Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

21.11.2018 Hvid løgn og en farverig fredag

Kære Vinvenner,

Tirsdag er gået med at læsse jeres 2014 Barolo di Serralunga fra Tenuta Cucco af og i dag onsdag begynder vi at pakke og sende den til "Distant friends". Rødvin bliver emnet for denne mail, fordi jeg har fundet en virkelig fin Chianti Rúfina. Eller bedre sagt: den har fundet mig. Jeg var ikke i markedet for endnu en Chianti, men efter at jeg havde modtaget "prova d'assaggio", smagsprøven, var jeg solgt: "Chianti når den er bedst". Skrevet og underskrevet på tro og love af yours truly. Årgang 2015 glider ned med farlig venskabelig hastighed. Riserva 2015 er den vellykkede jernhånd i fløjlshandske. Forlang af den alt det, som I ville forlange af en upperclass sangiovese. Jeg har lovet producenten ikke at pushe vinen for hårdt, da han ønsker at opbarbejde et stabilt navn og kundekreds fremfor "vendita a fuochi artificiali", som han sagde: "et eksploderende salg" ("fuochi artificiali" er fyrværkeri på italiensk). Derfor er prisen kun en kort introduktionspris:

Friadgangisterne har fået en dags forspring, men der er formentlig nok til alle. Før vi går videre med de mange røde, der presser sig på, her en lille fortsættelse om vores vinven og hans krabbeløse spaghettini med krabbekød. Han ringede tilbage for at takke mig for rådet. "Ingen årsag" sagde jeg og tillod mig at spørge, hvad han havde brugt af fisk, hvis han havde brugt fisk overhovedet. "Jo, jeg havde nogle torskekæber, sauterede dem med både kørvel og purløg og de passede fint til spaghettini. Nå, torskekæber. Det var lang tid siden jeg havde smagt dem, så hvorfor ikke? Det er ovenikøbet en billig spise og der er ingen ben i. Jeg købte en god portion og tilberedte dem som forret på følgende måde. Skulle I blive inspireret til at prøve retten, så husk at der skal.....torskekæber i.

GUANCE DI MERLUZZO: TORSKEKÆBER

Lidt olie på panden, et finsnittet vinteræble uden skræl, to tre lige så fintsnittede skiver ingefær. Lad det hele simre lidt og smid kæberne i. Når de er ved at blive mathvide, tilsæt et halvt glas af en eller anden tør hvidvin (jeg forestiller mig at et halvt glas pilsner også kan gøre det), skru op for blusset og kværn lidt sort peber på. Når vinen er boblet af, er retten klar til at blive serveret. Gerne som forret. Måske også til spaghettini, hvem ved? Nå, tilbage til de røde vine.

BARBERA d'ALBA SUPERIORE 2015 DOC Tenuta Cucco

Sammen med jeres (og min Barolo 2014: jeg har købt lidt flere flasker end I har bestilt) har jeg nuppet de sidste 240 flasker af den svulstige (15,5%) Barbera Superiore 2015. Der er et par karton lagt til side til min søn Giuliano, men ellers er der frit slag. Jeg ved, at der er mange af jer, der har smagt den, som også ønsker at bestille den:

DEN GENIALE OLIVENOLIE

I Antikken spiste man den, vaskede sig med den og brugte den til belysning. Jeg kan ikke love, at I ikke vil bruge den til andet end at spise på mandag den 26. men sikken en herlig spise på ristet brød og bare lidt salt. Til WineClass kursus har vi modtaget: Majnonis 2018, Gualandis 2018 - begge økologiske - Erik Bantis 2018, Queirolos 2018 (fra Ligurien: én fra en olivenlund ved kysten og én fra en olivenlund på bakkerne), Garda, Molise, Grækenland, Spanien.

Tilmelding her:

Ciao, Carlo

PS: BLACK FRIDAY

Fra det virkelige vinhandlerliv:
Telefonen ringer:"Goddag, det er XY: jeg ville høre, om I har nogle gode tilbud til Black Friday."
"Får De vores tilbudsmail? Har De handlet her før?"
"Nej, jeg er bare ved at google forskellige vinhandlere her i Nordsjælland".
"OK, tak. Ja, vi kører med Lambrusco til 45,- kr., Barbera d'Alba Superiore til 65,- og Langhe Rosso til 65,-."
"Det er da meget billigt! Kan de drikkes? Er det noget man skal vente med at købe på dagen eller kan man hente dem før fredag den 23.?"
" Uhmm, fordi De nu har ringet som ny kunde og kun for Dem kan vi gøre en undtagelse: De kan hente allerede fra på onsdag."
"Uha, 1000 tak. Jeg er vild med Barbera. Jeg kommer på onsdag."

Nu, når og hvis XY dukker op på lageret, bliver jeg nød til at forklare ham, at Lambrusco til 45,- kr., Barbera 2014 og 2015 til 65,-, Langhe Rosso 2014 til 65,- såmænd er vore almindelige priser. Bare han ikke bliver sur. Eller chokeret over at opdage, at hos os er det en farverig fredag: Klokkestrenge Dag med udskænkning af gode vine og lidt godt til ganen:

ÅBNINGSTIDER på lager SKOVLYTOFTEN 1, 2840 HOLTE
Udenfor nedenstående åbningstider: send en email eller ring 4585 1978

I DAG: onsdag den 21. november: ÅBENT 14:00 til 17:00
torsdag den 22. november: ÅBENT 14:00 til 17:00
fredag den 23. november: ÅBENT 13:00 til 17:00 Klokkestrenge Dag
lørdag den 24. november: LUKKET
søndag den 25. november: ÅBENT 13:00 til 16:00 Udskænkning på lageret

mandag den 26. november: Åbent 14:00 til 17:00 Fra 19:00 til 21:00 WineClass Olivenolie kursus
tirsdag den 27. november: LUKKET
onsdag den 28. november: ÅBENT 14:00 til 17:00
torsdag den 29. november: LUKKET Allers Julemarked
fredag den 30. november: ÅBENT 14:00 til 17:00
lørdag den 1. december: LUKKET
søndag den 2. december: ÅBENT 12:00 til 17:00 Julestuen

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10