Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

22.04.2020 Oliemøllerens pasta

Kære Vinvenner

Jeg havde en kammerat engang, der hed Minelli, fra Imperia i Vestligurien: siden han vidste en hel del om vin og var meget....glad for den, blev han hurtigt omdøbt Vinelli. Han påstod, at han kogte pasta i vin, istedet for i vand. Vi vidste ikke bedre end at drille ham med det. Fornylig talte jeg med en anden kammerat: hans familienavn er Rum. Han kommer fra Giglio-øen i det toskanske øhav, hvor dette familienavn skulle være særlig udbredt. Jeg lader det være op til jeres fantasi at regne ud, hvor mange måder Rum blev drillet på. Vi talte om gamle dage og snakken faldt på Vinelli og hans pasta kogt i vin.

OLIEMØLLERENS PASTA

"Det er ikke så almindeligt mere, men det er rigtigt" sagde Rum "det er en gammel tradition netop i Vestligurien. En slags fejring af den nye olie eller brug af den gamle. En femtedel vand og fire femtedele tør hvidvin, en håndfuld laurbærblade og kort pasta, dvs maccheroni, penne, penne rigate, fusilli. Vandet saltes til og når pastaen er kogt, vendes den i olivenolie og revet Pecorino-fåreost eller Parmigiano Reggiano og nogle få krøller af citronskal."

Enormt velsmagende: af ingredienserne har jeg Parmigiano, olivenolie - både Majnonis den friske høst 2019 og den tidligere høst 2018 fra både Majnoni og den liguriske Queirolo, fusilli er de uovetrufne fra Spaghetti Martelli. Udenfor på lageret har jeg to planter laurbær, som har overlevet vinteren (vinteren?). Ved ikke om man kan bruge tørrede laurbærblade, formodentlig ja, kom bare en god håndfuld i. Resultatet kan I se i åbningsbilledet. Som kogevin brugte jeg en halv flaske vareprøve af en Chardonnay fra Piemonte. Næste gang vil jeg være mere dristig og slavisk følge forholdene 4 dele vin til 1 del vand. Til pasta'en fulgte der et glas af den nej-hvor-jeg-ka'-li' den Ciró Classico Rosato.

Rum mente, at der også findes en anden slags tilberedelse for denne "pasta á la deficeira" ('U defisiu' er navnet på en oliemølle på vestligurisk): pasta, stadigvæk af den korte type, koges for cirka en halv time og røres rundt i meget lidt vin lige som man ville gøre med en risotto. Ingredienserne er de samme og pasta'en skulle optage mere smag fra vinen. Har ikke prøvet det selv. I kan prøve ingredienserne her:

Sendes med gratis fragt i forbindelse med andet vinkøb eller ved køb for mindst 850,- kr. af ovenstående 4 produkter, gerne blandet.

"MISTERY TOUR"

Jeg er glad for jeres bestillinger uanset type, mængde, pris, alder, hudfarve, sex og religion og jeg har bemærket, at der er sket en markant ændring i jeres indkøbsmønstre: siden den kugleformede starut, der bekymrende nok ligner en gammeldags sømine, begyndte at lave om på vort liv, er I begyndt at bestille testkasser, blandede kasser fremfor de sædvanlige 6 ens eller 12 ens. En forklaring måske er, at sidder man i frivillig eller ufrivillig karantæne, må det være sjovere at prøve forskellige vine end altid den samme.

I finder alle testkasserne samlet i webshoppen og jeg har sammensat en charmerende FØDSELSDAGSKASSE med nye og gamle kendinge: som ved alle fødselsdage er "gaven" en overraskelse og I får kun at vide, at det er 12 rødvine: hvad I har købt, får først at vide, når I åbner kassen. Find den her sammen med de andre testkasser og stadigvæk med gratis fragt:

HAR DU FORUDBESTILT EN AF FØLGENDE VINE ?

Speditøren har lovet at levere følgende vine imorgen onsdag den 22. april mellem 14 og 17:

Schiavenza: Barolo 2016 m.m.
San Michele: diverse fra 1. "bølge"
Podere Fortuna: magnumflaskerne
Fattoria di Petriolo: Governo Chianti
Andrea Rinaldi: Brachetto, Barbera Rioglio

Local Friends kan hente fra på torsdag.
Forsendelse til Distant Friends starter også på torsdag.

LAMBRUSCO SÆSON

En god kollega skrev på facebook, at nu er Lambrusco sæsonen startet. Kærligt ment, men forkert: Lambrusco sæson er 24/7/366!!!

Og nu befrimigvel også med den hvide Lambrusco !

Officielle Lambrusco-glas fra Riedel (men krus og tekopper, kander og blomstervaser dur også.......)

HVOR LIGGER LE SASSINE ?

Flere har spurgt om Le Sassines beliggenhed. På nedenstående kort over Le Ragoses vingård, er Le Sassine vinmarken yderst til venstre, den har næsten form som en sok:

QUONA RISERVA 2015, RISERVA 2016 I VERONI & 2015 LE ROSE BARBERA D'ASTI:

Tre vine jeg kan ikke anbefale nok. Fristen for forudbestilling er søndag den 26.:

Ciao, Carlo

BUSINESS AS USUAL

Fri fragt har som formål at mindske den interpersonlige fysiske kontakt. Den vil være gældende uden tilbagevirkende kraft fra nu og til den dag (forhåbentlig snart), hvor disse "undtagelsestilstande" ophører. For forudbestillinger gælder fri fragt dog ikke.

Lageret holder åbent som sædvanlig (se venligst åbningstiderne i bunden af mailen) og vi passer på hinanden:

A) på lagergulvet er det tegnet runde "hinkefelter", som er placeret med 2 meters afstand til hinanden. Stil jer på et felt og afvent venligst betjening.

B) jeg kommer gerne ud til bilen med kasserne

C) hvis I fortæller mig, hvilken dag I kommer og nummeret på jeres bestilling, så vil jeg sørge for, at vinen er stillet forrest på lageret klar til at blive hentet

D) der er handsker og desinficeringsmiddel tilgængelig ved indgangsdøren og ved dankortapparatet. Der kan også betales med mobile pay.

E) håndtering af vinkarton'erne og al ekspedition foretages med engangshandsker på.

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGERET Skovlytoften 1, 2840 HOLTE
Undertiden er jeg på lager både før og efter nedenstående åbningstider. Ring 4585 1978 eller send mig en mail for at tjekke.

onsdag den 22. april: ÅBENT 13:00 til 17:00
torsdag den 23. april: ÅBENT 13:00 til 17:00
fredag den 24. april: ÅBENT 13:00 til 17:00
lørdag den 25. april: LUKKET Tillykke Carlo!!!
søndag den 26. april: ÅBENT 13:00 til 16:00
mandag den 27. april: ÅBENT 14:00 til 17:00 Tillykke Theodor !!!

WEBSHOP!

WEBSHOP