berømmelige Contea di Neive-restaurant, der engang har sagt "Bruno Giacosa sender alle de andre producenter til at gøre rent på godsvognene." Toninos lidt skrappe udsagn blev til fulde bekræftet: magen til elegance, vedvarenhed af smagen, typicitet forenet med åh så nem drikbarhed skal man lede længe efter i Barolo. Samme lethed som en Bardolino men en dybde, som kun de store kan præstere. Vinen var fra Castiglione Falletto kommunen i den ellers hverken-fugl-eller-fisk årgang 1993. Bare jeg havde et par kasser af den!
Og den sidste vin? Ingen ved bordet gættede Giacosas årgang - ikke engang jeg selv, selvom jeg havde en idé om producenten. Det kunne ikke gøres bedre. Dog da den sidste vin kom i glasset, var der tre, der sagde "trøffel!" Og hvis I har i kælderen en flaske af Schiavenzas Riserva 1999, vil I opleve en stor vin. Lige så stor som Giacosas 1993 blot i en anden, mere kompakt og konsistent stil. Det er heller ikke en vin, som I behøver skynde jer at trække op: 1999 til...2025-2030? hvem ved?
Ovenstående julefrokost i torsdags, rund fødselsdag hos nære venner fredag, fodboldtræning lørdag formiddag og barnebarnets fødselsdag lørdag eftermiddag. Det er årsagerne til, at I slipper for de sædvanlige tilbud. Næsten da: hvis I er i tvivl, hvad I skal give som gave, så husk at et GAVEKORT altid er velkomment og kan bruges både til køb af vin og deltagelser i vinsmagninger(*):
Af ovenstående Barolo er der stadigvæk den "unpluggede" Serralunga 2013, som I kan nå at bestille og de sidste kasser af TABUI 2010 Riserva. Hvorfor er Serralunga 2013 "unplugged"? Fordi den ikke har fået nogen omtale endnu, ingen resonans fra de hjemlige media: den klarer sig fint med jeres præference, med Veronellis topkarakter og Wine Spectator 95 points:
Udenfor ovenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978
< Forrige | Næste > |
---|