![]() |
Telefonen ringer, og der bliver spurgt uden meget omsvøb: "Hvad får jeg ud af deltagelsen i din naturvinsmagning ?" Svaret var enkelt: "Når du er færdig med foredrag, smagning og kommentarer - dine og andres - vil du vide, om naturvin er noget for dig eller ej. "Jeg har hørt, at den skal lugte. Det bryder jeg mig ikke om..." "Nej, den skal ikke lugte. Dårlig vin lugter. God vin dufter." "Jeg har også hørt, at der ikke er noget, der hedder naturvin: al druemost vil aldrig blive til vin uden menneskets intervention: så er det ikke natur længere". "Nå, jeg kan høre at du bruger ordet "intervention": Det fortæller mig, at du har snuset lidt til emnet. Så er det noget for dig, det vi laver på søndag." " Men det er kun italiensk vin, der skal smages ?" "Ja men protokollen eller mangel på samme gælder for alle vine i hele verden." Jeg har også hørt, at...." "Undskyld jeg afbryder dig, men hvis du har flere spørgsmål, så kom på søndag: du får ikke foredraget her pr. telefon" "Hvad tid er det på søndag ? Er det altid om søndagen, at I holder smagninger om naturvin ? Det er sådan, at jeg bor i München p.t. og kommer først hjem til Jul..."
Hvad vinhandleren her begyndte at tænke tåler ikke offentliggørelsen, men på den anden side, er det ikke lidt af en ære at blive ringet op hele vejen fra Tyskland for at høre om ens aktiviteter ? Derfor kom svaret prompte og professionelt: "Vi starter sharp klokken 13 med introduktionen, resten af oplysningerne finder du i webshoppen. Tøv ikke med at kontakte mig igen, tak". I, der ikke bor i Monaco di Baviera (Munchen på italiensk) finder alt info på følgende link:
For de vinvenner, der ikke bor i Tyskland men alligevel tilpas langt væk fra Skovlytoften 1 i 2840 Holte, dér hvor lageret ligger, og smagningen afholdes, er der fin mulighed for at være med ved selvstudium og med en meget fin "studierabat":
...ringer klokken: søndag den 27. januar er den sidste frist for at sikre jer I Veronis flotte Chianti Rúfina til den særligt fordelagtige forudbestillingspris. Jeg vil gerne rette spotlight på Riserva 2015 fra enkeltmarken QUONA:
"Gårdens bedste årgang ever: belønnet med de maksimale tre røde glas i Gambero Rosso Vini d'Italia vinguide. Økologisk. Er I til god Chianti ? Hamstr! Er I til gode vine ? Hamstr!" QUONA er navnet på vinmarken, der ligger omkring den gamle kirke San Martino a Quona. Druerne herfra er siden 1996 blevet brugt til at fremstille Riserva-udgaven af I Veroni Chianti Rufina. Druen er 100% sangiovese af gårdens ældste vinstokke. Bliv ikke forskrækket af alkoholstyrken på 14,5%: denne Riserva vil glide ned let og elegant som kildevand, når I er tørstige. Etiketten er ny for at signalere et vendepunkt i I VERONIs dyrkningshistorie: Riserva kun fra enkeltmark og total overgåelse i økologisk dyrkning. Når producenten siger, at det er den bedste vin, de har nogensinde fremstillet, ja så skal vi tro på ham OG lade det komme an på en prøve. Jeg har gjort det og kan kun underskrive, at det er sandt !.... Særdeles holdbar: 2014 til 2025-27."
Find QUONA og I Veronis Rúfina her:
![]() |
Forudbestilling slutter også søndag den 27: I burde ikke tøve med at forudbestille: Massimiliano fremstiller vine, som modtager konstant ros, produktionerne er små og afspejler Etna vinenes karakter, fra før distriktet blev uhyre populære og det nye Eldorado for vininvestorer og vinfirmaer fra resten af Italien. Hvis selveste Angelo Gaja har købt jord på Etna, skal I ikke tøve et sekund med at sikre jer nogle af Massimilianos eftertragtede flasker.
Hvis I skulle være interesserede men noget tøvende omkring hvilke vine, I vil vælge, så er en testkasse den bedste og prismæssigt mest fornuftige løsning:
![]() |
https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=Calabretta
Det ser ud som om, at I er ved at tage tiltaget til jer. Jeg arbejder på en tæller, der viser de løbende tilbud. P.t. kan I se hele molevitten, de første fem autktioner her. Auktionerne slutter torsdag den 24 :
![]() |
< Forrige | Næste > |
---|