Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

03.10.2018 Den trøstesløse, søndagssmagning og de syv sind

Kære Vinvenner,

Nej, trøstesløse var ikke de vinvenner og mange gæster, der brugte lørdagen på et besøg hos LambruscoLove© vinfestival. Tværtimod: var der glade miner, masser af spørgsmål og fint besøg fra de mest modige blandt vinskribenterne. Tak til alle og på gensyn til engang ultimo april primo maj 2019. Jeg - og forhåbentligt mange andre - er bange for, at LambruscoLove© er kommet for at blive.

DEN TRØSTESLØSE: BARBERA NEBBIOLATA

På italiensk er "La Sconsolata" navnet på den fine Barbera d'Alba 2015, som jeg har på lageret fra Cantina del Glicine - Blåregnens Vinkælder - i den hyggelige landsby Neive. Jo, jeg vidste godt, at vinen smagte godt men blev både bekræftet og lidt overrasket, da jeg smagte den igen i søndags. Jeg havde altid ment, at vinen skulle trækkes op i god tid. Det især fordi det er en "nebbiolata". Det er en gammel tradition, fra før barriquen gjorde sit indtog i Piemonte. For at give lidt "rygrad" til den garvesyrefattige barbera blandede man en lille portion nebbiolo i den. Enten før presning af druerne eller ved at blande de færdige vine. Idag er der ikke mange, der benytter sig af denne fremstillingsmåde, da barriquen med sit nye eller halvnye træ bibringer vinen en passende portion garvesyre. Derfor: trække denne forholdsvis unge "nebbiolata" 2015 op i god tid før servering? Nej: trukket op, hældt i glasset og smagt. Virkelig en fin Barbera, rund og lidt rustik, som en god Barbera d'Alba også skal være. Jeg er sikker på, at den vil "please" virkelig mange blandt vinvennerne:

BARBERA KALDER PÅ BARBERA

En af jeres store foretrukne vine er ved at blive udsolgt: derfor kun en kort reminder både om vinen og om arrangementet på vores lager Skovlytoften 1 i Holte søndag den 7. oktober, hvor vi vil skænke Tenuta Cuccos Barbera 2015, Barbera 2014 og Barbera Superiore 2014 sammen med andre gode vine. Dette sker mellem 13:00 og 16:00 og vi er vært ved en bid brød og tilbehør fra ko og gris.

Distant Friends vil som sædvanlig kunne nyde godt af nogle fine tilbudspriser. Se her:

Fri fragt ved køb af 12 flasker, gerne blandet.

HVAD SKAL MAN DRIKKE TIL.....DE SYV SYND ?

Barbera ville passe fint til denne florentinske forholdsvis moderne ret, men i realiteten vil den vin I har ved hånden også passe fint. De syv sind henviser til, at alle ingredienser til retten starter med "P". På italiensk, altså: porro, pancetta, prezzemolo, pomodoro, peperoncino, panna og parmigiano. De fleste "purister" vil rynke lidt med næsen ad "panna" dvs "fløde" sammen med tomat, men garvede Firenze-kendere har intet problem med rigelig fløde. I kan evt. nøjes med meget lidt af den, blot for at legere saucen til sidst. De syv "P'er" bliver "lost in translation", da vi på dansk har: porrer, bacon, persille, tomat, chili, fløde og parmesan. Heldigvis er retten "pærelet" at lave:

ACTION!

Sæt vand på til spaghetti. Korte pasta, penne, er den klassiske pastatype til denne ret. Imedens: Skær de hele porrer i rondeller, både den hvide og næsten hele den grønne del. Hak persillen, hak chilien og skær bacon - helst urøget - i små terninger.

Lidt olie på en varm pande og tilsæt alle tre ovenstående ingredienser. Når bacon'en begynder at blive "glasklar", hældes tomatpuré ved og fortsæt på medium blus for cirka et kvarter.

Når pastaen er klar, hældes den i panden, rør godt rundt, tilsæt fløde og den revede parmigiano og vend det hele godt sammen. Ved servering drys med den hakkede persille og evt. mere parmigiano efter behag.

VORDINGBORG OG OMEGN

Sæt kryds i kalenderen ved den 10. oktober kl. 16-20. Jeg ville gerne hilse på jer på Restaurant Babette i Valdemars by, Vordingborg, hvor vi står for glas, lidt brød og ost og vand. Åh! - var lige ved at glemme det: vine, vi står også for udskænkning af et udvalg af vores vine.

BLACK FRIDAY ? EN KONKURRENCE

Ja eller Nej ? Vores salgschef - sådan en har vi også - mener, at vi skal være med i Black Friday halløjet den 23. november. Jeg er i syv sind men tiderne skifter, så derfor lancerer jeg en konkurrence: send blot en svarmail med JA eller NEJ i Emne/Subject. JA hvis vi skal være med, NEJ hvis ikke. Vi trækker lod blandt de indkomne svarmails og præmien er en magnumflaske Brunello di Montalcino 2012 i original trækasse.

SARNUM 2015

er lovet på lager idag onsdag mellem 14.00 og 17.00, mens der er lidt tid endnu for at forudbestille MONTEBETTI 2016 (til søndag den 14.)

Ciao, Carlo

PS: Åbningsbilledet viser tre flasker af 2006 Amarone. Hvis I er hurtige, kan I finde nogle hos forskellige Meny og andre supermarkeder. Måske endda på tilbud. Jeg har fundet de sidste atten flasker af hver og har sikret mig dem, mest til mig selv, men de er naturligvis også til salg i webshoppen. Alle tre vine er fra en gylden årgang og har fået top rating i Gambero Rosso og Veronelli guiden. Holdbarheden er den klassiske for Le Ragoses adrætte udgaver af Amarone: 2006 til 2030 uden problem. I kan få dyrere Amarone i Danmark, men ikke bedre.

ÅBNINGSTIDER på lager SKOVLYTOFTEN 1, 2840 HOLTE
Undenfor nedenstående åbningstider: send en email eller ring 4585 1978

IDAG onsdag den 3. oktober: 14:00 til 17:00
torsdag den 4. oktober: 12:00 til 18:00
fredag den 5. oktober: 14:00 til 17:00
lørdag den 6. oktober: LUKKET
søndag den 7. oktober: 13:00 til 16:00. Udskænkning af vin på lager:
Barolo div. årgange, Barbera div. årgange, hvide fra Landbohøjskolen samt udfasningsvine.

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9