Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

19.06.2019 Op og då!

Kære Vinvenner,

"Bad timing?" Hmmm...de rigtig gode tilbud skal nappes, når de kommer. Jeg er udmærket klar over, at jeres hoveder er mere rettet mod ferie, studenterne og grillaftner. Jeg har taget højde for det: Lambrusco i folkevenlige strømme, Sticciano i selskabsvenlige 2 liters størrelse og ditto smag, men denne uhyre sjældne perle af en Amarone skal ikke gå jeres gane forbi. Uanset om temperaturen er 30 grader i skyggen eller om I er ved at pakke rejsetasken færdig.

Ikke fordi Paolo Galli har valgt den til mig (jer!), men fordi der kun er sekshundrede flasker af Riserva udgaven fra den toppræmierede årgang 2008. Med andre ord: sørg for at sikre jer et par flasker af denne Riserva 2008, selvom I ikke er til Amarone. Den vil pynte i jeres samling og jeres Amarone elskende gæster vil elske jer for det. Druerne til denne Riserva stammer iøvrigt fra parcellen Leon i Le Ragoses vinmark. De vinvenner, der har haft vinen før, har allerede sikret sig nogle flasker:

Og nu at I har fået ugens opsang (I vil takke mig for det, engang I har smagt denne Riserva), er der plads til en tak for sidst til alle de vinvenner, gamle såvel som nye, der var med til Hofor's Lambrusco smagning i fredags og til Vort Toscana smagning i søndags. Jeg skal hilse og sige, at de dristige deltagere i Hofor's Lambrusco smagning er alle i god behold, ingen kastede op eller fik eksem af de ni Lambrusco, der blev præsenteret, skænket og såvidt jeg kunne se nydt og godt efterbestilt. Tiderne skifter ser det ud som om.

Udover min/vor/jeres MUTINA blev der bestilt lidt af hvert og reaktionerne var gode også for vinen 2018 "Rifermentato in bottiglia". Denne røde Grasparossa "sperimentale", som Anselmo Chiarli indvilligede i at fremstille efter mit forslag om fremstilling af Lambrusco efter naturvins principperne. Formodentlig mest for at komme af med min insisteren end fordi han selv troede på det. Det blev til 3000 flasker, hvoraf de 900 er havnet på lageret: vinen er tør men rund og meget anvendelig. Det lidt rustikke snit, som er typisk for mange naturvine, er ret civiliseret og vinen har bevaret en pæn frugt, der gør den anvendelig til mange formål: fra solo til grill. Et vellykket mørkerødt eksperiment på 10,85%, hvis levende lilla brus og rund smag burde opleves af alle: Lambrusco-elskere såvel som Lambrusco-fornægtere (ganske få, efterhånden).

OBS!
Før-prisen er rigtig. Den opsigtsvækkende rabat skyldes et sponsorat fra Chiarli: ideen er, at så mange som muligt tester vinen og hvis responsen er positiv, vil Rifermentato blive sat i almindelig produktion fra høsten 2019:

VORT TOSCANA: FACIT

Tak for sidst til de små hundrede der deltog i smagningen. Tredive vine var linet op og dagens overraskelse var...."ribollita". Jeg havde givet kokken min opskrift fra bogen og som forventelig kunne han ikke finde ud af det. "Jeg bruger din bog som inspiration..." (nemlig!). Mine bange anelser blev bekræftet, da jeg så udformningen:

En lasagna! Jeg tænkte på, at jeg ville blive skudt, hvis nogen fra Toscana så den. Dog var alle ingredienser der, og smagen, ja, det var en ribollita! En af gæsterne, som er fra Prato, blev bedt om at kommentere den og det endte med ros: otte på en ti skala er slet ikke dårligt, også i betragtning af at næsten hver familie har sin egen fortolkning af ribollita og at i København er det svært at finde det rigtige toskanske brød, det uden salt. Hvorfor har man "pane sciapo" eller "pane sciocco" dvs uden salt" i Toscana? Ingen kender det eksakte svar, men sådan er traditionen. Formodentlig fordi salt på et tidspunkt var så dyrt, at man begyndte at bage brød uden salt. Eller fordi alle de andre ingredienser, fra skinke, til ost, til pølser i Toscana er godt krydret og saltet.

De tredive vine gav anledning til mange kommentarer, påskønnelser og enkelte rynke-på-næsen, som det sig hør og bør, når der er så mange vine. Jeg er ved at forberede en kommentar på basis af jeres udsagn og bestillinger. Den kommer med i mailen på søndag. Lige nu kan jeg sige, at Sticcianos hvide ARGILLARIA (argilla= ler, fra vinmarkens jordbund) hittede og det samme gjorde Sticcianos røde CANAJUOLO. De to rosé: Majnonis CILIEGIUOLO og Cantine Giulianos COSTA TOSCANA - sart i farven men ikke i smagen - blev også meget værdsatte og det skyldtes ikke kun det dejlige sommervejr. Mens I venter på et fyldigt referat, fortsætter..... krigen og I kan vælge og vrage her:

Bogen "OPKOG" blev også købt og signeret. Har I forudbestilt, kan den nu hentes på lageret i lagerets åbningstider, som I som sædvanlig finder i bunden af denne mail.

Ciao, Carlo

PS: Flagstangen: hver gang jeg bruger en af mine såkaldte digte her i mailen, lige som i forrige mail, er der et par vinvenner, der framelder sig skrigende. Hvem kan ikke forstå dem? Hvad har sådan nogle knækvers at gøre i en seriøs vinmail ?.........

ÅBNINGSTIDERNE PÅ LAGER Skovlytoften 1, 2840 HOLTE:
I mange tilfælde kan jeg være på lager uden for følgende normale åbningstider:
send en mail eller ring gerne 4585 1978 for nærmere aftale.

IDAG: onsdag den 19. juni: ÅBENT 13:00 til 17:00
torsdag den 20. juni: ÅBENT 13:00 til 17:00
fredag den 21. juni: ÅBENT 13:00 til 17:00
lørdag den 22. juni: LUKKET
søndag den 23. juni: ÅBENT 13:00 til 16:00. Udskænkning af nye vine

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7