![]() |
Jeg har næsten sikkert skrevet det før, men der kommer nogle gange, ved ankomst af visse vine, en forventning, noget i luften, lige som ved en festdag. Sådan har jeg det i dag: i morgen kommer der sendinger fra både Guido Gualandi og Pietro Majnoni. Den sidste betyder den nye høst olivenolie, den økologiske 2020 og Julebasten©. Professor Guido Gualandi sender et udvalg af sine vine og den ventede Montebetti 2017: en Chianti der viser endnu en facet, en fortolkning af denne dejlige verdenskendte vin: frisk, ung, ærlig, saftig og samtidig fyldig, robust, harmonisk og ”tyggevenlig”. En Chianti der holder mere end det, etiketten og prisen lover. Økologisk naturligvis lige som Pietro Majnonis øvrige vine.
På billedet overfor ser I Montebetti Riserva 2015 i selskab med to af jeres favoritter: den perlende hvide tørre Pignoletto "Le grand Pignol" og Franco Mondos Barbera Superiore Le Rose Nizza 2015 DOCG. Her er et forslag til vine til gæstebud, når der skal stilles den italienske variant af suppe, steg og is på bordet: antipasti, pasta, kød og ost:
En anden vin, som I har taget til jer, er Podere Fortunas ”Fjortenfemogtres” pinot nero. Jeg måtte bede Alessio om en tillægsforsyning fordi der blandt vinvennerne er mange pinot noir fans, der måske føler sig udfordrede: kan det passe at en italiensk pinot nero….? Det er ikke kun prisen: I beundrede og var glade for denne pinot nero også før den drastiske prisnedsætning. Lige som I har vist købeflaget også ved tilbuddene på Coldaia 2016 og Fortuni 2011. Forudbestillingsfristen udløber også i morgen og chancen her er nogle få timer endnu:
Til de tvivlende, de usikre og de ikke så stærke i troen, lad mig sige det kort og godt én gang for alle: I finder ikke bedre Amarone hvis I tager følgende parametre i betragtning: anciennitet, holdbarhed, årgang, smag og pris. Anciennitet: Amarone er en forholdsvis ung vintype. Hvis I går tilbage en halvtreds, fyrre år i tiden, vil I kun finde en halv snes anerkendte producenter: Bertani, Speri, Quintarelli, Bolla og et par andre. Le Ragose er en af dem. Holdbarhed: takket være sin beliggenhed og fremstillingsmåden er Le Ragose blandt de mest holdbare Amarone. Årgang: i Italien frigiver huset sine vine 6-10 år efter vinhøsten. Teknisk set kunne alle af Le Ragoses Amarone bære navnet ”Riserva”. Smag: der skeles hverken til Ruby Port eller til den høje alkoholprocent for procentens skyld. Le Ragoses Amarone kan naturligvis nydes solo, men den er også yderst velegnet til mad, herunder den traditionelle danske julemad. Pris: balancen af alle elementer og det harmoniske syn på landbruget, der præger Le Ragose, omfatter også husets og dets importørers prispolitik. Men det ved I god. Apropos pris: jeg tror, at prisen her falder indenfor det fradragsberettigede beløb for firmagaver:
og jeg regner med at det vil også bekomme jer, engang I har smagt det: derfor er der en gratis flaske Egeria naturligt mineralvand med i hver bestilling, der modtages/afhentes november ud:
Ciao, Carlo
![]() |
Private vinkældre, toiletter, italienske trattoriaer, ventesale hos tandlægerne, og større børneværelser….jeg glemte at tilføje ”Julegaver/Hadegaver”:
https://www.youtube.com/watch?v=dtvpOFUPr9o&feature=youtu.be
PPS: Af disse er der kun 3 tilbage i den pågældende sammensætning, men naturligvis kan der findes værdige erstatninger for de enkelte udsolgte vine:
![]() |
< Forrige | Næste > |
---|