![]() | ![]() |
Til venstre har I en kasse med vine fra Sydtyrols producent Wilhelm Walch. Huset har hovedsæde i Tramin, arnestedet for druen traminer, som langt de fleste vinelskere forbinder med Alsace, men det er altså herfra at Gewürztraminer (Termeno Aromatico!) stammer. De fleste sydtyrolske traminere er tørre og sprøde, selvom der findes eksempler på rundere vine af senhøstede druer. Sammen med Traminer finder vi her den fødte allrounder Santa Maddalena, en vin som af uforklarlige grunde i 1941 blev kåret af Landbrugsministeriet under Benito Mussolini som en af Italiens tre bedste vine (Barolo og Barbaresco de andre to!). Også herfra de røde elegante vine fra vinmarkerne omkring den maleriske Kalterersee (Lago di Caldaro) og den skønne, blækmørke, tætte Lagrein samt den æteriske Edelvernatsch (Schiava), en drue som engang var ensbetydende med Sydtyrolske vine.
Det er vine, der nok er berømte men sjældent ses på vore breddegrader. Det kan bl.a. skyldes, at både nabolandet Østrig og alpeturismen nyder godt af den lokale produktion. Sankt Magdalener har iøvrigt altid haft en god afsætningskanal til Schweiz. Desuden er vine fra Sydtyrol velanskrevne også i resten af Italien ikke mindst på grund af deres elegance og rimelige priser.
Sydtyrol eller Alto Adige (landet omkring den øvre del af floden Adige) har i de seneste år bekræftet sin position som leverandør af vine i den bedre smagsklasse. Klimaet er ideelt, med varme dage og kølige nætter, vinmarkerne ligger som regel enten i bunden af dalene eller på højder mellem 250 og 700 meter over havets overflade. Landsdelen velsignes af ca. 300 soldage om året og selv i de varmeste sommerdage afkøles temperaturen om eftermiddagen af brisen fra Gardasøen. Udover druer dyrkes æbler, pærer og skovbær med stor succes og lige så stor smag. De mest vinnysgerrige blandt vinvennerne vil sætte pris på denne vinøse rejse og på den gratis fragt, der følger bestillingen af kassen med de tolv forskellige vine. Se hvilke og bestil her:
Kassen til højre byder på et godt resumé af, hvad jeg har at byde på fra en region, som er én af jeres favoritter. De tolv forskellige flasker anbefales til nye vinvenner som en god test på Toscanas vinstil og til de gamle vinvenner for et gensyn med mange af vinene, især nu, hvor mange af vine er ved at blive udsolgt i de tilbudte årgange:
Jeg vil tillade mig at sende en separat mail i morgen, fordi tiden nærmer sig for the usual suspects og alle de vinvenner, der vælger at vente til sidste øjeblik:
15. marts:
Brunello 2015 og Rosso di Montalcino 2018
15. marts:
Majnoni Chianti m.m.
20. marts:
Schiavenzas Barolo 2016
< Forrige | Næste > |
---|