![]() |
I kan levende forestille jer, at når en ny kunde kommer forbi lageret eller skriver for at lade sig anbefale "nogle gode vine" er Lambrusco ikke den sidste jeg anbefaler. Måske ikke den første, men afgjort ikke den sidste.
For nogle år tilbage kom der på lager en herre, der lagde ud med "Jeg har fået dig anbefalet af nogle venner og blev også advaret om, at du er vild med Lambrusco. Det er jeg ikke." "De" - vi var stadigvæk Des - "er absolut ikke i mindretal og jeg har mange andre regulære rødvine, men kan jeg tillade mig at spørge hvilken type Lambrusco de kender?"
"Hvorfor? Findes der flere typer end den citronsure billige rosé?" "Ak ja!" svarede jeg med et suk "der findes mange forskellige typer, fra mange forskellige steder i Emilia Romagna og af flere forskellige druer, men jeg ønsker ikke at belemre Dem med det, hvis De nu ikke synes om Lambrusco."
Tvivlen kastede en flygtig skygge på mandens blik. Jeg så en åbning og dristede mig til at foreslå: "Skal jeg ikke sætte sammen 6 forskellige Lambrusco til en testpris? Hvis der ikke er mindst én De synes om, er der penge tilbage uden diskussion".
En chance ud af seks er bedre end Lotto og Tipskupon: Per - sådan hedder vinvennen - kom tilbage efter et par uger. For at hente sine penge, frygtede jeg. Men nej: "Denne her, den går lige an, på en god sommerdag som aperitif eller som hyggevin. De andre kan også drikkes: ikke lige noget for mig, ikke hele tiden, men min kone og mine teenagerbørn er vilde med dem og jeg bliver nødt til at købe 6 af den og 6 af den med hjem. Giv mig også to af de andre mens vi er i gang."
Det var for et par år siden. Idag er Per én af de trofaste vinvenner, der sværger til Barolo og Brunello, men hver gang han kommer forbi lageret for at købe eller hente noget "Og, ja, giv mig lige en kasse af din Lambrusco, mest til min kone........."
Sådan er det med Lambrusco: enten eller men med modifikationer. Mange, der smager den, bliver positivt overrasket og tager vinen til sig, ikke altid, forstås, sådan engang imellem, mest om sommeren, mest til konen, bare et køligt glas, hvis naboen skulle komme forbi, ikke noget specielt......
De 6 flasker jeg foreslog Per (som jeg hilser på som "konverteret Per") er dem I ser ovenfor.
Som et tegn på, at vi tror på bedre tider, er der en supersaftig forudbestillingspris på "lokkemaden" med to gange de 6 flasker.
Naturligvis og ja, uundgåeligt er der også en sjofel pris på jeres, vores, min Mutina i den friskeste årgang 2020.
Priserne er ren propaganda, for at "omvende" de sidste tvivlende blandt vinvennerne, men forudbestillingstiden er ret kort: blot 2 uger og fristen for at berige jeres sommer med "Gudedrikken" er søndag den 25. april:
![]() |
Kær Lambrusco har mange navne og "Gudedrikken" er kun et af dem. En italiensk ven sagde engang, at Lambrusco er "perlende filosofi" og havde en "teoria socioagrogastronomica" om Lambrusco'ens tilblivelse og funktion: i en region som Emilia Romagna, hvor folk spiser "pesante" (dvs tung mad) tortellini, lasagne, tagliatelle al ragú, prosciutto, kogt svinekød og alskens charcuteri, blev man simpelthen nødt til at opfinde en vin, der smagte godt men ikke var tung, og som kunne løfte maden uden at dække over den, en vin med bobler, der kildede ganen og hjalp på fordøjelsen: Lambrusco var et uundgåeligt valg, en nødvendighed !
For mange af jer er Mutina også et uundgåeligt valg, året rundt men mest om sommeren. Slå jer løs på og udnyt forudbestillingsprisen: fristen er søndag den 25. april:
Bemærk venligst, at der er også mulighed for at bestille Schiavenzas Dolcetto 2020 og Nebbiolo 2019. Blot I gør det inden den 18. maj:
Ciao, Carlo
< Forrige | Næste > |
---|