![]() |
Man skulle næsten tro, at det er skæbnens ironi, men sjældent har jeg haft så mange gode vine, på samme tid som nu. Til dels skyldes det tre, hvis ikke fire, gode årgange i træk i Italien: 2015, 2016, 2017 og 2018. Til dels et uplanlagt sammentræf af leveringstid.
Jeg forestiller mig, at I nemt kan blive forvirret, når det er lige før, at jeg selv går i forvirringspanik: hvilken vin skal man vælge? Lad os slå kold...vin i blodet og starte med den vin, jeg har "kurtiseret" og krædset om i næsten to år, før jeg fik den til den pris vi kan li'.
Det er en 100% sangiovese, som faderen tilegnede sin datter, Benedetta, i anledning af hendes bryllup. En veritabel festvin og weekendvin, som nu kommer på forudbestilling til en "bedre hverdagsvins" pris.
"Tilegnet Benedetta" på dansk Benedikte, Bente, Dicte eller Ditte. Kært barn....: så hvis I kender nogen, der hedder sådan, er denne vin oplagt som gave. Hvis I ikke kender nogen med det navn, så glæd jer til, at I kan holde dette SCOOP af en vin for jer selv.
Festvin og weekendvin til "bedre hverdagsvins" pris: I vil falde pladask for den. Jeg har prøvet at være så sober som mulig med min præsentation men SCOOP er det. Slip bremserne og bestil nu:
![]() |
"Hvordan smager denne vin?" Navnet siger alt. Som Puck så vinen. Musik til hele sommeren og det efterår, der også venter på os. Da jeg spurgte producenten Lucio Salamini, hvorfor havde han lavet denne unge og "farlige" rødvin, der er så forskellig fra alle hans andre "store" røde, var hans svar: "Fordi I skulle ikke bare tro, at jeg ikke er i stand til det". Sjovt nok fik jeg det samme svar fra Giuntini fra Selvapiana for mange år siden. Efter at have bedyret, at barrique ikke var kompatibel med hans Rúfina vine, sendte han på markedet en Rúfina med skriften "Barrique" på etiketten. "Så vores naboer ikke skulle tro, at vi ikke er dygtige nok til det."
Der er ikke en skygge af trælagring i den økologiske Puck: 80% cabernet sauvignon, 20% barbera og rustifri stål. Læskedrik for livsnydere:
Mens de to forrige vine er på forudbestilling, er denne røde fra bakkerne omkring den gamle etruskiske landsby Luni i Ligurien allerede på lager. Alene sjældenheden af denne vin burde være motivation nok til at vinvennerne skulle sikre sig et par flasker: de indfødte druer masseretta, pollera og vermentino nero; antallet af de producerede flasker: 6.500 på den kun to hektar store vinmark; fremstillingsmetoden med gæring på egne drueskind for to måneder og lagring på beton og rustfri stål. Ingen klarering, ingen filtrering. Navnet: "Undici nodi", dvs elleve knob, er den største hastighed, som producentens sejlbåd har klaret.
Men det er smagen I skal opleve: rund og samtidig frisk, charmerende duft, tør og tiltalende blød smag under hvilken der titter kirsebær, blommer og krydderurter frem. Serveret kølig 17-18 grader til ovnstegt lammebov: ideel! Nu kan det godt være, at vinhandleren var i godt humør, at lammekødet var perfekt stegt og alt det I vil, men indtrykket er uudsletteligt og denne ukendte røde kommer til jer med mine varmeste anbefalinger. Godt ser flasken også ud: se den på åbningsbilledet:
![]() |
Sammen med en frisk forsyning af den til "far ro givende" Giffarró 2014 er der kommet en del andre vine fra Sicilien. Efter denne mail går priserne tilbage til de almindelige. Stadigvæk rimelige men hvorfor betale mere, hvis I kender den gode røde Nero d'Avola 2015 og den sprøde tørre Aromatico, hvor viognier, sauvignon bianco og traminer indbyder til dans?
< Forrige | Næste > |
---|