![]() |
”Telegrafisk” fordi der sker meget i verdensfirmaet her, bare man har været væk i en uges tid. På Sicilien: øen viser sig fra sin bedste side i september, varmt vejr, ikke så mange turister og en forbløffende disciplineret befolkning, courtesy of Covid19. Catania, Etna, Caltanissetta: I kommer nok til at høre mere om det, lige så snart som de sidste aftaler er på plads og vinene og andre delikatesser på vej til vort lager.
Lageret beliggende Skovlytoften 1 i 2840 Holte i øvrigt, hvor vi i morgen genoptager vore søndagssmagninger fra 13.00 til 16.00. Med respekt for sundhedsreglerne (også hvad der gælder for…. vinene) og hvis vejret tillader det. På plakaten: Rosso di Montalcino, Brunello, Celle 2010 Cabernet Sauvignon og et par Lambrusco serveret i de ”kyathos”, som I ser på åbningsbilledet ovenfor.
Ellers er denne mail dedikeret til et som sagt telegrafisk resumé af vinene på forudbestilling,
I finder dem allesammen her. Blandt herlighederne også en (gammel) nyhed: den røde LIBENTER fra Tavignano. Navnet betyder ”Gerne eller i store mængder” på latinsk, men de fleste af jer kalder den Libertiner). Det er en fyldig rødvin, der vil glædeligt ledsage mange af efterårets og vinterens varme retter: lige som skabt til rødt kød, ovnstegte kødretter og ostebordet. Druerne sangiovese og montepulciano blander godt sammen og garvesyren smelter fint i fadlagringen, som bidrager med meget lette toner af vanilje og chokolade. De 5% cabernet sauvignon er med for husarerne: noget af en crowd pleaser, der dog ikke har glemt sit bondske ophav:
![]() |
Traditionen tro starter vinterpriserne den 1. oktober. Alle Lambrusco bliver nedsat på nær MUTINA. Her kan I tyvstarte:
Hvad drikker man Lambrusco til? Svar 1) det I har lyst til. Svar 2) I Emilia Romagna er Lambrusco den naturlige ledsager til lasagne, tortellini, fettuccine, kogt og stegt svinekød og charcuterie. Svar 3) I resten af Italien er Lambrusco vin nr. 2: forstået på den måde, at i hver region har man sine vine, men vin nr. 2 dvs. den mest drukkede vin er Lambrusco, i hele Italien. Året rundt.
![]() |
Blandt alle jer, der læser mine mails og køber vin hos mig, er der en kerne af vinvenner, der kun reagerer på den kontante måde, hvis den tilbudte vin opfylder to betingelser; 1) er et kendt navn 2) er kostbar.
Man ville mene, at som købmand skulle jeg være glad for denne skare af kunder og sørge for, at jeg tilbyder vine, hvis navne er kendte og prisen pæn. Ak! Det er den stik modsatte vej at jeg, som vinelsker og vinhandler, vælger mine vine. Sådan har jeg altid gjort: dengang jeg importerede Sassicaia, Gaja og hele nomenklaturen, var vinene stort set ukendte i Danmark og priserne fornuftige. Hvis I kigger på min webshop, vil I se, at der er virkelige få vine, der koster mere end 250,- kr. Det er langt sjovere at finde nye, gode vine til en fornuftig pris end blot at bestille efter etikettens ry. Når det er sagt, så er jeg sikker på at følgende Rosso di Montalcino 2018 vil både tilfredstille min søgen efter nye spændende vine og vække de nævnte vinvenners tillid: vinen er nok ukendt men smager fremragende:
< Forrige | Næste > |
---|