Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

25.03.2018 De fire musketerer

Kære Vinvenner,

Sjælden er den ikke. Dyr har den aldrig været. Snart er den både hipt og trendy. Dog behøver I kun skynde jer, hvis I ønsker at spare solide kroner på fire af de mest foretrukne og i forvejen mest lavt prissatte blandt gudedrikken: (fra venstre) Medaglie, Mutina, Salamino og Gala, alle i den friskeste årgang 2017:

POPULARITETENS PRIS

Lambrusco smager godt og, i Italien, er den én af "treenigheden": den mest solgte vin, sammen med Chianti og Montepulciano. En af årsagerne til Lambrusco'ens succes er - unægteligt - prisen. I de sidste fem-seks år har vi dog set flere og flere producenter satse på højere kvalitet: mindre udbytte, dyrkning af vinmarkerne på bakkerne, genopdagelsen af sjældne druer og fremstilling ved hel eller delvis gæring på flaske (metodo ancestrale: dvs. "forfædrenes metode). Derfor er det blevet almindeligt at se Lambrusco på markedet, der snildt bryder 100,- kroners loftet. Det viser, at lige som for alle de andre vines vedkommende, er der et hierarki også indenfor Lambrusco. Det interessante er, at afstanden mellem basisvinene, som de fire musketerer ovenfor repræsenterer, og toppen af kvalitetspyramiden ikke er så stor sammenlignet med fx en god Barolo fra et kooperativ og en top Barolo fra en af de historiske producenter.

HVIS I VIL VIDE MERE.....

Som eksempler på to top Lambrusco kan jeg fremhæve Paltrinieris RADICE og Claudio Plessis LAMBRUSCAUN. På hver sin måde ligger de højt på Lambruscos himmel. Radice er en Lambrusco di Sorbara fra en af denominationens topvinmarker "Vigna del Cristo". Den sarte farve, der kan risikere at give kuldegysninger til alle de vinvenner, der har overlevet firsernes "lambruscorosa" lavine, skjuler masser af smag og vil være en fantastisk ledsager til retter med såvel fisk, især skaldyr, som til charcuteri.

Lambruscaun fremstilles af den mindre udbredte drue "lambrusco di Fiorano", kendt også som "lambrusco del pellegrino". Den er økologisk og fremstilles med meget lav tilsætning af sulfitter. Det nærmeste I kan komme en naturvin og på vinens webshop-side kan I læse den rammende beskrivelse, som Renzo Tebano har forfattet og jeg har oversat. Produktionen er på knap 800 flasker og en del af prisen forklares med det research arbejde, der står bag denne vin. Men kun en del af den: Lambruscaun giver tilfredsstillelse og nydelse, som er "second to none" ift. de andre af verdens store vine.

Begge vine finder I på webshop-siden, der er dedikeret til Lambrusco og som I ved, ophører vinterpriserne fra og med den 1. april:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/37-lambrusco/

ER MIN VINEN KOMMET ?

Ja, alle de forudbestilte vine, der skulle komme i denne måned er nu på lager, til tiden. Jeg holder åbent idag søndag, samt mandag, tirsdag og onsdag, hvis det skulle passe jer at afhente Pian del Conte, Rosso delle Miniere, Sarnum, Lenós og San Giove plus...det løse...... Vingaloppen afhenter mandag vinene til den kære provins.

Ciao, Carlo

PS: Det ved I godt, da virkelig mange af jer allerede har bestilt, men idag er også den sidste dag for at forudbestille Erik Bantis gode vine:

ÅBNINGSTIDER på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:
Udenfor nedenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

IDAG:søndag den 25. marts: 13:00 til 15:00
mandag den 26. marts: 14:00 til 17:00
tirsdag den 27. marts: 14:00 til 17:00 Tillykke Wili!!!
onsdag den 28. marts: 14:00 til 17:00
fra torsdag den 29. marts til og med tirsdag den 3. april: LUKKET. GOD PÅSKE & BUONA PASQUA !!!!

Udenfor ovenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4