Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

25.09.2019 Madspild og kuliltetestet

Kære Vinvenner,

Da jeg kom til Danmark, var der mange biler, der havde et langt klistermærke på kofangeren: et kendt benzinselskab uddelte, som en slags diploma, en "streamer" hvormed bilisten kundgjorde, at bilen var "kuliltetestet".

Jeg undrede mig lidt over, at det skulle være bilens udelte skyld at sprede kulilte i miljøet. Hvad med den benzin som selskabet solgte? Hvad med bilsælgerne? Hvad med de stakler, der havde købt bilen nogle måneder før benzinselskabet ville få kulilteanger? Men jeg var ung og netop ankommet til landet og iøvrigt billøs og derfor tænkte jeg ikke mere på det.

Samme følelse af nogen skævvridning får jeg i disse dage, hvor der er kapløb om at være de bedste, de første og de dygtigste til at bekæmpe madspild. Intet ondt ved det: de vinvenner, der følger mine mails, ved at jeg har udsat min og min families maver for ikke altid risikovillige møder med ost, kød, fløde og andre fødevarer, der havde overskredet både deres "smager bedst inden" og "sidste salgsdag". Flere af mine fodboldkammerater takker gerne ja til min indbydelse, men spørger forsigtigt om det er fordærvede lammekoteletter og nærrådne ossobuco de kan forvente.

Det er meget fint, ja bydende nødvendigt, at gøre en indsats mod madspild, men nytter det meget, hvis der bliver ved med at blive produceret de samme mængder fødevarer år ind år ud? Bliver den dårlige samvittighed over at spilde mad nu igen læsset over på os forbrugere? Eller kan det ende med, at vi bliver udstyret med åndelige rationeringsmærker mens madindustrien ufortrødent fortsætter sit produktionsræs?

VINSPILD ? NEJ TAK !

Nå, heldigvis er der et par vine her, som I ikke skal være bange for at de vil gå til spilde:

Tilbuddet om en vertikalsmagning af pinot nero FORTUNI er så godt, at den eneste risiko er, at det forsvinder blandt de tusinde andre tilbud af altid exceptionel karakter, som I sikkert modtager fra alle kollegaer. Her må jeg sige, at hvad pinot noir/pinot nero angår, er der intet andet tilbud, der kan hamle op med disse fem årgange, hverken hvad kvalitet, smag eller pris angår. Husk på at vinene solgte godt og var værdsat også da de kostede 110,- (skriver ethundredeogti) kroner mere end det, de koster nu:

En anden vin, der ikke risikerer at gå til spilde, er den jeg kalder "den komplette Barolo". Vinmarken BROGLIO i den Bacchusvelsignede årgang 2015 er et skoleeksempel på, hvordan Barolo skal smage. Fuldendt i alle sine komponenter: frugt, alkohol, syre, farve, duft, smag. Nyd den nu - flere af os har gjort det! - og nyd igen i 2020, 2025, 2030....Deri ligger det fuldendte: efter en times åbning er BROGLIO 2015 allerede supernydelig nu, stor og samtidig tilnærmelig, parat til at give jer alt det en verdensklasse vin skal give jer og alt det, som I har hørt Barolo bliver rost for. Denne vin er essensen af Barolo. Ikke enestående dog: jeg kunne nævne flere andre 2015 i samme kategori, blot ikke til denne forudbestillingspris:

FRA DET VIRKELIGE LIV

I mandags fyldte min datter Valentina år og vi var tolv ved bordet, inkl. tre af de fem børnebørn. På forlangende lavede vinhandleren her børnebørnenes favorit: maccheroni al sugo, lige efter bogen(*) og der blev stillet en bastflaske på to liter Sticcianos økoChianti 2018 på bordet. Hverken vin- eller madspild den aften!

Ciao, Carlo

(*) Side 82 i "OPKOG"

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDERNE PÅ LAGER Skovlytoften 1, 2840 HOLTE:
I mange tilfælde kan jeg være på lager uden for følgende normale åbningstider: send en mail eller ring gerne 4585 1978 for nærmere aftale.

IDAG: onsdag den 25. september: ÅBENT 14:00 til 17:00
OBS!!! torsdag den 26. september: ÅBENT 13:00 til 16:00
fredag den 27. september: ÅBENT 13:00 til 17:00
lørdag den 28. september: LUKKET
søndag den 30. september: ÅBENT 13:00 til 16:00 Udskænkning af Majnonis Chianti Superiore 2016

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10