![]() |
Nu nærmer den søde tid sig og alle tænker i retning af kraftige rødvine. Sådan gør jeg også: læs bare videre i mailen meeeeen..: Brian sendte en sms om, at der var kommet nogle pigvar af den havfangede slags, the real thing. Når Brian ”texter” så er det bare om at reagere prompte og stille sig i kø ved hans butik på Østerbrogade 156. Butikken er af den størrelse, at hvis jeg tog lidt mere på i vægt, ville den stramme om min talje. Fordelen ved den størrelse er, at Brian og fruen Sanna ikke har haft vanskeligheder ved at leve op til restriktionerne om ikke mere end... to kunder ad gangen i butikken. Dagens Fisk, sådan hedder butikken, er det levende bevis på, at small is beautiful og hvis kvaliteten er der, så kommer kunderne. Præcis som I gør, når jeg sender en af mine….. sjældne ugemails.
Den filetterede pigvar kan I se på billedet ovenfor og heldigvis havde jeg en flaske Etna Bianco 2017 fra Aitala. Mens jeg skriver disse linjer, simrer pigvarens karkasse sammen med bladselleri (ikke stangselleri som jeg plejer at skrive), løg, gulerødder, tomatpuré, chili, salt og peber, så har vi snart en sauce af en art klar enten til pasta eller til fisken selv. Eller måske steger jeg pigvaren superenkelt og prøver med lidt trøffelolie. Eller også bruger jeg trøffelolien på en simpel fettuccine al burro. Det er ikke altid at man behøver have klar i hovedet, hvilken ret man skal tilberede, bare gode ingredienser er ved hånden. Og en god sult.
Det man skal have klar i hovedet er, at i morgen klokken 23:00 udløber fristen for en velsignelse af forudbestillinger.
Jeg ønsker dog at starte denne salgsmail med en stor tak, på mine og familien Schiavenzas vegne, til de mange der har forudbestilt barbera d'Alba 2018, husets vin på den p.t. lukkede Trattoria Schiavenza. Der er ikke flere flasker dernede og derfor en passende tak også til de vinvenner, en halv snes, der kom for sent til færgen. Barbera d’Alba 2018 er udsolgt, og hvis en ny portion bliver aftappet, vil det først ske i foråret 2021. Forhåbentlig vil Trattoria’en kunne åbne igen, hvis vi bliver denne pandemia kvit. Så den tid den glæde.
Det undrede mig, at ingen havde bestilt denne vin. Ikke engang én flaske. Heldigvis kom der en kunde forbi lageret i går og han pegede på misforholdet mellem prisen på magnum og enkeltflasken. Jeg tjekkede administrationen og så, at linket på rabatten ikke var aktiveret! Det er det nu og I kan stadigvæk nå at forudbestille denne enkeltmark Cerretta: en Barolo som altid, selv i de mindre heldige årgange, fremstår kompakt og komplet, noget lukket de første par år men både meget fin, typisk og langtlevende.
Flere vinvenner husker og har rost Cerretta 2014, ”forbløffende god". Flere endnu vil sætte pris på denne kælderværdige 2016. "Holdbarheden"?spurgte jeg fru Maura. "Et sted mellem 2036 og 2040. På magnum lidt længere":
Resten af vinene, hvis forudbestillingsfrist er i morgen, finder I her:
![]() |
Det har taget sin tid, et par år, men efterhånden har Guido Gualandi fundet en skare af "tilhængere” blandt vinvennerne. Intet problem med Montebetti: det er en Chianti der både i de kurante årgange (2017 / 2018) og i Riserva udgaven (2015) giver oplevelser, som kun kendes fra noget dyrere vine.
Det er Guidos andre ”arkæologiske” vine, der kræver fuld opmærksomhed fra nyderen og lidt ”tilvænning”: for det første er det vine, der fremstilles med mindre kendte druer, for det andet smager de godt men ikke på den umiddelbare mainstream måde. Jeg er glad for, at der har dannet sig en gruppe af ”tifosi”: kvaliteten tager tid, men engang man begynder at synes om Guidos vine, bliver det svært at gå tilbage til konventionelle vine fra agroindustrien: selv de perfekte, polerede og gode af slagsen vil synes lige som at mangle noget.
Der er en håndfuld af professorens vine på vej, sammen med Montebetti 2017 til forudbestillingsprisen på 89,- kr. (den sorte fredag blegner).
Ciao, Carlo
< Forrige | Næste > |
---|