Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

29.09.2019 Den gode årgang 2016

Kære Vinvenner,

At 2016 er en god årgang i Italien og især i Toscana er efterhånden en kendt sag. Det er den også i Barolo og omegn og der er allerede flere vinvenner, der spørger om priserne på Schiavenzas Barolo 2016. Fru Maura siger, at vinene bliver først frigivet engang i april 2020 - tidligst - og at der ikke vil være stor variation på priserne fra 2015, men at tildelingerne vil være både "avari e selettivi" dvs karrige og diskriminerende.

Med en samlet produktion på max 26.000 flasker Barolo er det karrige en selvfølge. Det diskriminerende eller selektive består i, at fortrinsret bliver givet til de kunder, der bestiller alle år, de gode og de mindre gode. Vi, I og jeg, er i kridthuset. Så glæd jer til gode fordubestillingpriser på Schiavenzas Barolo 2016, "il Tiberio".

Blandt vinbønderne i Barolo bruges navnet på den romerske kejser Tiberius for at indikere den årgang, som er over dem alle, den exceptionelt gode årgang: som er 2016 og som 2015 også var:

SIDSTE FRIST IDAG SØNDAG: BROGLIO enkeltmark Barolo 2015 DOCG

(Ved at påminde jer om ovenstående føler jeg, at jeg faktisk gør jer vinelskere en tjeneste. I al beskedenhed: en dag, når I vil sidde med venner, der har betalt fem-seks-syvhundrede kroner for en Barolo 2015 og trækker denne Broglio 2015 op, vil I sende mig en takketanke "Satans italiener....". Udtrykket "at vise baghjulet" vil have et nyt anvendelsesområde: sammlignende Barolo smagninger.

2016: EN ØKOLOGISK TOSKANSK BREDSIDE

Jeg startede med at snakke om den gode 2016 i Toscana. Beviset er her: tre gode vine. Tre Chianti. Vinene kan ses i åbningsbilledet. Her kan I se dem i samme link og videre i mailen en kort beskrivelse og deres separate link:

Julebasten@ 2016 Riserva:

en fuldblods Chianti, som i år er blevet leveret et par måneder før, end det plejer. Det skyldes at Pietro Majnoni er blevet gift og det har vendt mange aspekter af hans ungkarleliv på hovedet. Som for eksempel planlægningen af aftapninger. De af jer forudbestilte Julebast© er nu lagt til side og den eneste risiko ved at hente dem straks er, at I vil begynde at pille ved dem, uden at vente til den søde tid, som de egentlig er bestemt for. De andre vinvenner, der har sovet i bestillingstimen, kan starte her:

Fra Pietro Majnoni også de sidste flasker af hans Superiore Chianti 2016. Om den sagde en god vinven: "Sådan skal en god vin smage". Jeg kan kun være enig - selvfølgelig - og dét både som vinhandler og vinnyder. Der er kød på drengen - vinen altså - og som Pietro sagde: "Hvis jeg skulle ønske mig noget, så ville jeg ønske at alle fremtidige vinhøster og alle mine fremtidige vine var mindst lige så gode som denne 2016:

Den sidste vin har også med Pietro Majnoni at gøre. Det er vin, der fremstillet i knap femtusinde flasker af hans kone Christiane. Le Masse er en økologisk Chianti Classico af den slags, der smyger sig omkring jeres gane og glider videre i en byge af kærtegn. Vinens 14,5% er så velintegreret i den nærmest tygbare frugt og i den ranke sangiovese opbygning, at vinen kan nydes lige så godt solo som til en omgang pasta og til en T-bone steak. Jeg købte Le Masse 2016, fordi Pietro anbefalede den og det er for mig anbefalelse nok. Pietros og min anbefalelse burde også være garanti for jer:

ELLEVE ÅR I TRÆK

Nu er det ikke kun mig og nogle få Lambrusco-tosser, der mener at denne vin hører til verdensklassen. Vini d'Italia guiden aka Gambero Rosso har netop tildelt de maksimale tre glas til IL FONDATORE 2018. Det er det ellevte år i træk, at denne vin får denne eftertragtede udmærkelse. Noget må det betyde. Hvis I ønsker at opdage, hvad det er, er det bare at bestille den og servere den ved en 15-17 grader:

Ciao, Carlo

PS: Tiden er retfærdig og med henblik på et knippelgodt køb:

"Bare til info. Nyder lige tenuta Cucco, Barolo di Serralungo 2014. Lige en time på karaffel, fordi jeg bestemte mig lidt sent.. Godt nok dejlig at drikke. Balance, masser af frugt/kirsebær, marcipan og lille kernebitterhed..og sikkert noget andet også.....spot on til go pris..." (J.O.F. 27. september 2019)

ÅBNINGSTIDERNE PÅ LAGER Skovlytoften 1, 2840 HOLTE:
I mange tilfælde kan jeg være på lager uden for følgende normale åbningstider:
send en mail eller ring gerne 4585 1978 for nærmere aftale.

IDAG: søndag den 29. september: ÅBENT 13:00 til 16:00 Udskænkning af Majnonis Chianti Superiore 2016 m.m.
mandag den 30. september: ÅBENT 14:00 til 17:00
tirsdag den 1. oktober: LUKKET
onsdag den 2. oktober: ÅBENT 14:00 til 17:00
torsdag den 3. oktober: ÅBENT 14:00 til 17:00
fredag den 4. oktober: ÅBENT 14:00 til 17:00
lørdag den 5. oktober: LUKKET
søndag den 6. oktober: ÅBENT 13:00 til 16:00 Udskænkning af Le Masse 2016 Chianti Classico m.m.
mandag den 7. oktober: ÅBENT 14:00 til 17:00
tirsdag den 8. oktober: ÅBENT 13:00 til 17:00
onsdag den 9. oktober: LUKKET pga. Vinsmagning i Esbjerg
torsdag den 10. poktober: ÅBENT: 14:00 til 17:00
fredag den 11. oktober: ÅBENT 13:00 til 17:00
lørdag den 12. oktober: LUKKET
søndag den 13. oktober: ÅBENT 13:00 til 16:00

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10