![]() |
Nu, at mange af jer er på vinterferie, har jeg tænkt på en "studiekasse" for alle dem, der både er tilbage på deres pind og er i besiddelse af en sund vinnysgerrighed.
De vine, jeg har valgt, er beskrevet i linket i webshoppen, hvor I også vil finde priser på højt...undervisning/oplysningsniveau og gratis fragt i uge 7 og 8:
![]() |
Nu ved jeg ikke, hvor meget italiensk I kan, men da jeg kender jeres sunde kritiske sans, bad jeg Anselmo Chiarli om at smage den MUTINA 2018, som han er ved at sende til mig, for at give mig sin ærlige uforbeholdne vurdering. Det må være toppen af naivitet at spørge producenten (eller...vinhandleren), hvordan deres vin smager. Nu har jeg kendt Anselmo i snart 25 år, så lidt tillid har jeg da til ham.
Svaret kom prompte og det er det I kan læse ovenfor. På godt dansk lyder det: " Frisk, frugtrig, ren, med fin struktur og et passende anstrøg af syrlighed; med ét ord: perfekt ". "Perfetto" kan man også oversætte til "fuldendt" og "in poche parole", som ordret betyder "med få ord", har jeg oversat "med ét ord".
Hvis I har lyst til at lære italiensk, så send mig en svarmail og jeg vil anbefale en lille og meget nyttig bog, der vil hjælpe jer godt på vej. Dog bliver indlæringsprocessen unægteligt nemmere med de gode MUTINA 2018 og 2019:
![]() |
Det er ikke ofte, at I ser den røde Vino Nobile di Montepulciano i min webshop. Det er én af Toscanas mest berømte vine og dens tradition går tilbage til Middelalderen, da de bedste vine var forbeholdt adlen, "i nobili". Vinen blev allerede nævnt af Francesco Redi i sin spøgefulde komposition "Bacco in Toscana" i 1685: "Montepulciano d'ogni vino é Re " dvs. "Montepulciano er konge over alle vine". Druen er for mindst 70% sangiovese (lokalt kaldet "prugnolo") afhjulpet af canaiolo og eventuelt andre hvide druer. Distriktet grænser op til Brunello di Montalcino og alle kort er i orden for at vinen skulle nyde høj anseelse, men sagen er, at af en eller anden grund lever Vino Nobile i skyggen af Brunello og idag også af mange Chianti Classico.
Nu kan det sagtens være min fejl, at jeg ikke sætter lige så stor pris på Vino Nobile som på andre toskanske vine, men de vine jeg har smagt levede hverken op til mine forventninger eller til deres pris. Jeg bliver ved med at lede, fordi jeg ved at de "rigtige" vine må findes.
P.t. vender jeg tilbage til Pinzi Pinzutis vine, der byder på en noget ru men ærlig stil, en uplejet skønhed, lige som en smuk kvinde om morgenen før hun tager make up på. Sammenligningen kan virke banal, men hvis I sætter pris på en rustik stil, en upoleret integritet og en lang vedvarende smag, så er Barbara Pinzi Pinzutis vine lige noget for jer:
< Forrige | Næste > |
---|