![]() |
En ting er sikker: hvis jeg ikke ønsker at sælge vin, skal jeg blot flette nogle af mine knækprosa/digte i mailen og alle vinvenner er pist væk, ud at få deres tæer kirurgisk strukket ud, næsten uanset hvor tiltalende tilbuddet er.
Hvilket er lidt synd, for jer altså, og det siger sig selv: velkomstkassen er mit ”visitkort” og den indeholder noget af det lækreste jeg har og det, til en pris, der er (langt) under webshopprisen. Never mind, fordi i denne uge er der nok til at holde jer tangentivrige med en række af tilbud både gamle og nye.
![]() |
Det er ikke vin men tunfisk, honning og syltetøj: det hele fra Sardinien. Tunfisk af arten blåfinn, tonno rosso (tunnus thynnus), den mest værdifulde af slagsen, honning er den bitre sardiske honning, en specialitet som alle burde prøve engang i livet. Syltetøj fremstilles der mange og gode af herhjemme, men næppe af citron og næppe med rosmarin og vild fennikel.
Enjoy:
![]() |
Der er Parmigiano Reggiano, der lige nåede færgen før den store italienske industriferie sætter ind, der er den hvide Pianottolo af blå sangiovese druer som mange af jer har forudbestilt, den gode apuliske rosé Castel del Monte DOC, den forbløffende prisbillige Ciró Classico af den gode årgang 2019 og den overraskende gode Evoluzione, en merlot fra vulkansk område, en vin der giver ny (og bedre) mening til begrebet ”crowdpleaser”. Alt dette kan I bestille her:
![]() |
Fristen for forudbestilling, den 26. august, nærmer sig med store skridt. Hvis I hverken ønsker eller har tid til at vælge den ene fremfor den anden vin, er der pletskudskassen af vine fra juvelårgangen 2019, som er noget for jer:
Nej det er ikke Pepsi, det drejer sig om, men min hjemmeside + webshop. Mine børn, der er fortrolige med den digitale verden, retter en kærlig og positiv kritik til mine elektroniske sider: ”Far, der mangler flow”, ”Far, det er en rodebutik”, ”Far, det ligner noget, der var moderne for 20 år siden: der er sket store skridt indenfor design og forbrugervenlighed”. Selvom jeg er sådan set er tilfreds med funktionerne, skader det aldrig at høre, hvad andre mener. Så hvis der er noget I ønskede var bedre eller noget, der var mere intuitivt, hvis I altså ønsker mere "flow", så send mig en mail og jeg kvitterer med dusør: jeg finder sikkert én eller anden drikkelig vin i ....rodebutikken
![]() |
Alle de vinvenner, der har smagt hans Le Rose NIZZA, er enige om, at det er en af de bedste rødvine på markedet i øjeblikket. Vinene er på basis af 100% barbera d’Asti, selvom navnet ikke optræder på etiketten: nogle producenter har dannet en forening, som via strengere vedtægter for dyrkning, udbytte, høst og lagring har ophøjet Barbera d’Asti DOCG til Nizza DOCG.
Franco Mondo gæster København i anledning af festivalen Barolo & Friends og I kan smage hans – og nogle kollegaers - vine ved at tilmedle jer til følgende arrangement:
Kære Vininteresserede,
I september kommer et stort antal af Piemontes bedste vinproducenter til København for at deltage i Barolo & Friends på Børsen, som finder sted fredag 17/9. Om lørdagen den 18/9 afholdes en anderledes og afslappet smagning på Frederiksberg Mad og Kulturhus. Der vil være miniforedrag om, hvorfor Piemonte producerer de bedste ris til risotto med køkkendemo. Der serveres smagsprøver af forskellige risotto’er og andre af områdets delikatesser.
Med deltagelse af disse familieejede kvalitets vinproducenter: Franco Mondo www.francomondo.net - Paolo Manzone www.barolomeriame.com - Malvirà www.malvira.com - Diego Pressenda www.diegopressenda.it - Viniversa www.viniversa.dk – Travaglini www.travaglinigattinara.com - Sordo www.sordogiovanni.it - L'Astemia Pentita www.astemiapentita.it
Dato: Lørdag, 18. september 2021
Sted: Frederiksberg Mad og Kulturhus, Frederiksberg Allé, 41, 1820 Frederiksberg (Metro Frederiksberg Allé til døren)
Tidsplan: Kl. 16-18 eller kl. 19-21
PRIS: 150 kr. pr person
Link til direkte tilmelding
Ciao, Carlo
< Forrige | Næste > |
---|