Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

28.01.2018 Slutspurt? Næh: startskuddet!

Kære Vinvenner

"Guf for multitaskerne!" Denne mail kommer lidt tidligere end den plejer, fordi den er spækket med vintilbud. Det er ikke en slutspurt til januar udsalget, som har været velmodtaget i al sit beherskede udbud af vine (*), men snarere et startskud til hvad der er på vej, som man (jeg, og forhåbentligt I,) kan glæde jer til.

RUTINETJEK

Derfor er den vin I ser på åbningsbilledet ikke en del af nogen slutspurt men en del af et "rutinetjek". Jeg har altid været over- bevist om, at denne 2013 ENNE Negroamaro var en rigtig rigtig god rødvin. Jeres "respons" har dog været sparsom og tilfældig, især de gange vi har præsenteret den ved vinsmagningerne. Kunne det tænkes, at the grand old master her er ved at tabe det? Kan det være, at smagsløgene er ved at gå samme vej som resten af de kropslige funktioner? altså, ned ad bakken?

I tvivl med mig selv satte jeg vinen gevaldigt ned. Det hjalp meget lidt. Indtil i fredags da en ellers kritisk vinven kom tilbage for at købe otte flasker. Gad vide hvorfor lige præcis otte: jeg opfattede det som et oprør mod det dér seks og tolv flaskers tyranni, en hyldest til min "intet tvangsminimum", som mange af jer sætter pris på. Ikke nok med det: købet blev fulgt af en virkelig begejstret melodi af rosende vendinger, mere end almindeligt for netop denne vinven. Kunne det passe? Jeg tog en flaske hjem og smagte på vinen.

FAKTA

Negroamaro er en enten/eller drue: når man fremstiller den ren, har vi vine som enten er OK konsumvine, der spiller mest på den høje alkoholprocent eller vine, der kræver TID. Tiden er den faktor, der kan dæmpe på negroamaros høje syrlighed. Måske er det ENNE's høje garvesyre, der har skræmt mange af jer væk. I starten. Idag, i går aftes altså, efter blot et kvarters tid i et stort glas, begyndte vinen at åbne sig og tilbød et væld af smagsindtryk, der går fra kirsebær, peber, skovbær, det hele støttet og bundet sammen af en delikat trælagring. Nu kan jeg bedre forstå, hvorfor Severino Garofano, en af Italiens store ønologer, plejede at sige "il negroamaro va domato": "negroamaro skal tæmmes". Han gjorde det ved at lade druen tørre en smule: enten ved senhøst eller ved at vride stilken, så klasen fik mindre næringstoffer fra planten. Eller ved at tilføje de friskhøstede druer en portion tørrede druer.

Ingen af disse metoder er blevet anvendt ved ENNE, fordi vinen stammer fra en vinmark, hvor vinstokkene er dyrket lavt ved jorden ("alberello" dvs lille træ) og er halvfjerds år gamle. Lavt udbytte og en vin, som er faktisk en rigtig flot vin (jeg var ved at skrive "stor"). Lad den rulle i munden og tillad den at folde sig ud i jeres gane. Om fem-seks år når den vil have nået sin top, vil I kunne sige "Hold da ferie: i 2018!!! gav jeg kun 95,- kr. for denne skønhed af en vin! Dog kender I mig: fra den 4. februar går ENNE sejrrigt og retfærdigvis tilbage til den pris, den kostede og som den altid burde have kostet, hvis vinhandleren her havde været lidt mere fast i sine overbevisninger. Og husk: serveringstemperaturen på 20-21 grader vil "åbne" vinen som den, og I, fortjener:

ØKO-MAJNONI

Pietro Majnoni er på vej til sin faste januaraftale: økovinmessen i Montpellier, hvor "jeg plejer at sælge mere vin til de andre udstillende kollegaer, end til nye kunder". Det siger noget om den anseelse, som Pietro har blandt ligesindede producenter og hvor svært det er at erobre nye kunder, når konkurrencen er så stor. Det problem har vi ikke herhjemme, måske det modsatte, som bevist af Julebastens© saga. For at råde bød på denne mangel, har Pietro sendt ethundredeogfirs flasker - de sidste - af sin Riserva 2015, den samme som blev brugt til netop Julebasten@

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/26-roedvine/2792-2015-chianti-riserva-docg-majnoni-oekologisk-/?completeurl

På billedet er RISERVA den tredje fra venstre:

OBS! Hvis I ikke kender Majnonis vine - og olien - og ønsker at stifte bekendtskab med dem eller fornye det, send blot en svarmail med teksten "PIETRO" i Emne/Subject og jeg vil kvittere med en god pris på en introduktionskasse.

SARNUM: HINSIDES SCOOP-BEGREBET

Det er meget sjældent, at en helt ukendt vin går hen og tager kegler, bestillinger og modtager et overmål af ros. Det er hvad der skete med SARNUM. Jeg ved ikke, om alle de af jer, der har bestilt den i sin tid, også har smagt den, men alle de, der har smagt den, har rost den til skyerne. Producenten, Lucarelli, har givet mig de samme betingelser (uændret forudbestillingspris) for et fornyet forsalg og jeg er sikker på, at det vil falde på et meget tørt sted. Det er et scoop, men mere end et scoop er det én af de vine, der ikke bør mangle i jeres panel af vinoplevelser:

Der er meget mere på vej fra støvlelandet, men der er også en grænse for multitasking: vi gemmer nyhederne til de næste mails.

Ciao, Carlo

PS: En STOR påmindelse om Schiavenzas vine. Forudbestillingen udløber søndag den 4. februar:

PPS: Nogle har spurgt, hvad "Firmasmagning" betyder: det betyder, at jeg/vi er ude og holde vinsmagning og -foredrag hos et firma, der har været så venlig at hyre mig for det samme. De fleste fortryder det...ikke.

ÅBNINGSTIDER på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:
Udenfor nedenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

søndag den 28. januar: 13:00 til 15:00 Vinsmagning på lageret: parmigiano og...tilbehør
mandag den 29. januar: LUKKET
tirsdag den 30. januar: LUKKET
onsdag den 31. januar: 14:00 til 17:00
OBS!!! torsdag den 1. februar: 12:00 til 15:00 Firmasmagning
fredag den 2. februar: 14:00 til 17:00
lørdag den 3. februar: LUKKET
søndag den 4. februar: 13:00 til 15:00 Vinsmagning på lageret

Udenfor ovenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4