Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

31.10.2018 Martinella: blide dråber fra en voldsom vulkan

Kære Vinvenner,

Søndag den 4. november: ÅBENT 13:00 til 16:00 Udskænkning af åretst nye vin NOVUM 2018, af Marinus Rosso Piceno samt estpartier på Zanovello 2012, Cervidoni 2015, Vecchio Ceppo 2015. Udskænkning iøvrigt af hvide Chardonnay, Sauvignon og Incrocio Manzoni fra Maso Thaler, Sydtyrol.

Et af tegnene på at Etna vine er ved at klatre op ad kvalitetsstigen i rasende tempo, er den hurtige enighed, som de lokale producenter har nået, om en inddeling af området i "contrade". "Contrada" betyder "egn" og i overført betydning "lokalitet", "landsby". Det er udtryk for en klar vilje til at fortælle forbrugerne, at i et bjergrigt terræn som Etnas spiller vinmarkernes beliggenhed en stor rolle.

Etna er en aktiv vulkan og byder på en udstrakt variation af jordbund og mikroklima. Dér hvor jordbunden stammer fra en nedbrydning af de vulkanske sten, afhænger jordbundens komposition af de mineraler, som vulkanen har spyttet ud. Derfor forskellen ikke blot mellem contrada og contrada men også mellem terrasserne indenfor samme vinmark og contrada hvor vinstokken vokser.

Navnet "Martinella" på etiketten af Rocco Trefilettis Etna Rosso 2016 DOC er således en præcis angivelse for, at alle druer nerello mascalese og nerello cappuccio stammer fra hans vinmarker i Contrada Martinella. I langt de fleste vinmarker er de to nerello druer plantet sammen: hos Aítala er det 95-96% nerello mascalese og resten nerello cappuccio.

BLIDERE

Martinella er dejligt blidere i forhold til andre gode Etna Rosso. Druerne bliver ikke presset men de "knækker" under egen vægt i løbet af gæringen i åbne kar, der varer mindst ti dage. Presning sker på en nænsom måde og ved omstikning udvinder man vin for næppe mere end 65% af druens oprindelige vægt. Fremgangsmåden, der minder noget om den "maceration carbonique", som man bruger for nouveau vinene, gør anvendelsen af konserveringsstoffet sulfit ret begrænset (det totale indhold er så lavt som 49 milligram per liter) og denne integritet er også garant for vinens spåelige lange liv: 2016 til 2025-2027.

MACERAZIONE CARBONICA

Fremstillingsteknikken (gæring uden for ilt og under den kuldioksid, der udvikles under gæring) er brugt for fuld udblæsning for fremstilling af NOVUM 2018 Novello Marche IgT af 80% sangiovese og 20% merlot.

Kan vi li' den? Kan vi ikke li' den?
Kom og smag den på søndag den 4. november på lageret eller bestil den her til den fordelagtige forudbetalingspris:

VINTERVIN

Fra samme producent, Villa Prandone, modtager jeg på onsdag en rødvin, der har overrasket mig på en meget positiv måde. Her vil jeg lade ordet til sommelier Renzo Tebano, der skrev følgende (min oversættelse):

"MARINUS: så snart som jeg hældte den i glasset, skreg jeg 'peberfrugt/cabernet sauvignon' men det var kun en nuance fra montepulciano (som er halvdelen af vinen, resten er sangiovese). Efter nogle få minutters iltning blev bouquet'en markant finere: moden frugt (ikke syltetøj), søde krydderier og kakao. Rig i alkohol og restsukker uden at disse kompromitterer drikbarheden på nogen nævneværdig måde."

"Moden frugt, søde krydderier og kakao" forenet med fin drikbarhed: kan I se hvorfor jeg skrev "vintervin"?
Hvis I ikke nåede at bestille den til forsalgspris, gør det ikke så meget. Selv til fuld pris er den et fund for vinterpengene:

Ciao, Carlo

PS: Tak til alle de vinvenner, der har "chippet in" med deres meninger og råd om hjemmesiden. Alle med fornuftige råd som jeg ikke vil være sen med at følge.

Tak også til de vinvenner der har sendt klokkestrenge. Ophængningen starter snart. Distant friends: I kan starte med at sende et billede tii Klokkestreng Dag den 23. november, så vil jury'en kontakte jer.......

ÅBNINGSTIDER på lager SKOVLYTOFTEN 1, 2840 HOLTE
Udenfor nedenstående åbningstider: send en email eller ring 4585 1978

I DAG: onsdag den 31. oktober: ÅBENT: 14:00 til 17:00
torsdag den 1. november: ÅBENT: 14:00 til 17:00
fredag den 2. november: ÅBENT: 14:00 til 17:00
lørdag den 3. november: LUKKET
søndag den 4. november: ÅBENT: 13:00 til 16:00 Udskænkning af åretst nye vin NOVUM 2018, af Marinus Rosso Piceno samt estpartier på Zanovello 2012, Cervidoni 2015, Vecchio Ceppo 2015. Udskænkning iøvrigt af hvide Chardonnay, Sauvignon og Incrocio Manzoni fra Maso Thaler, Sydtyrol.

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10