Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

17.05.2020 Hvor der handles....

Kære Vinvenner

ja, der spildes.....men det er ikke alle skader, der kommer for at skade. Det var det trebenede mahognibord fra den... kinesiske klunketid, der brasede sammen og tog hele udstillingen med sig. Bordet var en tand for elegant for vort lager og en del vakkelvornt. Havde tit tænkt på at komme af med det: nu tog bordet så beslutningen på mine vegne. Udstillingen skulle også udskiftes, omend på en mindre dramatisk måde og til sidst fik gulvet en grundig vask - ægte spritdesinficering - mens lageret stadigvæk dufter af hvad et lager altid burde dufte af: vin.

Fra billedet ser det ret voldsomt ud, men der gik kun tre flasker rødvin itu, Ciró, Rosso delle Miniere 2009, Brachetto fra Rinaldi, men se lige hvilken flaske der kunne klare faldet: magnum STOPAI fra Tirelli! Stærke sager, og det er netop den nye årgang, 2019, som er på vej fra Gualtieri. Ventes på lager uge 22:

SOM JULEAFTEN......

Den dag, hvor ankomsten af nye vine ikke er forbundet med den samme spænding og glæde, med hvilken jeg ventede på gaverne juleaften, vil det være tid til at holde op med at være vinhandler. Bortset fra, at det først er om morgenen efter juledag, at man får sine julegaver i Italien, er følelsen den samme.

Vi tager det for givet, at flaskerne står på hylderne i butikkerne eller på pallen på lageret, men tænk blot på den lange rejse og på hvor mange mennesker, der har været involveret i arbejdet. Ta' for eksempel de tre paller fra Tenuta dell'Abate, der kommer hele vejen fra Caltanissetta, midt på Sicilien. Producenten har sørget for sikker pakning, en lokal vognmand har hentet pallerne, fragtet dem over Messinastrædet til Calabrien og derfra de cirka 1200 kilometer til Sommacampagna, nær Verona, til den terminal, hvor godset til Danmark bliver samlet. Vognen lastes til randen og en chauffør kører til den danske "hub" Taulov eller Odense og derfra til lageret i Holte.

Hver gang vi læsser pallerne af, kan jeg ikke lade være med at blive forundret over, at det kan lade sig gøre, med sådan nogenlunde præcise takter og i henhold til den lovede tidstabel. Derfor er der mere grund til at glæde sig over de sicilianske vine, der har rejst 2.788,1 kilometer (siger Google) fra solbeskinnede Sicilien til os:

I kan stædigvæk nå at bestille dem til forudbestillingspris, før priserne går tilbage til de normale efter weekenden.

HVAD DER ELLERS ER KOMMET

Sammen med de sicilianske vine fra "Kvindernes By" Caltanissetta, modtager vi årgang 2015 Le Rose Nizza Barbera d'Asti fra Franco Mondo, Riserva Quona og Riserva Storica 2016 fra I Veroni og den længe ventede hvide Vermentino Atys fra Ligurien. Find dem her og glæd jer til nogle fine vine, der ifølge "klassifikationen" i forrige mail svinger mellem weekendvine og festvine:

CARLOS....KLASSIFIKATION AF 2020

Den vil næppe få den samme succes og universel anvendelse som Parkers skala med de inflationerede 100 points, men jeg er meget fristet til at klassificere mine vine efter denne rangliste: fra de dårligste til de bedste:

rævepis (aka "slavevin": forhåbentlig sjældent taget i brug)

konsumvin (lidt misvisende: alle vine skal jo konsumeres)

frikadelleskubber (aka spaghetti-, pølse- og anden god mad 'skubber')

hæderlig hverdagsvin (lidt mere personlig end skubberen)

bedre hverdagsvin (bedre end hæderlig)

weekendvin (aka "rigtig god vin" når man har tid til at kæle lidt for det hele, også.... i løbet af ugen)

festvin (når I skal fejre...jer selv og nogle I holder meget af)

"SCOOP" kan principielt tillægges alle ovenstående klasser, men jeg vil gerne se, hvordan jeg kan vride mig ud af at sælge som scoop en vin fra den laveste klasse. "NORWEGIAN BLUE" er en klasse for sig, hinsides al rangering og...tilgivelse.

I kan starte med at teste anvendeligheden af klassifikationen med vinene her:

Ciao, Carlo

PS: Weekendvin med ambitioner om at være festvin eller bedre hverdagsvin? Nu bliver det kompliceret, men denne røde fra mestervinmager Lucio Salamini fra Luretta bør I ikke gå glip af:

LAGERET

Lageret holder åbent som sædvanlig (se venligst åbningstiderne i bunden af mailen) og vi passer på hinanden:

A) på lagergulvet er det tegnet runde "hinkefelter", som er placeret med 2 meters afstand til hinanden. Stil jer på et felt og afvent venligst betjening.

B) jeg kommer gerne ud til bilen med kasserne men I kan køre helt til lagerets dør.

C) hvis I fortæller mig, hvilken dag I kommer og nummeret på jeres bestilling, så vil jeg sørge for, at vinen er stillet forrest på lageret klar til at blive afhentet. Det behøver I ikke, men det afkorter ventetiden. Alternativ: "Ventetiden er gratis".

D) der er handsker og desinficeringsmiddel tilgængelig ved indgangsdøren og ved dankortapparatet. Der kan også betales med mobile pay.

E) håndtering af vinkarton'erne og al ekspedition foretages med engangshandsker på.

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGERET Skovlytoften 1, 2840 HOLTE
Undertiden er jeg på lager både før og efter nedenstående åbningstider. Ring 4585 1978 eller send mig en mail for at tjekke.

søndag den 17. maj: ÅBENT 13:00 til 16:00
mandag den 18. maj: ÅBENT 14:00 til 17:00
tirsdag den 19. maj: LUKKET
onsdag den 20. maj: ÅBENT 13:00 til 17:00
torsdag den 21. maj: LUKKET
fredag den 22. maj: ÅBENT 13:00 til 17:00
lørdag den 23. maj: LUKKET
søndag den 24. maj: ÅBENT 13:00 til 17:00

WEBSHOP!

WEBSHOP