Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

09.11.2021 Den moderne Janus: professor Guido Gualandis to ansigter

Kære Vinvenner,

Professor Guido Gualandi er en af disse personer i vinens verden, der hvis han ikke eksisterede, så burde man opfinde ham. Når han er færdig med sin undervisning i landbrugshistorie, på universitetet både i Firenze og i USA, klæder han om til praktisk tøj og forvandler sig til en komplet vinbonde. Det er ham på billedet ovenfor. ”Komplet”, fordi han gør så meget som muligt selv: fra vinmarken, til vinfremstilling, til etiketdesign. Når man taler med ham, kan man straks opleve, at det er lysten, der driver værket: han bruger ”underlige” druer, kalder sin fremstillingsmetode for ”arkæologisk” og i det hele taget laver han de vine, han selv kan lide at drikke.

Det resulterer ofte i meget ”personlige” vine, det fjerneste man kan komme til begrebet ”crowd-pleaser”, helstøbte vine af en integritet, der er sjælden i vinens verden, vine man skal ”lytte” til: det ender altid med at enten bliver man begejstret for dem eller også vælger man noget andet. ”Kald det min hobby: jeg fremstiller de vine jeg kan li’ og før eller senere finder de deres publikum, både her i Toscana og i resten af verden.”

Nu har landbrug også noget med økonomi at gøre og "il professore" er også en dygtig erhvervsdrivende: en stor del af omsætningen stammer fra de arrangementer, hvor Guido og hans familie tager imod besøgende, der ønsker at opleve vinene, maden og gårdens liv i det smukke Montebetti.

MONTEBETTI

Gårdens lokalitet i den idylliske krans af bakker omkring Firenze har givet navn til den Chianti (netop Colli Fiorentini), der ”betaler huslejen” som Guido Gualandi ynder at sige. Produktionen er ikke af de store og bliver som regel afsat til de mange restauranter inde i Firenze og til få importører i udlandet, mest USA og….Danmark.

Mange vinvenner har taget Montebetti til sig, og da jeg var i gang med at bestille endnu en portion af 2019, spurgte Guido hvordan det gik med de ”andre vine”.

”Uhmm..” svarede jeg ”noget trægt, mest fordi det er stort set ukende vine, der skal skænkes og smages for at overbevise køberne. Jeg har ikke så mange af dem på lager og de er ret holdbare, så det gør ikke noget hvis de blive solgt langsomt…”

”Hvorfor laver du ikke en promotion ”Conosci Gualandi” ("dvs Lær Gualandi at kende"): vi aftaler en rabat, du kan give videre til dine kunder …” Hvorfor ikke? Som sagt er der ikke mange flasker af Guidos ”andre vine”, og hvis rabatten kan hjælpe med at få dem kendt så meget desto bedre. Vinene og rabatten finder I her. Som kutyme, er der ikke minimumtvang og ”gerne blandet” vil gøre både Guido (og vinhandleren her) glad:

STORE KLOKKESTRENGEDAG

OK. Her er reglerne for de "uindviede". Nedtælling til Klokkestrenge Dag - fredag den 26. november - er begyndt og alle de indsendte klokkestrenge deltager i følgende kategorier:

1) LÆNGDE: uanset hvad man måtte mene, med reference til andre felter af livet, længden gælder. Det er håndarbejdet og jo længere klokkestrengen, jo flere timer er blevet brugt til brodering.

2) ALDER: Klokkestrengens guldalder, går i nyere tid fra 1950 til ca. 1970. Der hvor dato og årgang er broderet, er der flere points at hente.

3) IDENTITET: navne på personer, fødselsdato, bryllupsdato o.lign, med andre ord alt det der kan bruges for at placere klokkestrengens identitet.

4) MOTIV: i sagens natur bliver motiver med mad & vin foretrukket, men ellers er der frit slag og de meste interessante emner er også med i nominering til 1. 2. og 3. præmie

5) FUNKTIONSDYGTIGHED: klokkestrenge med virkende klokker konkurrerer i en særskilt klasse, hvor alle ovenstående kriteria er underordnet funktionen: en klokke, der virker når man trækker på strengen.

Forvirret? Tøv ikke med at skrive og spørge mig. Og ja, den farverige fredag udstilles alle de indsendte klokkestrenge, vi udskænker et par klokkestrengevenlige Barolo.

JULEBASTEN©

De Julebasttrofaste Vinvenner har allerede modtaget tilbuddet. Riserva udgaven af 2018 er på lager og kan bestilles nu til prompte levering/afhentning:

OM FORDELENE VED FORUDBESTILLINGERNE

Bortset fra de klare, reelle besparelser (og at vinene smager..som regel... rigtig godt ) er der endnu en grund til at benytte sig af forudbestillingerne: som I har måske læst i andre media, er der store prisforhøjelser på vej.

Det er ikke vinen som sådan, der bliver dyrere: vinen lider under knapheden af råvarerne, stigning i fragtpriser, inflationen (og måske den dertil tilknyttede spekulation).
I forhold til priserne i 2020 i Italien er energien gået op med 138%, fadene 30%, pallerne 53%, metal 44%, papir og kartonage 60% og glas 20%.

P.t. er der hverken pristigning på de vine, jeg har på lager eller på dem, der er på vej: hvad de næste måneder vil bringe får vi at se, men et af remedierne er lige her:

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDERNE PÅ LAGER Skovlytoften 1, 2840 HOLTE
Undertiden er jeg på lager før og efter nedenstående tider.
Venligst ring 4585 1978 eller send en mail for at træffe aftale.

onsdag den 10. november: ÅBENT 14:00 til 17:00
torsdag den 11. november: ÅBENT 14:00 til 17:00
fredag den 12. november: ÅBENT 14:00 til 17:00
lørdag den 13. november: LUKKET
søndag den 14. november: ÅBENT 13:00 til 16:00

WEBSHOPPEN

WEBSHOPPEN
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10