![]() |
Our man in Havana, hmm Hasle, har sendt en opskrift som jeg finder interessant, da den forener det italienske med det danske: Brændenælde-lasagne:
"To – tre kilo små nye brændenælder koges i let saltet vand. Hakkes derefter og lægges lagvist med lasagneplader, evt. lidt hakkede, blødstegte løg. Og bechamel-sauce mellem lagene. Vi lægger så også smuldret feta imellem, det er nok ikke så italiensk, men vi jo også på Bornholm, så det går nok. Desuden naturligvis salt og peber, og bechamellen krydret med muscatnød. Hvis man ikke kan finde nok nælder, kan man supplere op med skvalderkål."
Jeg gør mig umage (*) for at finde gode italienske vine til fornuftige priser, sælger dem til jer og derved er min opgave fuldført. Jo mere tiden går, des mere er jeg overbevist om, at "parringskunsten", som har avlet mange skriverier, kloge artikler og specialiserede bøger, kun er vigtig i dyreriget. Hvad den gastronomiske verden angår, er mit råd: "Den vin I bedst kan li' til den mad I bedst kan li'."
Det kan lyde sådan lidt "dogme"-agtigt, men jeg kan love jer for, at min indstilling bunder i et utal af erfaringer ved aftensmaden, når jeg prøvesmager de nye vine jeg skal teste: og testes skal de, uanset hvad der kommer på bordet af mad.
Glæden ved at finde den rigtige hvidvin til en omgang jomfruhummere eller den perfekte rødvin til en T-bone steak, skal ingen tage fra jer, men min erfaring er, at en god vin passer næsten til alt. Derfor da snakken kom til hvilken vin jeg ville vælge til den grønne bormholmske lasagne, tænkte jeg ikke på én men på flere kandidater: Ciró Classico, Nero d'Avola Abate, M di Sorbaiano, Langhe Rosso 2016, og Majnonis Chianti. Hvis det skulle være en hvidvin? Atys Vermentino.
En indre stemme mindede mig om, at i det land, hvor lasagna er bordets dronning, drikker man Lambrusco. Det gælder dog ikke helt, fordi i Emilia Romagna drikker man Lambrusco til.... det hele men ok, en tør Lambrusco som fx Chiarlis Rifermentato burde ikke mangle på listen.
Og derved er jeg også faldet i "anbefalingsfælden". Jeg råder bod på det ved at give fri fragt på kassen med vin til Bornholms grønne lasagne:
![]() | ![]() |
Onsdag den 27. er sidste dag for at forudbestille disse to mindre kendte rødvine. Om "Bendetta"- Bente, blev der sagt at "også til fuld pris var denne sangiovese alle sine penge værd". (Hvem har sagt det? Producenten og jeg, naturligvis). Om den økologiske Puck blev der ikke sagt noget, fordi ingen har smagt vinen, men jeg har kendt vinbonden Lucio Salamini i snart 20 år og ved, at han har fremstillet en dejlighed, der venter bare på sommer, grill og "when the living is easy" (hej Jørgen!). Bestil dem her:
< Forrige | Næste > |
---|