![]() | ![]() |
I lørdags fik jeg en portion stegte sild som gave af en god kunde og kollega (udi det franske, heldigvis). Hjemmelavet af hans kone, sildene. Dansk mad når det er bedst: tilpas fed, hverken for syrlig eller for sød. Jeg sparer jer for billedet af det vinmatch, jeg forsøgte mig med. Dristigt eller vovet, eller ligefrem dumt, når man prøver at drikke en 2015 Il Fondatore Lambrusco di Sorbara til stegt sild. Et tegn på tidens.... kådhed eller på overdreven lyst til at eksperimentere? Jeg klarede det uden...maveonde og kunne faktisk skrive et par linjer til ros for den sælsomme kombination: den ville måske hitte hos nogen af de nynordiske restauranter, men det er ikke en parring, som jeg umiddelbart vil anbefale til alle vinvenner. Så meget holder jeg af jer.
Af samme grund, nemlig at jeg skulle holde af jer, vil jeg tillade mig igen at promovere vinene fra Landbohøjskolen i San Michele all'Adige. I har responderet hurtigt og flot på Pinot Grigio, Lagrein Kretzer og Riesling, men ser ud at have komplet forbigået de økologiske Navicello Bianco og Navicello Rosso.
På en måde er det forståeligt, da det er nye vine i mit sortiment, men jeg vil forsikre jer om, at det er to vine, som er absolut værd at stifte bekendtskab med. Det samme gælder sjældenheden Rebo, den røde vin som blev til ved en krydsning af den lokale drue teroldego med merlot.
Forudbestillingsfrist udløber søndag den 26. april kl. 23:00:
![]() |
Nå, I får det alligevel at se, mit eksperiment: flere generationer af danske kokke og husmødre er ved at vende sig i graven, men hvad jeg ikke gør i gastronomiens hellige navn.....
![]() |
Ja, alt i alt gør jeg mit bedste for at præsentere vine lidt udenfor alfarvej og vine, hvor den moderate pris ikke er en jagt på billigheden for billighedens skyld, men en integreret del af producentens skal vi sige: livsstil? Det gælder Majnoni, det gælder Schiavenzas Barolo og i høj grad Caparra & Siciliani, hvis Ciró-vine begynder at høste ros fra de vinvenner, der har købt og smagt dem: lad jer lokke til en vinsmagning...hjemme hos jer selv:
Samme indstilling til valuta for pengene har Luciano Giacomini fra Luretta. Han fremstiller en rigtig elegant Metodo Classico mousserende tør hvid af ren chardonnay. "Hvid af grønne" ville det være på dansk men det lyder unægteligt bedre på fransk: "Blanc de blancs". Han sætter Principessa bevidst til en ret lavere pris end det vinen er "værd". Cirka 100.000 flasker om året solgt for "en slik" for at Luciano kan finansiere sin hobby. Modeltog? Golfture? Kunst? Frimærkesamling? Nej: at fremstille andre stille vine af sauvignon, chardonnay, pinot nero, gutturnio, altså andre druer, små produktioner, et par tusind flasker hver, helt efter hans hoved og behag uden at skulle tænke på, hvad markedet kan li' eller ikke kan li'. "Jeg har tid til at vente på, at den rigtige kunde kommer forbi, der kan sætte pris på min stil" siger Luciano.
Jeg er meget glad for Principessa, den mousserende, glad for dens elegante bobler og decideret chardonnaysmag. Lidt mindre glad for hans stille vine: 100% sauvignon og 100% chardonnay. Lad mig sige det som det er: for franske i stil. En meget god stil, bevares: efter sigende helt på niveau med de bedste hvide fra Frankrig og Californien, men ikke lige min smag.
Derfor har jeg købt - lidt - også af disse barriquelagrede vine, fordi jeg får, i ny og næ, et spørgsmål fra nogle af jer: "Har du en fed hvidvin gerne fadlagret, gerne Chardonnay?" Ja, det har jeg og nu kan de vinvenner, der sværger til den stil, løbe til bestillingssiden i webshoppen. Der er en pæn portion Principessa, men p.t. ikke så mange af de andre vine:
![]() |
![]() |
Parmigiano Reggiano: nu på lager igen
< Forrige | Næste > |
---|