![]() |
En telefonopringning var det mindste jeg kunne gøre, for at takke Fru Maura og hele familien Schiavenza for den dejlige oplevelse, som deres Barbera d'Alba 2017 leverede sådan en almindelig torsdag aften. Men det vender vi lige tilbage til, senere i mailen. Lige nu skal jeg foreslå en testkasse til alle vinvenner: en testkasse som vil yde lige så mange dejlige oplevelser som ovenstående Barbera plus en indsigt i en del af kvalitetsvinverdenen, som vi roligt kan kalde for et af de sidste uudforskede Eldorado.
![]() |
Med et par ombæringers forsinkelse fik jeg Ciró på lager i torsdags. Vingaloppen hentede i går, fredag, de første sendinger til Distant Friends, som skulle gerne modtage de forudbestilte vine mandag eller tirsdag. Der hersker ikke nogen tvivl i min gane om, at 2018 Ciró Classico fra Caparra & Siciliani har alle kort på hånden for at leve op til SCOOP betegnelsen: kvalitet udenfor det ordinære, prisen og passende mængder til alle.
Kvalitet udenfor det ordinære bydes også af Husets andre vine. Jeg har sammensat en kasse, der vil virkelig imponere jer. Nordisk "nebbiolo-karakter" forenes med sydens sol. Prisen og gratis fragt er kun et "ovenikøbet"
Da jeg sendte jeres flotte samlede Barolo-bestilling til Schiavenza, svarede fru Maura med en takkemail, men et par timer senere ringede hendes svigersøn Walter og spurgte:
"....indtil for nogle få år tilbage solgte vi også godt af vore andre vine end Barolo...hvad er det sket? Er det din kundekreds, der har ændret sig, eller er det folkets smag??"
Godt spørgsmål, men - svarede jeg - egentlig er det lidt også jeres...skyld: i mange år har jeg fået at vide, og godt kunnet forstå, at Dolcetto, Barbera og Nebbiolo var vine, som I solgte godt af og med langt bedre avance i jeres "Trattoria" (et for mig f-a-b-e-l-a-g-t-i-g-t spisested) og derfor har jeg ikke promoveret dem nok.
"Ja, men siden dengang har vi købt et par vinmarker og sat Dolcetto-produktionen i vejret netop til fordel for Barbera. Det har vi nok....glemt at fortælle dig, men Maura siger, at du skal smage den Barbera 2017, som vi har sendt som prøve så snakker vi igen om det."
Straks og pligtskyldigt gjort, som I kan se fra åbningsbilledet: Barbera 2017 er smagt og når jeg skriver "ikonisk", så ved I hvad jeg mener, når det gælder en barbera, som er blevet traditionelt fadlagret (affinata i botti grandi). Her må I gerne hamstre...lidt. Også på grund af den midlertidige lukning af Trattoria Schiavenza har jeg fået stillet nogle flere flasker til rådighed og de kan nå at komme hjem sammen med Barolo 2016 omkring den 20. april:
![]() |
Ja, vi går over til sommertid natten til søndag og det betyder blandt andet, at vinterpriserne for Lambrusco slutter. Lambruschisti og andet godtfolk har nu sidste chance for at sikre sig gudedrikken til favorable priser og stadigvæk fri fragt. Vælg og vrag og nyd:
Fri fragt har som formål at mindske den interpersonlige fysiske kontakt. Den vil være gældende uden tilbagevirkende kraft fra nu og til den dag (forhåbentlig snart), hvor disse "undtagelsestilstande" ophører.
Lageret holder åbent som sædvanlig (se venligst åbningstiderne i bunden af mailen) og vi passer på hinanden:
A) på lagergulvet er det tegnet runde "hinkefelter", som er placeret med 2 meters afstand til hinanden
B) jeg kommer gerne ud til bilen med kasserne
C) der er handsker og desinficeringsmiddel tilgængelig ved indgangsdøren.
< Forrige | Næste > |
---|