Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

07.03.2018 Lidt skrydetid og den evindelige sidste spurt

Kære Vinvenner,

Vi går ind i den sidste uge for at forudbestille Sorbaianos gode vine til priser under "lydmuren". Men før jeg retter fokus på denne evindelige sidste spurt lad mig besvare to spørgsmål. De kommer fra to forskellige dele af landet, så langt fra hinanden som Aalborg og Nykøbing Sjælland.

Det første spørgsmål har med "Coratella"-retten fra den seneste mail at gøære: Vinvennen mener, at han flere gange i Rom har fået "coratella" kun med løg og ingen artiskokker. "Blev jeg snydt ?" spørger vor bekymrede aalborgenser ? Nej, absolut ikke. Der er faktisk flere, der foretrækker retten med løg, fordi de finder den mildere. Løg har iøvrigt fordelen af at kunne findes året rundt mens artiskok-sæsonen går fra - tidligst - november til - senest - maj. Fremgangsmåden er den samme som beskrevet i opskriften, og faktisk er der flere der bruger kun én pande og kommer alle ingredienserne sammen. Jeg foreslår at man steger kød for sig og løg for sig og blander det hele til sidst.

Ansporet af den romerske atmosfære, skrev en vinven fra Nykøbing Sjælland om det er ligemeget om man bruger bacon (fy!), guanciale (svinekæbet, se den på billedet ovenfor) eller pancetta (lufttørret flæsk,bugstykket) til carbonara. Den gode vinven blev tilgivet og taget til nåde fordi sammen med spørgsmålet fulgte der en pæn ordre. "Guanciale" ("goto" hvis I bor i Firenze og omegn) er af en fedtype, der smelter ved stegning, mens pancetta bliver sprød. Til carbonara derforer der kun pancetta, der dur. Guanciale til amatriciana og gricia. Bacon er glimrende til æg & bacon.

SORBAIANO: "EN TAK FRA DEN DANSKE VINNATION"

Det var det, som Paolo mente, han skulle modtage "Un grazie dalla nazione danese". Han refererer selvfølgelig til de priser han sælger små juveler som 2009 og 2010 Rosso delle Miniere og 2015 Pian del Conte. For ikke at nævne 2016 Montescudaio "Albero". "Utak er verdens løn" forklarede jeg Paolo men lur mig om ikke del vil være mange af jer, der skriver og vil bestille vinene til den lave forudbestillings pris også efter fristens udløb søndag den 11. marts. "No mercy": ikke fordi Paolo er streng men fordi han har sendt samme tilbud til andre importører fra mere folkerige lande. Så il til tangenterne og vær gode ved jer selv:

SKRYDETID 1) og 2)

1) PROBABLY THE BEST PROSECCO I DANMARK OG GRÆNSENDE LANDE

Det er ikke så ofte, at I hører mig skryde men den Prosecco 2016 (bemærk venligst årgangen) Treviso DOC Extra Dry er den bedste jeg har smagt længe. Pino Tirelli siger det, jeg siger det: er I til Prosecco og har ikke prøvet denne her, er der stadigvæk sne og kulde nok, at I kan stille en flaske på gesimesen eller i haven og nyde: andre mindre heldige lande er nødt til at bruge køleskab el. isspanden

2) DEN BEDSTE RØDVIN SMAGT I ÅR OG I DE SIDSTE MANGE ÅR

Vi er i en helt anden boldbane: druen ukendt (festasio, hvad er det ?) og vinen dyr. Dog har jeg aldrig før smagt en vin der på et og samme tidspunkt byder på en smag, der er : ren, fyldig, frisk. Tilfredsstillende uden at være mættende. Det er faktisk svært at finde ord men engang I har den i glasset kan I sanse håndværket: arbejdet i vinmarken, den nænsomme behanadling af druerne i kælderen og alt det der gørt, at I ville aldrig holde op med at drikke denne velgørende vin, der har klasse og personlighed hinsides al beskrivelse:

SARNUM & LENOS: PÅ LAGER FRA ONSDAG DEN 7. MARTS

Speditøren har lovet de to vine på lager idag onsdag den 7. marts mellem 14 og 17. Ring i forvejen hvis I ønsker at hente vinene idag, eller kan de hentes fra på torsdag den 8. (Viva le donne!) og forsendelse "til provinsen" påbegyndes samme dag. I følgende link finder I vinene og en mulighed for at "catche op" hvis I skulle være gået glip af noget af herlighederne:

Ciao, Carlo

PS: Hvis I er en stor familie eller flere venner sammen kan I med fordel leje Sorbaianos hovedvilla til ferieophold. Kig på Sorbaianos hjemmeside og hils fra mig hvis/når I bestiller:
www.fattoriadisorbaiano.it

ÅBNINGSTIDER på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:
Udenfor nedenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

IDAG: onsdag den 7. marts: 14:00 til 17:00
torsdag den 8.marts: 14:00 til 17:00 "Viva le donne"
fredag den 9. marts: 14:00 til 17:00
lørdag den 10. marts: LUKKET
søndag den 11. marts: 13:00 til 15:00

Udenfor ovenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4