![]() |
Af den I ser ovenfor, årgang 2019, er der 120 flasker tilbage hos producenten. Årgang 2020 frigives midt i september og kan være på lager uge 39 eller uge 40, altså ultimo september eller primo oktober.
Er det ikke for tidligt for en forudbestilling? Almindeligvis ja, men vi er ikke de eneste, der har opdaget Charlotte Hortons gudsbenåede håndværk, når det gælder vinfremstilling. Det betyder, at tildelingen er begrænset og at vi skal kende vores besøgelsestid. Til gengæld bliver vi belønnet med vine, som I allerede har blåstemplet og som hører til i verdensklasse, i alle prislag: fra den ydmydige Sacromontino til den superlegante Winemakers selection. Og fordi vi er søde, har Charlotte og hendes mand Alexander Greene ikke sat priserne op fra ifjor. Køen starter her:
![]() |
Fredag den 6. august kommer Erik Banti på lageret for at hilse sine på mange kunder, gamle og nye, og for at skænke sine vine. Vi starter allerede ved 12-tiden og slutter klokken 18. Erik er vært for noget toskansk tørt til ganen, der kan passe godt til Ciabatta, Morellino, Ciliegiuolo, Vermentino og den mousserende Sangiovese rosato.
Arrangementet er gratis. Af hensyn til forberedelserne og catering dog, vil jeg sætte pris på en ellers uforpligtende tilmelding:
![]() |
...men sikken en Riserva! I farve, smag og stil minder denne Riserva mig om de erfarne flotte servitricer, I tit møder på restauranter på landet og de hjemlige bodegaer: langt røde hår, runde former, et smil til alle, hurtige replikker, "væk med nallerne" og rynker der fremhæver skønheden.
Der skulle ikke den store overtalelseevne til for at overbevise professor Gualandi: de sidste par hundrede flasker af hans Riserva 2015 skulle havne i Danmark. Vinvennerne af en vis sangiovese-observans, der kan genkende en intens vin af lige så stor integritet som drikbarhed, har lappet denne vin i sig:
![]() |
![]() |
Ciao, Carlo
< Forrige | Næste > |
---|