![]() |
I begyndelsen af maj skrev jeg om Gualandis vine.
Ud af alle hans vine har I foretrukket basisvinen Chianti fra bakkerne omkring Firenze. Økologisk vin fra vinstokke, som er 25 år gamle. Meget bedre vin kan man ikke få fra et distrikt, der traditionelt leverer vin til kritiske ganer på trattoriaerne og spisestederne i Firenze: Colli Fiorentini. Gualandis "Montebetti" Chianti 2018 og Riserva 2015 er ved at blive jeres favoritter og I finder linket i bunden af mailen.
Der er få ting i vinverden, der giver mere tilfredsstillelse end at nå til et godt resultat ved at samarbejde med en vinproducent.
Er Gualandis vine blevet bedre i forhold til dem vi smagte i fjor? Afgjort! Vinene fra vinbønder som Gualandi er en direkte afspejling af årstiderne. Man kan sige, at vejrguderne og vinguderne ikke har bestilt andet end at tilsmile de præsenterede årgange.
Ikke nok med det: I får nye og mere "harmoniske" priser ved forudbestilling. I lighed med det, der skete med Schiavenza, har jeg fået tilbudt "husets vin", som Gualandi under normale forhold plejede at sælge til tre lokale restauranter, der blev tvunget til at springe fra købet grundet corona restriktionerne.
Vinen er den unge og friske røde "Gualandrino". Opdag den, sammen med de andre vine her i webshoppen:
![]() |
![]() |
Garvede vinvenner vil vide, at det er meget sjældent, at jeg går over gevind over nogle af mine vine. Når jeg endelig gør det, sker det typiske, at jeg savner de rigtige ord for at beskrive alle de gode oplevelser den pågældende vin giver mig. Det er det, det sker nu med denne Riserva 2016 fra I Veroni. Magen til fylde, kølig elegance, dejlighed, varmt nærvær og gavmilde løfter og en trofast fremtid findes ikke så ofte. Om I vil drikke den nu eller gemme den i jeres kælder, så er denne vin et must. Topkøb. Weekendvin og festvin:
Og her har I linket til Guido Gualandis "Montebetti" Colli Fiorentini, en økoChianti som finder flere og flere "tifosi":
< Forrige | Næste > |
---|