![]() |
Flere har skrevet for at spørge efter opskriften på sauce til de romerske snegle og den...italodanske variant "Spaghetti San Giovanni". Det er ikke det høje skoleridt indenfor madlavning men solid rustik og fuld af smag. Altså saucen er ret enkel og i realiteten er det kun anvendelsen af mynte, der gør den forskellig fra en god tomatsauce med ansjoser. Mynte optræder ofte i det romerske køkken og dens funktion er nok at bibringe et strejf af lethed til de normalt tunge romerske tilberedelser, tænk på trippa (kallun), artiskokker - som ikke er tunge, men man spiser altid seks syv stykker mere end det er godt for...linien. Snegle dog er ikke en tung spise som sådan: de har samme proteinniveau som fisk, er møre og indeholder ganske få kalorier: Ingredienser: olivenolie, hvidløg, persille, ansjoser, tomat, mynte, salt, peber, chili, hvidvinseddike.
Kom olie, finthakket persille og hvidløg på panden. Medium blus. Såsnart som hvidløget bliver ”blondt”, tag det ud og kom anjoserne i og straks herefter tomaterne skåret i små stykker. Når saucen har ”trukket sig” lidt, tilsæt mynte, salt, peber og chili og lad det simre for en halv time. Bliver det for tørt, tilsæt lidt vand og nogle få dråber hvidvinseddike.
Ingredienser: mynte: et bundt, persille: tre bundter
Start med ovenstående sauce til ”Lumache alla romana” som basis.
Hak mynte, og persille sammen.
Vend dem i saucen – og god appetit!
I kan snildt prøve en af de forudbestilte vine, som speditøren leverede i går. Jeg køber altid en 10-15% mere end I har bestilt, så de vinnysgerrige kan nå at være med. Forsendelse til Distant Friends starter i dag onsdag:
![]() | ![]() |
Og fortsat god sommer, som man siger i de pæne butikker!
Øv! Hvorfor denne korte mail? Fordi jeg skal bokse med flere af mine "historiske" producenter: de vil sælge mig nogle vine, som I vil være glade for: nu prøver jeg at få priser som I vil også være glade for.....belav jer på forudbestillingsfyrværkerier!!!
< Forrige | Næste > |
---|