Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

06.01.2021 Det er jer, der giver vinene prestige

Kære Vinvenner,

”Du er en 56-58: den størrelse har vi nok ikke, men vælg dig bare et par til dine døtre: det er mest til ”moderigtige” piger, vi fremstiller ”blue jeans”. Jeg var på vinbesøg i Syditalien og vinproducenten havde en ven, der fabrikerede cowboy bukser på opgave fra de store modenavne. ”Hvor meget koster de?” ”Intet: det er en gave.” Da jeg insisterede, sagde fabrikanten med en smil: ”Titusind lire – det var circa 50 kr. dengang – men så skal du også købe mindst femtusind par! Og vi syr gerne dit logo på!” Jeg takkede og så senere i en af hovedstrøgets modebutikker, at samme jeans med et meget kendt logo kostede 120.000 lire, altså mere end ti gange så meget.”

Jeg tænkte på den episode, da jeg fik en mail fra en god vinven i Aalborg: han ”advarede” mig om at sælge Podere Fortunas pinot nero med for stor rabat, fordi ”jo billigere de bliver, des mere taber de troværdigheden som prestigevin, pinot nero af kvalitet”. Sammen med disse kloge ord fulgte da en pæn ordre på de selvsamme pinot nero!

Jeg tænkte på, at det er rigtigt, at hvis de store mærker har opnået deres status, så må det være fordi de byder på en vedvarende objektiv kvalitet. De tilbyder også noget andet: pålideligheden og mulighed for praleeffekten, som er ikke til at kimse ad.

Podere Fortuna leverer vedvarende og høj objektiv kvalitet: prestige må I selv sørge for. Hvorfor? Fordi Huset ikke er så kendt endnu (heldigvis for os). Hvordan? Ved at nyde vinene og overraske venner og bekendte, der plejer at betale 10 gange så meget for mere kendte cowboybukser, hmm, jeg mener: pinot nero.

(Som I kan se, har kollegaerne i Schweiz og Hong Kong gjort pænt indhug i tildelingerne: selvom fristen er den 7. februar, så vent ikke med at bestille).

ANMODNING OM....... TILLIDSERKLÆRING

Flere vinvenner har allerede bestilt sættet med de 30 forskellige bedre hverdagsvine og nogle af vine er allerede udsolgt. I tilfælde af udsolgt vil jeg tillade mig at erstatte den udsolgte vin med anden af lige (eller højere) kvalitet og pris. Oprindelig havde jeg lovet at skrive til hver især, men kan nu se, at med den fart bestillingerne sker, vil det tage mig ekstra tid, derfor håber jeg, at I vil tillade mig denne fremgangsmåde: jeg lover, at I vil ikke blive skuffet.

OG NÅR VI NU SNAKKER OM HVERDAGSVINE
Blandt de klassiske italienske røde vine af indfødte druer er Ciró den, der kan vise de ældste kvalitetsbeviser: denne vin blev fragtet fra Calabrien til Grækenland for at blive skænket til vinderne i Antikkens Olympisk lege.

Selvom der i de seneste tyve-tredive år er sket markante investeringer og forbedringer, så lider Calabrien stadigvæk under "la questione meridionale", Syditaliens økonomiske tilbagestående status og manglende tradition for samarbejde mellem producenterne og kooperativisme.

For os betyder det, at vi stadigvæk kan købe tiltalende vellavede vine til en 20-30 procent af, hvad en tilsvarende kvalitet ville koste i Norditalien. Lidt mere, når vinene tilbydes på forudbestilling lige som de gode røde Ciró Classico DOC fra Caparra & Siciliani.

Ciao, Carlo

LAGERET er beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte
Undertiden er jeg på lageret både før og efter nedenstående åbningstider. Ring 4585 1978 eller send en mail for at træffe aftale.

onsdag den 6. januar: ÅBENT 14:00 til 17:00
torsdag den 7. januar: ÅBENT 14:00 til 17:00
fredag den 8. januar: ÅBENT 14:00 til 17:00
lørdag den 9. januar: LUKKET
søndag den 10. januar: ÅBENT 13:00 til 16:00

WEBSHOP!

WEBSHOP