Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

13.05.2018 Revurderinger, halve flasker og hvor længe kan man gemme et kilo Parmigiano

Kære Vinvenner,

Ser jeg dobbelt? Ja. Ikke fordi jeg har....kigget dybt i denne flaske - vinen er jo ikke kommet på lager endnu - men fordi denne her Nizza 2012 bliver den bedste Barbera d'Asti I har smagt længe. I min vurdering til den vinven, der spurgte efter en "ranking" - snarere en duel mellem Giacomo Bolognas Bricco dell'Uccellone og Franco Mondo's pragtstykke af en enkeltmarks "Le Rose", svarede jeg 8,75 for min Le Rose til Bricco dell'Uccellones 10. Siden har jeg smagt min prøveflaske af "Le Rose" igen og hånden på hjertet så må det være en 9,50 mod Giacomo Bolognas 10. Så er der det med prisen, men den har jeg ikke taget i betragtning. Havde jeg gjort det, ville det have været en....30 til Le Rose og 10 til duellanten. Jeg skriver om den her, fordi fristen for forudbestilling ville være søndag den 13. maj: jeg har dog på fornemmelsen, at der er flere af jer, der har haft travlt med konfirmationer, bryllupper og andet godt. Eller også har jeg ikke "pushet" vinen ordentligt. Derfor flytter jeg sidste frist for forudbestilling og forudbetaling til mandag den 22. maj - og efterfølgende levering uge 23/24. En komplet og ualmindelig vellykket vin: jeg ville have det skidt, hvis I gik glip af den:

Fristen forbliver søndag den 6. maj for den almindelige og ualmindeligt gode Montebetti Chianti Colli Fiorentini DOCG, fra Podere Gualandi. I har stort set købt hele tildelingen. Producenten sender også se de andre vine: mikroproduktioner af sjældne toskanske druer og importen skulle først og fremmest tilfredsstille min vinnysgerrighed og den hos lidelsesfæller blandt vinvennerne. Spændende sager, som bekræfter Italien som dronning af biodiversiteten: stay tuned.

DET FORSØMTE SCOOP

Mens vi er i gang med revurderingerne, så er der en vin, som jeg har været for hård overfor, eller som måske er kommet i ly af sin storebror Sarnum. Jeg taler om 2014 LENÒS. Har gensmagt vinen, "studeret" plejer jeg at sige, og hvis man blot giver den et kvarter eller så i glasset, har man et bekræftet scoop til prisen. Et håndværksprodukt af højeste hylde. En god vinven skrev meget pænt om den og det kan jeg kun underskrive, check lige den gode anmeldelse og den lige så gode pris:

En god pris fik jeg også fra Paolo Galli for hans restparti af halve flasker Valpolicella Classico 2016. Nu er det med halve flasker, at når jeg har dem, så er der ingen, der køber dem, og når jeg ikke har dem, bliver de efterspurgt. Løsningen ville være at have et stort sortiment af halve flasker, gode halve flasker, men jeg tør ikke rigtig. Denne gang dog kunne jeg ikke sige nej, fordi det er et luksusrestparti og prisen rammer godt ideen om, hvad en halv flaske måtte koste i forhold til en hel flaske. Der er kun 216 flasker og gratis fragt ved køb af to kasser (24 halve flasker). Familien Galli, Le Ragose, er måske en af de mest kendte og respekterede vinproducenter i Valpolicella og deres vine - alle vine fra Valpolicella til Amarone - er kendte for deres elegance og især, holdbarhed. Noget andet er, at en halv flaske er praktisk at transportere:

Her med gratis fragt hvis I har brug for 24 halve flasker (og hvem har ikke det?):

Valpolicella kan man nyde til alt. Også til Parmigiano Reggiano. Flere har spurgt, hvor længe man kan gemme en kile ost à ca. et kilo. Det kommer an på, hvor mange I er i familien og hvordan I bruger "kilen" aka "klumpen". En god vinven bemærkede: "vi er ikke så meget italienere hjemme hos os...". Vi, der er meget italienere, bruger ca. tre uger for at sætte kilo'et til livs. Størstedelen som revet ost til at drysse på pasta retten. I løbet af operationen forsvinder der også nogle små stykker, men det er faktisk sjældent, at vi spiser Parmigiano sådan à la ostebordet. Så hvis I også regner med at spise kilen op i løbet af tre uger, så er det tilstrækkeligt at holde den i osteboksen i køleskabet. Overfladen vil krakelere lidt, men det vil ikke have den store indflydelse på smagen. Hellere der, end at pakke osten ind i papir, da man kan risikere, at der vil danne sig mug blot ved en smule fugtighed mellem ostens overflade og papirets inderside. Kan Parmigiano fryses? Ja, lige som alle de andre meget fedtholdige fødevarer kan fryses. Overfladen vil "gryne" lidt og osten vil tabe en smule farve, men som sagt hvis I regner med at spise herligheden i løbet af tre uger, så er køleskabet fint som opbevaringssted:

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGER beliggende Skovlytoften 1, 2840 HOLTE:
Udenfor nedenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

IDAG: søndag den 13. maj: 13:00 til 16:00 VINSMAGNING PÅ lageret: Lenós, Valpolicella, Lambrusco, Le Grand Pignol
mandag den 14. maj: LUKKET
tirsdag den1 15. maj: LUKKET
onsdag den 16. maj: 13:00 til 17:00
torsdag den 17. maj: 13:00 til 17:00
fredag den 18. maj: 12:00 til 17:00
lørdag den 19. maj: LUKKET
søndag den 20. maj: 13:00 til 16:00 Vinsmagning på lageret
mandag den 21. maj: LUKKET

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4