![]() |
Ja, "de seje bliver hjemme" og lader mig komme med vin til dem. Selvom lageret holder almindeligt åbent, galopperer Vingaloppen ekstra hurtig i disse dage og jeg lægger hovedet i blød for at sammensætte nogle tilbud, der rammer både plet og bredt for de "seje", der bliver hjemme. I denne uge har jeg valgt ovenstående seks vine. Valget er nærmere beskrevet i webshoppen:
Som de trofaste og garvede vinvenner ved, er det altid svært at få de mængder jeg ønsker fra Landbohøjskolen i San Michele all'Adige ved Trento. Skolen blev grundlagt i 1878 af Edmund Mach, dengang landsdelen var stadigvæk en del af Østrig-Ungarn og skolen udklækker hvert år nogle af de dygtigste ønologer i Italien. Skolen drives af en fond, som tager navnet fra stifteren Edmund Mach: det betyder, blandt andet, at som fond, har de ikke profitmål og derfor - uden at tabe penge - udvides ikke arealet på de vinmarker, der bruges som skoleklasse af de studerende. Der dyrkes en snes druer og høsten giver hvad høsten giver: både sidste års studerende - der har været med til at lave vinen - og de lokale beboere i San Michele står for broderparten af produktionerne. "Smulerne" tildeles de trofaste aftagere og som sagt altid i mindre kvanta end ønsket.
![]() |
For et par uger siden havde jeg placeret min sædvanlige ordre vel vidende at jeg vil ikke kunne få de mængder, jeg havde bedt om. I går kom der en mail med en bekræftelse af min ordre - Riesling og Pinot Grigio - til levering engang i juni og et spørgsmål, om jeg var interesseret i nogle andre vine.
"Det er ikke fordi vi ikke kan sælge vore vine, men netop i disse tider har vi tænkt på at give prioritet til vore trofaste kunder, før alle de andre". Jeg var ikke sen om at takke ja og tænkte ikke på de mængder, jeg takkede ja til! Nu er gode råd...billige men vi - de interesserede vinvenner og jeg - skal handle hurtigt, fordi det samme tilbud er sendt også til andre af Landbohøjskolens trofaste kunder.
Kig gerne på vinene og især priserne! Jeg har udbedt mig en option på 10 dage og derfor de tiltalende forudbestillingspriser I ser i webshoppen. Webshoppen viser antallet af vinene: husk på at vi er flere importører om dem og at tallene kan ændre sig med kort varsel. Derfor min anbefaling om ikke at vente lige til søndag den 5. april, hvis der er nogle vine I er interesseret i. Naturligvis er alle vinene i perfekt drikke- og nydelsesstand:
Fri fragt har som formål at mindske den interpersonlige fysiske kontakt. Den vil være gældende uden tilbagevirkende kraft fra nu og til den dag (forhåbentlig snart), hvor disse "undtagelsestilstande" ophører.
Lageret holder åbent som sædvanlig (se venligst åbningstiderne i bunden af mailen) og vi passer på hinanden:
A) på lagergulvet er det tegnet runde "hinkefelter", som er placeret med 2 meters afstand til hinanden
B) jeg kommer gerne ud til bilen med kasserne
C) der er handsker og desinficeringsmiddel tilgængelig ved indgangsdøren
![]() |
Flere af jer har skrevet, at I kender bogen og tre har også skrevet, at den enkle tomatsauce kræver solmodne friske tomater: resultatet ville stadigvæk være godt med dåsetomater, men det er kontrasten mellem det "søde" i smørret og løggene og det syrlige i de friske tomater, der gør trickset. Rigtigt! I realiteten er det Elizabeth David, der er min favoritte engelsksprogede madskribent: hun rejste rundt i Italien og skrev på et tidspunkt, bogen er fra 1954, hvor den italienske madlavning var stadigvæk....italiensk: ægte, oprindelig og meget lokal. Når jeg vil tjekke noget "meget lokalt", vender jeg altid tilbage til Janets Ross "Leaves from our Tuscan kitchen". Bogen er fra...1899 men ligner en, der blev skrevet i går. Opskrifterne fortæller, hvor velsmagende og raffineret selv enkel mad kan blive, når man bruger de rigtige ingredienser.
< Forrige | Næste > |
---|