Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

02.10.2021 Hvad er klokken ? (2)

Kære Vinvenner,

Rart at blive modsagt: det formodentlige kommunikationstræge Trenitalia har allerede svaret min mail om de fire uortodoks fungerende ure på Catania Centrale. Togdriften kørte ellers upåklageligt, nok fordi den ikke rettede sig efter urenes helt rebelske valg af tid og så kom forklaringen: urene er i stykker og kan ikke repareres. Fjernelsen er allerede planlagt. Nu kan de rejsende være mere rolige og vi kan gå videre med dagens mail som er, hvis jeg må selv sige det, spækket med saftige forslag og en forudbestilt vin, en af jeres favoritte Charlotte Hortons sangiovese på en 1 liters flaske med ølkapsel:

CASTELLO DI POTENTINO

FORUDBESTILLINGER OG SIDSTE FRIST: OVERSIGT

Så før vi går videre til lækkerbidskene er det på sin plads med en lille reminder om de friste, der udløber i den kommende uge: I finder dem samlet nederst i teksten: p.t er det Barolo fra Schiavenza og til vinterens forrådskammer er der de økologiske konserves fra Antica Enotria fra det frodige Apulien. Med fire børn og fem børnebørn ryger det meste af mit madimport på familiens borde: jeg håber, at det er en acceptabel anbefaling på….. varernes kvalitet. I har vist at sætte pris på de fødevarer jeg foreslår og jeg regner med at langsomt udvide sortimentet. Der er p.t også nogle penge at spare på to af jeres favoritte: den hvide Agrodolce eddike og Guerzonis tykflydende balsamico Modena IgP på halv liters flasker

STORE FORMATER

Blandt forudbestillinger er der nogle store formater Rúfina og Toscana IgT fra I Veroni: 3 liter, 5 liter og 12 liter. Jeg lod mig prakke tre af de 12 liters flaske selv om jeg ikke aner hvem køberen kan være men "Baldassaren" ( Balthazar en af de tre vise konge) vil pynte godt på lageret og hvis man skal servere samme vin til tredive gæster så er 12 literen med sine pæne 128 glas lige sagen…..:

Fokus i særdeleshed på Schiavenzas Broglio ( alle deres andre 2017 er udsolgt, hvilket kan åbne den sædvanlige diskussion om gode årgange dårlige årgange, men ikke her og nu.). For den vinven, der måtte ønske at nyde og forstå hvor god Broglio Barolo er, både i de gode og i de mindre gode årgange, er der et unik sæt af årgangene 2013, 2014, 2015, 2016 og 2017

"HOUSTON WE HAVE A PROBLEM"

Min medarbejder Renzo Tebano, som både er italiensk sommelieruddannet og en meget dygtig smager, har forliebt sig i Aítala's hvide Etna 2017. Dog er det sket for ham, at alle de tre gange, han har smagt på vinen, var den ene flaske fantastisk og den anden lige til håndvasken. Sådan sker det tit, når hvide vine er på "sunset boulevard" og der er ikke nogen grund til at gemme vinene længere.

Efter aftale med producenten Rocco Trefiletti har jeg ”slagtet” prisen til under det halve og tør derfor godt anbefale Etna Bianco 2017 til de vinvenner, der er i besiddelse af en god portion….. vinmod og sætter pris på klassiske modne hvide. Jeg skynder mig at fremhæve, at vi er langt fra 'Norwegian Blue' - døde og selvdøde vine - og at de flasker, der stadig er OK, er meget mere end en ren fornøjelse. Naturligvis sælges vinene med hele 65% rabat, fordi eventuelle fejlflasker hverken kan byttes, refunderes eller tages retur: dette som en undtagelse fra både Forbrugerloven og min standard vinpolitik.

Ciao, Carlo

PS: Åbningsbilledet viser en stadigvæk eksportvognskølig Sacromontino 2020, der klæder en ret hurtiglavet pasta ret. Ingredienser: fusilli Martelli (skruer), fem seks saltede kapers, en håndfuld tomater, gerne de små orange, lidt olivenolie, en dåse tunfisk, få dråber saft af en halv lime.

Fidusen for at denne ret lykkes helt, er at hverken tomaterne eller tunfisken skal have lov til at blive for varme. Derfor: når pasten er ved at koge færdig, kom lidt olie på panden og hæld kapers i - som de er, uden at afsalte dem. Imedens mos tomaterne med en stavblender og hæld dem på panden. Når pasten er kogt "al dente", så si den godt, hæld den på panden og hæld tunfisken på det hele. Rør godt rundt ved medium blus i max et halvt minut, mens I presser lidt af limesaften over det hele. Buon appetito!

ÅBNINGSTIDERNE PÅ LAGER Skovlytoften 1, 2840 HOLTE
Undertiden er jeg på lager før og efter nedenstående tider.
Venligst ring 4585 1978 eller send en mail for at træffe aftale.

søndag den 3. oktober: ÅBENT 13:00 til 16:00
mandag den 4. oktober: ÅBENT 14:00 til 17:00
tirsdag den 5. oktober: LUKKET
onsdag den 6. oktober: ÅBENT 14:00 til 17:00
torsdag den 7. oktober: ÅBENT 14:00 til 17:00
fredag den 8. oktober: ÅBENT 14:00 til 17:00
lørdag den 9. oktober: LUKKET
søndag den 10. oktober: ÅBENT 14:00 til 17:00
mandag den 11. oktober: ÅBENT 14:00 til 17:00
tirsdag den 12. oktober: LUKKET
onsdag den 13. oktober: ÅBENT 14:00 til 17:00
torsdag den 14. oktober: ÅBENT 14:00 til 17:00
fredag den 15. oktober: LUKKET
lørdag den 16. oktober: LUKKET
søndag den 17. oktober: LUKKET
mandag den 18. oktober LUKKET
tirsdag den 19. oktober : ÅBENT 14:00 til 17:00

WEBSHOP!

WEBSHOP