![]() |
Første gang jeg importerede Giffarró, var jeg lidt skeptisk over for dette ægteskab mellem Siciliens mest plantede drue, syrah, og hvad-laver-den-her cabernet sauvignon. Min skepsis over denne potente (14,5%) australske-Amarone af en art blev gjort til skamme først af jeres begejstring og senere af min søn Giuliano, som tog denne vin til sig og ændrede navnet til "Giv far ro": det glas vin han nød, når arbejdsdagen var omme, børnene lagt i seng og han skulle være god ved sig selv.
Siden den første import har Giffarró været en fast del af sortimentet og fundet sine velyndere. Var vi i Toscana, ville vinen være mere efterspurgt og mere berømt, men produktionen hos Luigi Romano er ikke særlig stor og både han og jeg er tilfreds med salget. En flot vin, der kan både nydes solo og ledsage de fleste retter. Suveræn til kødretter, bare vent til sommergrillen er tændt. Masser af frugt i en rank adræt krop og med den lange finish, der kendetegner de bedste og fineste vine.
Sådan var mit indtryk og den efterfølgende begejstring i hvert fald, da jeg i januar smagte årgang 2014 af Giffarró for at se, om jeg skulle "slagte" prisen og sætte den i RYD20. Godt jeg ikke gjorde det, at slagte prisen! Det ville have været en skarnagtig beslutning og en fornærmelse af den gode producent Luigi Romanos arbejde.
Der er ikke mange flasker af den, og jeg synes at den skal have en værdig afgang: en opgradering, en symbolsk pristigning, der kan signalere denne vins høje kvalitet. Hvis I mod al forventning ikke kaster jer over denne vin, er der min søn og mig, der er parate på sidelinien for at få "afsat" denne ro-givende, fyldige og elegante sicilianer:
Jeg må have gjort noget rigtigt, siden et par kollegaer har ringet og forespurgt om muligheden for selvimport af nogle flasker af årgang 2016 fra Schiavenza, mest til privat brug. Klik jer til "lufthavnstavlen" for at se, hvad der er tilbage og priserne på Barolo fra Schiavenza, Tenuta Cucco, Pinot Nero fra Podere Fortuna og på Mutina:
< Forrige | Næste > |
---|