Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

18.03.2020 Den perfekte tomatsauce

Kære Vinvenner

Ikke for at snakke om noget andet men i mandags, den 16. marts, var det min ven Paolos fødselsdag og jeg ringede til ham i Rom klokken 9 om morgenen. Han sov. Heldig pensionist. Da jeg ringede igen senere på aftenen, spurgte jeg hvad havde han fået som fødselsdagsgave. "En apfelstrudel fra Fernanda og profiteroles fra Alessandra". Ja, Paolo er ikke svær at give gaver til, blot de har med mad, madlavning og køkkenredskaber at gøre. Det ved hans kone, Fernanda og hans datter Alessandra, og så er det ikke megen fantasi gavegiverne skal bruge for at finde noget, som er fødselaren kærkomment. Jeg spurgte også "Hvad fik I at spise til aftensmad?" "Spaghetti med Marcella Hazan's tomatsauce" "Nåh?" var min kommentar. Det er en uhyre enkel tomatsauce, der også kan smage godt, men som jeg altid har betragtet som både en smutvej til "the real thing" og en indrømmelse til sit nordamerikanske publikum fra den fremragende kok og vinskribent, som Marcella Hazan var.

Hendes sauce tager lidt længere tid at tilberede end "hanrejspaghetti", men ingredienserne er kun tre og de passer sig selv: et stort løg som hakkes i fire fem stykker, fem spiseske smør og en dåse (400 gram) flåede tomater. Hæld det hele i en gryde og lad det simre for tre kvarter. Lidt salt efter behag og vupti, saucen er klar. Løgstykkene kan fjernes og saucen kan piftes med chili eller basilkum, men den smager godt som den er.

Mit "Nå?" var mere udtryk for overraskelse, fordi jeg regnede med at til sin fødselsdag ville Paolo herske og regere i køkkenet for at tilberede noget mere kompliceret. "Nej, jeg ville holde mig let, fordi jeg havde glædet mig til både strudel og profiteroles". Ja, man kan også udvise mådeholdenhed som en slags forberedelse til umådenholdenhed.

Umådenholdenhed behøver I ikke udvise i forhold til Barolo 2016. Det kunne være at der er flere vinvenner, der holder sig tilbage fra at bestille den ugåglipbare Barolo 2016 fra Schiavenza, og venter til sidste øjeblik. Der er 4 dage endnu, men mit råd er "il til tangenterne", fordi den tildeling jeg havde fået af enkeltmarken Prapó for eksempel er allerede udsolgt.

Nu er 2016 ugåglipbar både for nydere, samlere og investorer, men læs hvad en vinven skrev forleden:
"Ciao Carlo"
Jeg sidder her i min solbeskinnede stue - midt i en krisetid - og drikker et glas Barolo Broglio 2015. Jeg åbnede den igår, hvor den var skøn og dejlig - idag er det balsam for sjælen. Hold da helt op, hvor smager den godt!! Bedste hilsener, Søren K.

Jamen hvis man er glad for Broglio 2015, så skal man bare bestille Broglio 2015, men det skal gå hurtigt, fordi det er ikke mange flasker jeg kan "stjæle" fra fru Maura:

Hvad er så forskellen mellem 2015 og 2016. Kort sagt og meget generelt sagt: mere frugt og en smule mindre syre i 2015. Lige dele af alt i 2016. Hvad betyder det for os? Det betyder, at 2015 er fuldt ud nydebar allerede nu, mens for 2016 kræver det lidt tålmodighed eller en del hår på brystet, hvis man vil nyde de gode dråber lige nu.

NOGET ANDET

Ciró og de andre vine fra Calabria var lovet i dag onsdag, men de er forsinket indtil fredag eller mandag. Chiarlis vine er lovet onsdag den 25.

FRI FRAGT

Fortsætter så længe vi er i "undtagelsestilstand", dog ikke med tilbagevirkende kraft og slet ikke på de allerede forudbestilte vine. Jeg regner med jeres forståelse. Fri fragt-tiltaget har som formål at mindske cirkulation af personer.

BUSINESS AS USUAL

Bekræftes og for de vinvenner, der vælger at lægge deres vej forbi lageret, er der nogle enkle regler om afstand og andre, der anbefales af både sundhedsmyndigheder og af almindelig fornuft. Dem efterlever vi med glæde.

Ciao, Carlo

PS: Hvis det undrer jer, hvad "hanrejspaghetti" er for noget: det er de ellers velsmagende spaghetti "burro og parmigiano" (smeltet smør og revet parmesan ost). Lynhurtige at fremstille i tilfælde af, at fruen i huset har være optaget af andre...sysler, i stedet for at stå og kokkerere hele formiddagen.

PPS: Testkasser med høj nydelsesfaktor og fri fragt:

Toscana Toscana:

Sydtyrol:

Cesanese:

Sardinien:

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGER Skovlytoften 1, 2840 Holte
Undertiden er jeg på lager både før og efter nedenstående åbningstider. Send en mail eller ting venligst 4585 1978 hvis I har brug for at komme forbi.

onsdag den 18. marts: ÅBENT 13:00 til 17:00
torsdag den 19. marts: ÅBENT 13:00 til 17:00
fredag den 20. marts: ÅBENT 13:00 til 17:00
lørdag den 21. marts: LUKKET
søndag den 22. marts: ÅBENT 13:00 til 16:00

WEBSHOP!

WEBSHOP