![]() |
Det er kun de mest hårdføre blandt jer, der holder ud til mine to ugemails. De fleste gør, som jeg også selv gør ved de mails, jeg abonnerer til: skimter lidt, ”er der noget for mig?” og lover mig selv at læse dem senere. Hvilket meget sjældent sker. Jeg kender det godt . Så er der trofaste vinvenner, der læser hver mail fra top til bund og er hurtige til at rette mig, hvis der er noget, der skal rettes. Hvilket sker i ny og næ.
Dét, alle spørger om, er: hvordan kan du selv holde ud at skrive to mails om ugen plus det løse? Svaret er nemt: det er ikke alle mails, der er lige så ”inspireret” og inspirerende (dvs sælgende) og heldigvis kommer inspirationen meget tit fra…jer! Lige som i går, da en god vinven skrev:
"Hej Carlo
Mon det er på tide at lave en ny ”undervisningskasse” med Barbera? For et par år siden bestilte jeg en kasse, men den sidste havde dengang netop forladt lageret. Jeg har smagt mange rigtig gode Barbera og synes, at det er et fremragende valg på vinhylderne.
Når jeg har haft valget, har jeg valgt Barbera d’Alba, men jeg har faktisk aldrig haft tilstrækkelig viden om eller udvalg af Barbera d’Asti til at vurdere, om der er mærkbare forskelle på de to typer eller om jeg bør holde mig til Barbera d’Alba. Og når det så kommer til vinen, er det velsagtens stadig producenten og vinmarken, det kommer an på?
Har du lyst til at hjælpe med at sætte noget af det på plads med en god selektion og nogle gode kommentarer?
Se? Nemt, hvad? Spørgsmålet falder apropos, lige som ”il cacio su i maccheroni” dvs ”lige som osten på maccheroni”: til dels er der to Barbera på vej fra Tenuta Cucco (sidste frist på søndag den 7. marts), til dels er der en del Barbera på lager, som higer efter at behage jeres ganer:
![]() |
Tenuta Cucco sender to udgaver af samme vin: en ualmindelig god ”almindelig” Barbera d’Alba DOC og en ualmindelig god og tiltalende Superiore Barbera d’Alba 2018, begge til en pris der ville skabe trafikkaos og kødannelse foran en vinbutik. I stedet for, kan I bare trykke let og elegant på tangenterne og bestille hjem lige i god tid til Påske. Druerne til vinene kommer fra Tenuta Cuccos egen vinmark ”Elia” i Roddi kommunen. Hvis I er til god Barbera og gode rødvine i det hele taget burde I hamstre inden fristens udløb søndag den 7. marts:
![]() |
En god vinven skriver: ”Da vi besøgte Le Ragose i 2019, købte vi også deres store flaske/dunk olivenolie. Jeg tror, at der var 5 liter i eller noget i den stil. Jeg kan ikke finde noget olivenolie fra Le Ragose i dit sortiment. Hvorfor ikke? Som du nok fornemmer, er jeg ret stor fan af det hus. Helt fra første gang jeg smagte vinen, som jeg tilfældigvis fandt i den lokale Gobi butik i Valby ved Søndermarken”.
Tak for hjælpen :-)
Det er rigtigt, at Le Ragose også producererer olivenolie. I har aldrig hørt om det før, fordi det er til Galli familiens egen brug og til familiens venner, sælges lokalt til faste aftagere og produktionen er ret begrænset. Spredt rundtomkring godset er der trehundrede oliventræer, der blev plantet af Arnaldo og Marta Galli i 70'erne, mest til pynt, især på overdrevet mellem vinmarkerne. Produktionen svinger i dag fra…. nul liter på en dårlig årgang (pga frost og af oliefluen) som fx i 2019 til de 850 liter i fjor. En god gennemsnitlig årgang giver omkring 450 liter. Ansporet af vinvennens mail hjemtager jeg et lille parti halve litre af Le Ragoses EVO (= olio extr”Da vi besøgte Le Ragose i 2019, købte vi også deres store flaske/dunk olivenolie. Jeg tror, at der var 5 liter i eller noget i den stil. Jeg kan ikke finde noget olivenolie fra Le Ragose i dit sortiment. Hvorfor ikke? Som du nok fornemmer, er jeg ret stor fan af det hus. Helt fra første gang jeg smagte vinen, som jeg tilfældigvis fandt i den lokale Gobi butik i Valby ved Søndermarken”.a vergine di oliva), som jeg modtager inden Påske. I kan med fordel forudbestille olivenolien nu. I forhold til den toskanske olie (Majnoni, Gualandi) er Le Ragoses olie lige så fuld af smag og drøj i brug men mildere i stil, lige som alle olivenolier, der stammer fra omkring Gardasøen:
(Skønheden på billedet er Marta Galli, Paolo Gallis datter: hun er ved at hælde olivenolie på nogle skiver ristet bondebrød: kongespise! Marta har en kandidat i marketing og kommunication og allerede nu er hun med i styring af gårdens administration og især salg: mig kunne hun sælge alt, selv pizza med ananasringe og tofu bolognese på dåse.....)
Ciao, Carlo
< Forrige | Næste > |
---|