Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

13.06.2018 Schiavenza, Zanovello og de såkaldte naturvine

Kære Vinvenner,

I går, tirsdag den 12. juni, har speditøren leveret jeres forudbestilte vine fra Schiavenza. Kig venligst i bunden af denne mail for åbningstiderne i denne måned. Giv venligst besked hvis I ikke kan nå at hente vinene i løbet af juni. Nej, jeg vil ikke sælge dem til andre: jeg vil begynde at drikke dem selv! Så godt smager Schiavenza Dolcetto, Barbera, Nebbiolo og Barolo. Der må være andre, i Italien og i resten af verden, der synes det samme: Schiavenza melder udsolgt af alle sine Barolo og Nebbiolo.

GODT FOR OS

At vi har nabogården Tenuta Cucco, vi kan trække på. Kvaliteten af deres Nebbiolo er helt i toppen og lige så, når det gælder Barbera d'Alba 2015: både den fadlagrede Superiore (75) og den ufadlagrede (59). Ubetinget succes hos alle de vinvenner, der har smagt dem indtil nu. Tallene i parentes er ikke varenumre men priserne. Superioren på delikate 15,5% er den sande grilldronning, mens den "almindelige" ufadlagrede er noget af det bedste røde, som nioghalvtreds kroner (ved køb af 6 ens, ellers 69,-) kan skaffe jer: ægte "barberadelight" med frugt, bid og den læskende karakter, der gør denne vin velegnet til stort set alt mad og eventuelt som lettere afkølet bydevin.

Vælg og vrag her, behandl jer selv og jeres gæster godt for få dirhams:

Hvis I ikke kender vinene fra Tenuta Cucco, er der stadigvæk mulighed for at studere dem nærmere:

DET ORGANISKE LAGER

Nye vine kommer til, gamle favoritter er på vej til at blive udsolgt. Blandt disse er der en vin, der kun bliver fremstillet, når høstens udbytte overskrider de lovligt tilladte kilomængder per hektar. Druerne og vinen får nøjagtig samme pleje, som om det var en Riserva, men vinen er kun en DOC. Vi er nede til de sidste flasker af en af jeres darlings og Franco Zanovello har ikke noget under opsejling lige nu:

NATURVINE ?

Jeg har nu i et par år studeret fænomenet "vini naturali". Efter mangen en smagning har jeg samlet en del gode flasker fra de to ekstremer af skalaen: Claudio Plessi med sine bondske, mere eller mindre ukendte druer fra Modena og professor Guido Gualandis arkæologiske mosefund af toskanske vine.

Kunne godt tænke mig at smage vinene sammen med interesserede vinvenner. Derfor - før jeg vælger en dag og et sted (der skal siddende ro og mad på bordet), hører jeg gerne, hvornår I hver især kan: dag og tidspunkt. Send venligst en svarmail med jeres forslag. Jeg samler og skriver rundt.

Ciao, Carlo

PS: Åbningsbilledets Vinsanto og Marsala: "sometimes they return". Old school for de unge:

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGER beliggende Skovlytoften 1, 2840 HOLTE:
Udenfor nedenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

IDAG: onsdag den 13. juni: LUKKET. WineClass
torsdag den 14. juni: Åbent 13:00 til 17:00
fredag den 15. juni: Åbent 13:00 til 17:00
lørdag den 16. juni: LUKKET Rejse
søndag den 17. juni: LUKKET Rejse
mandag den 18. juni LUKKET Rejse
tirsdag den 19. juni: Åbent 13:00 til 16:30
onsdag den 20. juni: Åbent 13:00 til 17:00
torsdag den 21. juni: Åbent 13:00 til 17:00
fredag den 22. juni: Åbent 13:00 til 17:00
lørdag den 23. juni: LUKKET. Copenhagen Rosé Festival
søndag den 24. juni: LUKKET. Copenhagen Rosé Festival
mandag den 25. juni: Åbent 14:00 til 17:00
tirsdag den 26. juni: LUKKET
onsdag den 27. juni: Åbent 14:00 til 17:00
torsdag den 28. juni: Åbent 13:00 til 17:00
fredag den 29. juni: Åbent 13:00 til 17:00
lørdag den 30. juni: LUKKET
søndag den 1. juli: Åbent 13:00 til 16:00 - udskænkning af vin på lageret.

PS: Apropos Gualandi: denne her ser tiltalende ud. Gualandi er vores leverandør af Chianti MONTIBETTI og andre "arkæologiske" vine: hans gård er et af de steder, hvor man kan lære en del om kombinationen af mad og vin. Det foregår på engelsk: Wine & Food Pairing course in English Mastered in English by sommelier Daniele Bartolozzi with 4 classes at Ristorante Centanni, Bagno a Ripoli 3 classes directly at wineries Gualandi, San Michele a Torri and Fabbri pasta producer Dates: 15th-19th October 2018 Price: EUR 400, - Learn more and book on www.ilsantuccio.it

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5