Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

11.05.2019 Tre SCOOPS, et bryllup og en bog

Kære Vinvenner,

Nu skal jeg ikke begive mig ud i teologiske bibelkommentarer, men det slår mig, at en halv snes vinvenner har skrevet for kærligst at rette min opfattelse af, hvad der skete ved bryllupet i Kana. Nu var jeg ikke selv til stede og der er hverken facebook optagelser eller video fra dagen, men det foregik sådan:

"Men da skafferen havde smagt på vandet, der var blevet til vin – han vidste ikke, hvor den kom fra, men det vidste de tjenere, som havde øst vandet op – kaldte han på brudgommen og sagde til ham:
»Man sætter ellers den gode vin frem først, og når folk har drukket godt, så den ringere.
Du har gemt den gode vin til nu.«

Tja: Biblen åbner muligheder for fortolkninger (det gør alle de hellige tekster på en måde og det er deres force og brist). Uden at involvere djævlen og hans bibellæsning foretrækker jeg at se en slet skjult ros i "Du har gemt den gode vin til nu". Det ser jeg bekræftet ved brugen af ordet "ellers" i "man sætter ellers den gode....". Altså: skafferen belærer brudgommen (indirekte =Jesus, husk det er hans første offentlige optræden) om, hvad skik og brug "ellers" er men slutter med en kommentar, snarere en betragtning: "Du har gemt den gode vin til nu."

Alt afhænger jo af den måde og med hvilken mine blev disse ord sagt. Med et smil: underforstået "Respekt!" "Godt gået" "Frækt!" så er det ros. Med sur mine: så er det en reprimande, en misbilligelse.

Personligt forestiller jeg mig, at skafferen er både positivt overrasket og noget betuttet. Lidt i vildrede men ikke negativ stemt. "Du har gemt den gode vin til nu" læser jeg også som et "Uhmmm, hvorfor ikke?" og iøvrigt en slags forvarsel af Jesus som "game changer": nu kommer tiden for den gode vin i noget overført betydning.

En vinven skrev: "Jeg indrømmer, at din interpretation er mulig, men finder den ikke overbevisende i henhold til teksten. Jeg er dog helt enig i, at de kraftige vine bør serveres senere, men ville dog servere de bedste vine ikke for sent (når folk er for snalrede)". Et meget...sobert syn på sagen og så er vi tilbage til det klassiske glas, der kan være halvt fyldt og halvt tomt, alt efter hvordan man foretrækker at se på det.

De glas, der altid vil være hurtigt tomme, er dem I vil bruge til disse tre toskaner-toskanere: Brunello og Rosso di Montalcino Grignano Rúfina Chianti 2016 er rene SCOOPS. Jeg kan ikke forestille mig andet end at I kun har brug for en venlig reminder for at ile til tangenterne: pris, kvalitet og livsglæde går alle op i en højere enhed her:

OPKOG

Det var en af mine utallige døtre, den, der har to kandidater til sit aktiv og madlavning som lavprioritet, der fik ideen til at samle mine opskrifter og mine madråd til hende i en bog, mest til sig selv. Min gode ven Benny tænkte på den brede befolknings vel og mente, at husgerådene ikke kun skulle forbeholdes familien. Han anbefalede at samle det hele i en "seriøs" bog.

"Svinene er trætte af at blive fodret med køkkenbøger...." var min indsigelse men lidt hjalp det. Han involverede sin ven Kim, en af Danmarks bedste grafikere, og det, der er kommet ud af samarbejdet, er - sagt uden falsk beskedenhed - så flot, at jeg næppe kunne genkende det som noget, jeg havde haft andel i.

Omslaget ser i i åbningsbilledet, bogen udkommer uge 24 og traditionen tro er der en lavere forudbestillingspris:

Ciao, Carlo

PS: Har I bestilt denne her, så er den på lager:

ÅBNINGSTIDERNE PÅ LAGER Skovlytoften 1, 2840 HOLTE:
I mange tilfælde kan jeg være på lager uden for følgende normale åbningstider:
send en mail eller ring gerne 4585 1978 for nærmere aftale.

IDAG: søndag den 12. maj: ÅBENT 13:00 til 16:00
mandag den 13. maj: ÅBENT 14:00 til 17:00
tirsdag den 14. maj: LUKKET
onsdag den 15. maj: ÅBENT 13:00 til 17:00
torsdag den 16. maj: ÅBENT 13:00 til 17:00
fredag den 17. maj : LUKKET
lørdag den 18. maj: LUKKET
søndag den 19. maj: ÅBENT 13:00 til 16:00 Udskænkning af de nye vine

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7