Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

09.06.2019 En lille brugsanvisning til VORT TOSCANA vinsmagning

Kære Vinvenner,

Hemmeligheden bag en vellykket deltagelse i alle de store vinmesser, vinfestivaler og vinsmagninger er: at forberede sig hjemmefra. Naturligvis kan man flyve som en bi fra blomst til blomst og smage de vine, hvis navne appellerer til en, enten kun smage de dyreste eller de billigste vine eller blot lade ens nysgerrighed vækkes af en smuk etiket. Alt er naturligvis tilladt men med vine fra femten forskellige toskanske vinproducenter er det nemt at lade sig forvirre. Godt nok er både bus og S-tog lige til døren til smagslokalet, men alligevel........: de tilmeldte vil få tilsendt et kort kommenteret smageskema: brug det til at vælge de vine, I først og fremmest ønsker at smage og se om der bliver plads til nogle få flere.

Programmet sendes som sagt til alle de tilmeldte, mens alle vinvenner vil kunne bestille de mange toskanske vine til en tiltalende reduceret pris. Ved brug af nedenstående link kan I bestille både plads til dagen og sikre jer mine nye madfortællinger i bogen "Opkog" til en forudbestillingspris:

SANGIOVESE ER MANGE TING

Der vil være både hvide og sågar to roséer men Toscana er ensbetydende med sangiovese, og det er evig kilde til uendelig forundring, hvor mange forskellige vine der kan udspringe fra samme drue. Det er ikke kun navnet, der skifter: sangovese, morellino, prugnolo, brunello... men også stilen, fremstillingsmåden, jordbunden, holdbarheden. Tag smagningen som et lynkurs i sangiovese's formåen og dens mange dejlige facetter. Hvis I ikke kan vente, har jeg et rigtig godt tilbud på den ikoniske økoChianti Superiore 2016 fra Pietro Majnoni. En af vore gode vinvenner sagde: "Den vin der har gjort mig gode venner med bastflasken igen!"

Nu er basten symbol for fællesskab, gode aftener i vennernes lag, grillparties og er også en overraskende velkommen værtindegave. En vinven spurgte hvor længe kunne man gemme denne 2016. Faktisk har I med en seriøs Superiore at gøre og efter det sædvanlige klichésvar "Så kort tid som mulig: drik den nu!" kom mit ret kvalificerede gæt baseret på tidligere erfaringer med Pietro Majnonis Superiore Chianti: "Frem til 2022-2023 intet problem: kun en fin og langsom udvikling af frugten støttet af en helstøbt og fint afstemt syrestruktur." Jeg har selv smagt nogle af Pietros Chianti, der var ti og fjorten år gamle og i perfekt form, så mit bud er mere på den forsigtige end på den realistiske side.

ROSEÉN I IKKE FINDER ANDRE STEDER

Når min medarbejder Renzo siger, at en vin er "gastronomico", betyder det, at den kan nydes både solo og til en del retter og tilberedelser. Nu har både han og jeg.... studeret Corinto Nero, Paola Lantieris rosé fra øen Vulcano. Den lysmørke farve minder en del om Pietro Majnonis Ciliegiolo og smagen.... og smagen: gør jer selv en tjeneste og køb en flaske eller to og så fortæl mig, om vi ikke har været svineheldige at nappe de tohundredeogfyrre flasker af de nihundrede fra Paolas formodentlige allersidste produktion: vinmarken ved Punta dell'Ufala, en af de få, hvis ikke den eneste beplantet med 100% corinto nero, er nu lejet videre til den sicilianske producent Tasca d'Almerita:

Ciao, Carlo

PS: den tørrede drue corinto nero kaldes for "passulina" og er en vigtig ingrediens i den sicilianske ret "pasta con le sarde". Denne ret har som ingrediens dild, pinjekerner, rasp og nemlig "rosinerne" af corinto nero. Jeg har kun smagt den en gang på Sicilien, hvor man også havde safran som ingrediens men har aldrig lavet den selv. Derfor er den ikke med i bogen "OPKOG": i hvert fald i denne udgave. Må øve mig til den næste........
(Googl "pasta con le sarde" og I vil finde et hav af gode opskrifter.)

ÅBNINGSTIDERNE PÅ LAGER Skovlytoften 1, 2840 HOLTE:
I mange tilfælde kan jeg være på lager uden for følgende normale åbningstider:
send en mail eller ring gerne 4585 1978 for nærmere aftale.

IDAG: lørdag den 8. juni: LUKKET
søndag den 9. juni: LUKKET
mandag den 10. juni: LUKKET God Pinse!
tirsdag den 11. juni: ÅBENT 14:00 til 16:30
onsdag den 12. juni: ÅBENT 13:00 til 17:00
torsdag den 13. juni: ÅBENT 13:00 til 17:00
fredag den 14. juni: ÅBENT 13:00 til 17:00
lørdag den 15. juni: LUKKET
søndag den 16. juni: LUKKET Vort Toscana vinsmagning
mandag den 17. juni: ÅBENT 14:00 til 17:00
tirsdag den 18. juni: ÅBENT 13:00 til 16:30
onsdag den 19. juni: ÅBENT 13:00 til 17:00
torsdag den 20. juni: ÅBENT 13:00 til 17:00
fredag den 21. juni: ÅBENT 13:00 til 17:00
lørdag den 22. juni: LUKKET
søndag den 23. juni: ÅBENT 13:00 til 16:00. Udskænkning af nye vine

WEBSHOP!

WEBSHOP