![]() |
Hvis nu man tænker sig lidt om, så er det lidt af den omvendte verden, at vi vinhandlere udråber en vin som julevin før vinen har fået blåstempling af så mange nydere som muligt. Sikrere er det derfor at udråbe som julevin en vin, der har modtaget samtykke fra så mange vinvenner som muligt: det er det, der er sket med ASSIEVE 2016 Toscana IgT fra det nu solgte Podere Fortuna.
Denne for toskanske vine sjældne blanding af 80% merlot og 20% cabernet sauvignon har taget jer med storm og charmeret jeres smagsløg. Den ligner ingen anden vin i verden og dog virker den bekendt ved første slurk. Den er blevet testet, godkendt, købt og nydt i de fjerneste kroge af Kongeriget (tak!). Jeg tillader mig at anbefale den igen til de vinvenner, der ikke måtte have smagt den - endnu.
![]() |
Den er lovet på lager onsdag den 18. december og hvis I allerede har købt jeres julevin, så tøv alligevel ikke med at slå til: som bekendt er der et liv også efter jul! (en lille bemærkning om prisen: vinen kostede 149,- kroner og lever op til dette, der altid har været dens rigtige pris. De aktuelle 95,- kr. skyldes kun, at de nye ejere vil lægge merlot vinmarken brak, omplante den med pinot nero og restyle hele gården og etiketterne. Podere Fortuna var en af Medicis ejendomme og de nye ejere vil genoplive forbindelsen til renæssancen ved netop af fremhæve Medici og Toscana på etiketten. Derfor udfases Assieve (A SIEVE dvs marken ved floden Sieve): godt for dem og absolut godt for os:
.......MEN: hvis I er interesseret i top Barolo, hvis I ønsker at sikre jer en af de bedste årgange fra en af de bedste og mest anerkendte vinproducenter, hvis I ved, at I kommer til at betale en en primeur pris som er langt under, hvad vinen senere vil blive solgt til, så er det med at lade fingrene danse på tangenterne.
Klogere folk end mig har skrevet:
2016...is promising to be one of the all-time great vintages for Barolo...according to every winemaker I've spoken
with over the past year and a half, these wines are going to be very special."
(Tom Hyland, Forbes magazine)
"2016 is the vintage we are all waiting for."
(Luca Currado, Vietti)
"Early tastings from barrel suggest 2016 will be an exceptional vintage for Barolo in which both quality and
production are high. The wines are aromatic, beautifully resonant and highly expressive of site."
(Antonio Galloni, Vinous)
Luciano Pira hos Schiavenza taler om en årgang på højde med 1964 og 2004, dvs. nogle af de absolut bedste:
![]() |
Vinene bliver frigivet i april 2020, men der er ingen grund til at vente med at bestille, da der er flere glubske
Baroloelskere rundtomkring i verden og produktionen hos Schiavenza ikke er af de højeste
(billedet viser årgang 2015 da årgang 2016 ikke er frigivet endnu).
Og så vil jeg ikke forstyrre længere på denne 3. søndag i Advent. Mange af de bestilte vine er lovet på lager onsdag den 18. og det gælder:
- den gode 100% chardonnay mousserende Principessa Brut Metodo Classico:
- flere gode vine på magnumflaske og navnlig Rinaldis Celle, Rinaldis La Bricca Barbera, I Veroni Toscana IgT og Le Sassine 2015: alle vine der "velegnet" og hvis pris er værd at kigge lidt ekstra på:
< Forrige | Næste > |
---|