![]() |
Hvis I en dag skulle ønske at forstå, hvad der gjorde Chianti berømt i verden og hvorfor Chianti for mange stadigvæk er ensbetydende med italiensk vin, så ville det være nok at smage denne ydmyge 2017 Chianti DOCG fra de blide bakker omkring Pisa. "Ydmyg" fordi det hverken er en Classico, en Riserva eller en Gran Selezione. Det er en Chianti-Chianti, bedre: en vin-vin, hvis ædle karaktertræk flyder hinsides al typicitet og geografiske grænser.
I vil blive så glade over denne vin, at I vil glemme, at den er "blot en Chianti". Servér den uden at fortælle, hvad det er og I vil forstå hvad jeg mener. Producenten har ramt lige ind i vinvæsenets hjerte og det er ren harmoni og drikkeglæde I vil hælde i jeres glas. Indtagende og universel på alle måder. Fremstillet med kun blå druer: 70% sangiovese, 15% colorino og 15% canaiolo. En meget overraskende rund og vedvarende smag. Ja: "indtagende" må være den rigtige definition. Kun 200 flasker tilbage af denne årgang 2017, som jeg har solgt til en introduktionspris på 119,50. Prisen gælder stadigvæk ved køb af tolv ens flasker:
Hos Schiavenza har de travlt i denne uge: årgang 2016 Barolo skal tappes og det er en delikat aktivitet, der kræver max. koncentration. Da jeg hørte det, spurgte jeg naturligvis om forudbestillingspriserne på 2016 Barolo - endnu en top årgang - men fik kun at vide, at der er for tidligt og kommer tid kommer råd.
Jeg spurgte også, om jeg kunne få en god pris på "noget andet" og svaret lød cirka sådan: "Vi har et mindre parti, cirka 120 flasker af hver, af Broglio og Cerretta i årgang 2014. De var reserveret af en importør i USA men vi hørte aldrig fra ham. Jeg - sagde Walter - har sendt tilbuddet rundt til flere af vore faste kunder her i Piemonte, men hvis du kan leve med en kort frist, får du samme tilbud: jeg skal dog have svar på disse to Barolo senest søndag (den 22. september)."
Det koster ikke noget at prøve og Schiavenzas Barolo er velanskrevne både hos nydere og hos samlerne. Søndag den 22. september er også sidste frist for at bestille husets Nebbiolo, Barbera og Dolcetto. Iøvrigt spurgte jeg Walter, hvad han mente om sin Nebbiolo og om sin Barbera. Ikke som producent men som vinelsker. Hans svar, som er meget sigende om Schiavenza familiens indstilling til deres vine, er opdateret i webshoppen.
![]() |
Så klik jer til nogle gode klassevine til det jeg kalder "opsigtsvækkende priser", andre vil sige "verdens laveste pris udenfor Italien". I kan nøjes med at sige "wow" eller på godt dansk "hold kæft hvor de smager godt!"
...er sidste frist for at forudbestille en række af jeres favoritter. Jeg glæder mig til, at vi får dem på lager. Kendte gode sager fra Rosso di Montalcino 2017 til den gode Pinot Grigio. Vakse vininvestorer har allerede placeret deres bestillinger og i realiteten behøver man ikke være formuende investor for at være med. I bestemmer selv mængden: detailvine til nærægte engros priser. Si' det gerne rundt: ingen "-dræber", ingen "i stil med" og heller ikke "mini"noget som helst. Kun den ægte vare til en pris, der kunne ligne engros, men som nogle gange er...under det:
< Forrige | Næste > |
---|