Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

20.12.2017 Hyldest til det "fordyrende mellemled"

Kære Vinvenner,

Så sikker som amen i kirken: find mig den webshop, hvor indehaverne ikke bedyrer, at de importerer deres vine direkte fra vinbonden "uden fordyrende mellemled". Jeg skriver det ikke, men naturligvis er langt de fleste af mine vine importeret direkte fra producenterne. Her dog vil jeg prøve at skryde lidt med det modsatte: den dejlige Prosecco, som I ser ovenfor, får jeg tilsendt fra Pino Tirelli, som i sin tur køber den hos en af de ældste og mest velansete Prosecco producenter i landsbyen Vidor. Sjovt nok, er det en producent, som jeg også importerer fra, lejlighedsvis. Hvor er så fidusen med at få denne Prosecco "second hand" så at sige?

FLERE FORDELE

Hvis vi ser bort fra venskabet med Pino og hans fodboldspillende familie - venskabet spiller også en rolle i samhandlen - nyder jeg godt af, at jeg hægter mig på Pinos storkøb og får den samme pris, som om jeg købte flere læs. Det andet er, at jeg får hjem en Prosecco, der er ikke kun produceret af et firma i Proseccos top ti, men også garanteret af Pino Tirelli. Det er ikke så lidt. Tirellis familie har været i gang siden 1866.

"LOCAL HERO"

Renzo Tebano, som I møder ved skænkebordet på lageret om søndagen, sagde "Tirelli? Ingen kender ham i Italien." Det er måske rigtigt: local hero: Parma, Reggio Emilia, Mantova.... spørg efter Tirelli. Stopai, Rosso Tirelli og alle de andre af familiens Lambrusco, som I også kender godt, leveres til flere grossister og restauranter. "Hvad med supermarkeder?" spurgte jeg Pino?" Kun til CONAD-kæden fordi de har en sober prispolitik og de slagter ikke priserne som andre supermarkeder gør."

Lidt eksport til Danmark og - af alle steder - til Frankrig, men lokalt har Tirelli et navn, der er pengene værd: det skyldes firmaets pålidelighed og flere generationers garanti for kvalitet. Et mellemled som jeg ikke ville være foruden og som I også nyder godt af.

FRISKESTE

Det parti Prosecco di Treviso DOC, som netop er kommet til lageret sammen med Julelambrusco© STOPAI, er fra 2016. "Jeg kunne sende dig den nye Prosecco 2017, men denne 2016 smager rigtig godt nu: 2017 har lidt under frosten i april og den meget varme sommer og priserne er steget. Jeg har købt alt det jeg kunne købe af 2016 og den er lige blevet aftappet i den sidste uge i november, direkte fra "autoclave" (*).

Nu er det tredje gang, at jeg smager Tirellis Prosecco og vi har også skænket den til meget tilfredse vinvenner på lageret. I disse dage, når snakken går så meget på kraftige røde vine, er det rart med noget forfriskende. Og prisen? Det fordyrende mellemled til trods ikke dyrere end andre topProsecco. Find Tirellis her sammen med andre gode hvide boblevine:

JULEBASTEN©

Hvis I har forudbestilt Julebasten men ikke har hentet den endnu, så kontakt mig venligst og hurtigst.

ZANOVELLO ZAVONELLO ZANELLO.........

Kært barn er lovet på lager idag onsdag mellem 14.00 og 17.00 og siden vi holder åbent til klokken 18, er der mulighed både for at hente den og smage den. Jeg kan næsten ikke vente med at smage den som den er, lige kold fra eksportvognen. Jeg ved det: det er ikke det optimale forhold at smage en vin på og den mishandling yder ikke vinen retfærdighed. Dog er det en uomtvistelig kendsgerning, at hvis en vin smager godt, smager den godt uanset hvad. Senere kan den kun blive bedre, med den rigtige temperatur, det rigtige glas, den rigtige mad og det rigtige selskab. Jeg har oplevet det så mange gange, at jeg ikke tøver med at give denne erfaring videre. Det modsatte er desværre også rigtigt: en middelmådig vin bliver aldrig god uanset hvor pænt man behandler den! Her kan I se den allerførste prøveflaske med prøveetiket. En vin som har fulgt os i snart et årti og som I har kåret som vedvarende succes!

Ciao, Carlo

[*] autoklav, "trykkogeren": den rustfristål maskine hvor man både fremstiller og tit opbevarer de mousserende vine under lav temperatur. Gæringen forgår i tryktanken og standses eller reguleres ved afkøling i løbet af processen. Restsødmen kan således styres, det samme gælder alkoholindholdet, og vinen bliver let perlende. Udmærket system for produktion af Lambrusco, Prosecco, Moscato, Brachetto og andre aromatiske vine. For at opnå og bevare den bedste friskhed i vinen aftapper Tirelli ganske kort tid før salget.

Hvis I ønsker at lære lidt mere om fremstillingen og om vinens rejse fra druen til jeres glas, så er WineClass ikke det dårligste sted at starte. I kan se en kort præsentation her: https://wineclass.academy/

PROSECCO og ÅBNINGSTIDERNE

ÅBNINGSTIDER på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:
Udenfor nedenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

I DAG: onsdag den 20. december: 13:00 til 18:00 Vi skænker Tirellis Prosecco og Zanovello
torsdag den 21. december: 13:00 til 18:00
fredag den 22. december: 13:00 til 18:00
lørdag den 23. december: 13:00 til 16:00
søndag den 24. december: LUKKET Glædelig Jul!!!
mandag den 25. december: LUKKET Buon Natale!!!
tirsdag den 26. december: LUKKET
onsdag den 27. december: 13:00 til 18:00
torsdag den 28. december: 13:00 til 18:00
fredag den 29. december: 13:00 til 18:00
lørdag den 30. december: 14:30 til 17:00 Vinsmagning af Prosecco og...andre perlende vine
søndag den 31. december: 12:00 til 15:00 Vinsmagning af Prosecco og...andre perlende vine

Udenfor ovenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5