![]() |
Jeg havde en kammerat engang, der hed Minelli, fra Imperia i Vestligurien: siden han vidste en hel del om vin og var meget....glad for den, blev han hurtigt omdøbt Vinelli. Han påstod, at han kogte pasta i vin, istedet for i vand. Vi vidste ikke bedre end at drille ham med det. Fornylig talte jeg med en anden kammerat: hans familienavn er Rum. Han kommer fra Giglio-øen i det toskanske øhav, hvor dette familienavn skulle være særlig udbredt. Jeg lader det være op til jeres fantasi at regne ud, hvor mange måder Rum blev drillet på. Vi talte om gamle dage og snakken faldt på Vinelli og hans pasta kogt i vin.
"Det er ikke så almindeligt mere, men det er rigtigt" sagde Rum "det er en gammel tradition netop i Vestligurien. En slags fejring af den nye olie eller brug af den gamle. En femtedel vand og fire femtedele tør hvidvin, en håndfuld laurbærblade og kort pasta, dvs maccheroni, penne, penne rigate, fusilli. Vandet saltes til og når pastaen er kogt, vendes den i olivenolie og revet Pecorino-fåreost eller Parmigiano Reggiano og nogle få krøller af citronskal."
Enormt velsmagende: af ingredienserne har jeg Parmigiano, olivenolie - både Majnonis den friske høst 2019 og den tidligere høst 2018 fra både Majnoni og den liguriske Queirolo, fusilli er de uovetrufne fra Spaghetti Martelli. Udenfor på lageret har jeg to planter laurbær, som har overlevet vinteren (vinteren?). Ved ikke om man kan bruge tørrede laurbærblade, formodentlig ja, kom bare en god håndfuld i. Resultatet kan I se i åbningsbilledet. Som kogevin brugte jeg en halv flaske vareprøve af en Chardonnay fra Piemonte. Næste gang vil jeg være mere dristig og slavisk følge forholdene 4 dele vin til 1 del vand. Til pasta'en fulgte der et glas af den nej-hvor-jeg-ka'-li' den Ciró Classico Rosato.
Rum mente, at der også findes en anden slags tilberedelse for denne "pasta á la deficeira" ('U defisiu' er navnet på en oliemølle på vestligurisk): pasta, stadigvæk af den korte type, koges for cirka en halv time og røres rundt i meget lidt vin lige som man ville gøre med en risotto. Ingredienserne er de samme og pasta'en skulle optage mere smag fra vinen. Har ikke prøvet det selv. I kan prøve ingredienserne her:
Sendes med gratis fragt i forbindelse med andet vinkøb eller ved køb for mindst 850,- kr. af ovenstående 4 produkter, gerne blandet.
Jeg er glad for jeres bestillinger uanset type, mængde, pris, alder, hudfarve, sex og religion og jeg har bemærket, at der er sket en markant ændring i jeres indkøbsmønstre: siden den kugleformede starut, der bekymrende nok ligner en gammeldags sømine, begyndte at lave om på vort liv, er I begyndt at bestille testkasser, blandede kasser fremfor de sædvanlige 6 ens eller 12 ens. En forklaring måske er, at sidder man i frivillig eller ufrivillig karantæne, må det være sjovere at prøve forskellige vine end altid den samme.
I finder alle testkasserne samlet i webshoppen og jeg har sammensat en charmerende FØDSELSDAGSKASSE med nye og gamle kendinge: som ved alle fødselsdage er "gaven" en overraskelse og I får kun at vide, at det er 12 rødvine: hvad I har købt, får først at vide, når I åbner kassen. Find den her sammen med de andre testkasser og stadigvæk med gratis fragt:
![]() |
Speditøren har lovet at levere følgende vine imorgen onsdag den 22. april mellem 14 og 17:
Schiavenza: Barolo 2016 m.m.
San Michele: diverse fra 1. "bølge"
Podere Fortuna: magnumflaskerne
Fattoria di Petriolo: Governo Chianti
Andrea Rinaldi: Brachetto, Barbera Rioglio
Local Friends kan hente fra på torsdag.
Forsendelse til Distant Friends starter også på torsdag.
En god kollega skrev på facebook, at nu er Lambrusco sæsonen startet. Kærligt ment, men forkert: Lambrusco sæson er 24/7/366!!!
Og nu befrimigvel også med den hvide Lambrusco !
![]() |
Officielle Lambrusco-glas fra Riedel (men krus og tekopper, kander og blomstervaser dur også.......)
Flere har spurgt om Le Sassines beliggenhed. På nedenstående kort over Le Ragoses vingård, er Le Sassine vinmarken yderst til venstre, den har næsten form som en sok:
![]() |
Tre vine jeg kan ikke anbefale nok. Fristen for forudbestilling er søndag den 26.:
< Forrige | Næste > |
---|