![]() |
Når en god vinven kommer forbi for at hente sin vin og har som gave ovenstående flok af hjemmedyrkede danske tomater (tak Per!), ja så er det svært at tro, at sommeren er ovre og at vinterprisen for Lambrusco træder i kraft. Men bordet fanger og det er bare med at komme i gang med bestillingerne. Takket netop være den gode sommer er der ikke forfærdeligt mange flasker at rutte med og Lambruscofans står allerede i kø:
...I skulle købe i år, så var det denne Riserva 2008 Amarone I Galli fra Marco og Paoilo Galli, Le Ragose. I morgen søndag er det den sidste frist for bestilling og vinen skal være hjemme senest primo uge 38. Hverken Paolo Galli eller jeg kan li' at prale (for meget), men denne vin er flere længder bedre end mange højt besungne Amarone, der endda koster mere. Det er en stor kælderværdig vin: så om I er til Amarone eller ej, kast enhver tvivl i skraldespanden og bestil:
I har lidt mere tid, til den 15. september, for at sikre jer nogle scoop-vine jeg har gjort mig umage for at skaffe jer til en meget lav pris. Jeg ville ikke gøre det, dette her forudbetalingscirkus, hvis det ikke vandt genklang hos jer. Men det gør det, og jeg har med glæde set skærmen flashe frem med navne og adresser, som havde levet indtil nu et "skjult" og godt mailliv. Det er vinvenner, der har sans både for kvalitet og kan deres matematik. Jeg har for nemheds skyld samlet alle disse tilbud her:
![]() |
Blandt disse forudbestillinger er der én vin, der fortjener jeres opmærksomhed: ASSIEVE 2016 Toscana IgT. For mange vinvenner er det ikke en ny vin, da vi har haft den på listen før. Det nye er, at produktionen vil blive discontinueret. Den aktuelle sammensætning (80% merlot 20% pinot nero) vil om få år blive til 100% pinot nero: jeg har fået en pris, som råber vagt i gevær. For 95,- kr. (og endda 90,- kr. hvis I køber 24 flasker af den), vil I kunne stille på bordet og nyde en vin, som mange af jer har haft rosende vendinger om også da den kostede 149,-. Lutter franske druer? Ja men lækker toskansk smag: en kombination, der er så vellykket, at jeg ikke rigtig kan forstå, hvorfor der skulle laves om på den. Forklaringen fik jeg fra Alessio Calerini: "De ny ejere har luksushoteller i Miami, Dubai, Hong Kong og ønsker kun at fokusere på pinot nero, som jo er en international kendt drue, mens sammensætningen merlot-pinot nero har en slags lokalkolorit, der er svær at kommunikere til dem, der ikke kender vinen eller har smagt den i forvejen. Formodentlig vil også navnet blive skiftet..." Heldigvis har vi smagt den og de første sekshundrede flasker er allerede forudbestilt:
Flere, der køber vin i firmaregi, spørger om jeg kan udstede faktura på de købte vine. Naturligvis: jeg eftersender gerne en kvitteret faktura: send blot CVR og andre faktureringsdata.
Ved siden af og uden betaling: udskænkning af Erik Bantis Spinero Bio 2016, Ciabatta 2016, Spineto Brut og Vermentino 2018.
< Forrige | Næste > |
---|