![]() |
Det var ikke noget overilet eller uoverlagt i mit: "Tak, jeg tager det hele". Havde lige smagt denne Nebbiolo 2019 og hvis det ikke er denne her 2019, der er et SCOOP, så ved jeg ikke hvad.
Jeg vil vove den påstand, at selv til almindelig webshoppris (179,- kr.) ville den være et godt køb. Til forudbestillingsprisen (119,- kr.) er der tale om en sensation. En Nebbiolo der vil overbevise alle: den erfarne og krævende vinkender som den glade vinnyder. Drik nu og lad den følge jeres middage frem til 2026-2028. Ikke blot et SCOOP men simpelthen et MUST.
Blandt Barolo fans, i Barolo snirklerne og blandt winelovers, vininvestorer og cognoscenti, taler man allerede nu om, hvor stor årgang 2019 er i Barolo. Årgangen kan dog først frigives i 2023, så......sagde fru Maura:
"Hvis du vil have noget 2019, har vi lidt flere flasker af Nebbiolo Langhe, men det er også den sidste ombæring til den lave pris: når restauranten kører på fuldt blus, vil vi igen lægge en stor portion af den til side til os selv, da Nebbiolo er en af vore gæsters mest købte."
Nebbiolo 2019 til den pris! Jeg skyndte mig at sige "Grazie, prendo tutto!" dvs "Tak, jeg tager det hele". I burde også se at gøre det ......:
![]() |
Legenden siger, at IKEAS stifter Ingvar Kamprad havde vanskeligheder med at genkende og huske numre og derfor brugte han fantasinavne på sine møbler. Flere vinvenner har spurgt, hvad de bogstaver, som man kan læse for enden af en vins navn i webshoppen, betyder. Det er noget jeg bruger for at genkende og samle de forskellige tilbud: et varenavn i stedet for et varenummer. Lidt i stil med IKEAS spøjse navne på deres møbler: GIGGI er således navnet på min ven og leverandør Luigi. Nu bliver GIGGI nok ikke verdensberømt som bogreolen BOSS, men der er alle grunde til, at I skal studere dette forudbestillingstilbud: der er vin og penge at hente for resten af året og mere.
Er der nogle vine jeg ville fremhæve? Allesammen Naturligvis, det skal jeg sige, men prøv at udforske de mindre kendte fra Landbohøjskolen, egentligt Fondazione Edmund Mach (den herre på etiketten der grundlagde skolen i 1878): Schiava, Lagrein, Rebo, de byder på samme kvalitet som jeres favoritte Pinot Grigio og Riesling.
Det er lang tid siden, at vi har haft vine fra Campania og de 6 fra Orneta i det bjergrige Irpinia er absolut den bedste valuta for pengene. Hvide vine der kan stille enhver tørst og en rød Taurasi, der er blandt de bedste røde i Italien.
Maso Thaler: OK, det er vine for viderekomne - er I ikke alle det? - og blandt de mest kostbare i puljen, men familien Motta høster hvert år flere og flere anerkendelser for vinene fra deres mikrovingård højt på bakkerne nord for Bolzano.
Med andre ord: lige meget hvilke vine I vælger fra GIGGI, vælger I godt:
![]() |
Speditøren har lovet levering af følgende vine senest torsdag den 14., altså i overmorgen: Tenuta Cucco (Barbera og Barolo), Sorbaiano (Febo Merlot og Pian del Conte), I Veroni (store formater) og langt om længe Cantina Giuliano (Chianti og In Campagna Merlot).
Det betyder, at alle de vinvenner, der har bestilt PLETSKUD kassen (CENTRO!), kan nu glæde sig til at modtage vinen eller afhente den på lageret fra fredag den 15. oktober.
![]() |
Hvorfor netop den 24. oktober? Det var netop den 24. oktober 1662, at Samuel Pepys skrev i sin berømte dagbog: "So home and dined there with my wife upon a most excellent dish of tripes of my own directing, covered with mustard, as I have heretofore seen them done at my Lord Crew's, of which I made a very great meal, and sent for a glass of wine for myself."
Jeg tvivler på, at der er mange blandt vinvennerne, der er glade, endsige kender, denne herlige spise: kallun og komave er noget de fleste forbinder med hundemad, og dog er "trippa" universal mad, da der ikke findes nogen nation, fra Skotland til Indonesien, der ikke har "trippa" i sine madtraditioner.
Hver gang jeg kommer tilbage til Rom, tilbereder min ven Paolo en tallerken "trippa alla romana": rigtig "soul food" der skal ledsages af et glas eller to af den åbne rødvin.
Jeg vil ikke blande mig i jeres spisevaner, men lige meget hvad I sætter på bordet, er der flere gode vine at vælge her, alle fra den gyldne årgang 2019:
Ciao, Carlo
< Forrige | Næste > |
---|