Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

05.12.2021 Spisepausen: pasta og risotto ris

Kære Vinvenner,

Det er ikke kun vin, der skifter etiket…

Pastafabrikken Fabbri har været i gang, samme sted og med samme fremstillingsteknik siden 1893 – samme årgang som min fodboldklub blev stiftet i øvrigt – derfor er det kun forståeligt, at de får lyst til at ”restyle” og skifte udseende en gang imellem. Nu var jeg ellers meget glad for deres tidligere look med dets farverige labels. De nye er unægteligt mere sobre, mere elegante men også en smule mere ensformige. Nå: det vigtigste er dog, at pastaens kvalitet er den samme. Og det er den da.

HVORFOR DENNE PASTA ?

Pasta Fabbri bor centralt i Toscana og jeg har valgt de fire mest almindelige formater af forskellige grunde:

Økologisk
Anvendelse af durum hvede fra antikke toskanske kornsorter (Senatore Cappelli) Langsom tørring: fra 3 til 6 dage ved lav temperatur (38 grader)

Selvom melet og vandet er vigtige elementer til fremstilling af en kvalitetspasta, er tørringstiden det allervigtigste.

Det er kun håndværksfabrikkerne med deres forholdsvis begrænsede produktion, der har råd til den langsomme tørring ved lav temperatur (38 grader): det garanterer pastaen både dens optimale fordøjelighed og evnen til at suge saucerne til sig. 3 til 6 dage er uhørt for industripasta, hvor tørring sker ved høj temperatur i løbet af 7-10 timer.

"Pasta artigianale" dvs håndværkspasta: hos Fabbri produceres mellem 12.000 og 15.000 kilo om måneden. Bare for at give jer en idé: det tager pastaindustrien kun syv timer at fremstille den samme mængde, som Fabbri producerer om ugen.

GODT AT VIDE, MEN……..?

… er Fabbris pasta så meget bedre end de gode industripasta? Hjemme hos os er vi meget glade for Fabbri's kvalitet, men jeg kan skrive spalte op og spalte ned, om bronzeformerne der giver en ru overflade og ikke varmer dejen op, som teflonformer gør, der anvendes ved industripasta osv osv: men det eneste, der dur, er at I skal have smag for sagn.

Derfor har jeg lavet en introduktionspris og hører gerne jeres mening om pasta'en, engang I har smagt Fabbri's frembringelser.

CARNAROLI

I webshoppen finder I også risotto ris af Acquerello Carnaroli (500 g), Parmigiano Reggiano, økologiske tomater, økologiske tomatkonserves, artiskokhjerter, tomatsauce med auberginer, rød tunfisk, balsamico, perler af balsamico, olivenolie, hvidvinseddike, lagret eddike, kapers fra øen Vulcano: alt sammen noget, der kan give glæde til én, der kan li’ at spise godt og har (italiensk) madlavning som hobby:

OG VINENE ?.....

Ja, vinene. Der kom en kunde forbi forleden. Han sagde, at han var på min mailingliste. Han arbejder i et af landets største revisionsselskaber i Aarhus og spurgte, om jeg også holder vinsmagning. ”Hvis folk spørger, ja, gerne” og jeg viste ham folderen fra smagningen i Esbjerg i starten af denne uge. Vi snakkede lidt løst og han sagde på et tidspunkt, at han syntes at jeg ikke lavede mange tilbud på Barolo. ”Det skal nok passe: vinvennerne responderer prompte til mine forsalg og alt bliver støvsuget. Schiavenza har solgt alle deres 2017 og jeg er lige ved at sende forudbestillingslisten over de kommende 2018 (frigives i april 2022). Tenuta Cucco, en af mine andre leverandører, har lige frigivet 2017 og jeg venter på vareprøverne. P.t. er der et forsalg på Riserva 2015 og en smule tilbage fra 2014”.

”Ja, men er 2014 ikke en dårlig årgang?”

”Ikke dårlig: elendig, rent vejrmæssigt. Men der er vinbønder, der er både mere samvittighedsfulde, dygtigere og mere knoklende end andre. Knokleriet i vinmarken, året rundt, er det, der garanterer en god høst i selv de dårlige årgange. Så kan man blive tvunget til at sende færre flasker på markedet, men alle de, der sendes, skal være mere end i orden.

Det er en æressag at vise, at man kan lave gode vine også i de mindre gode årgange. Kunderne spørger stadigvæk efter Schiavenzas Barolo 2003 (udsolgt) ,og jeg har flere rosende mails fra vinvennerne, der har smagt Schiavenzas Barolo 2014. Desuden har Barolo fra Serralunga et væsen, og en kraft og fylde, der betyder, at det tager tid for den at folde sin elegance ud: 2014 begynder at være i form nu og den vil blive ved med at udvikle sig de næste 6-8 år.

ANDRE JULEVINE

I morgen søndag den 5. december bliver EVOLUZIONE 2019 Merlot Lazio skænket på lager mellem kl. 13.00 og 16.00. Det er et pletskud af en vin til andesteg, flæskesteg og gås (vel at mærke, hvis I er blandt dem, der ikke tør servere Julebasten© eller Julelambrusco©........ ):

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDERNE PÅ LAGER Skovlytoften 1, 2840 HOLTE
Undertiden er jeg på lager før og efter nedenstående tider.
Venligst ring 4585 1978 eller send en mail for at træffe aftale.

søndag den 5. december: ÅBENT 13:00 til 16:00
Udskænkning af EVOLUZIONE 2019 på lager
mandag den 6. december: ÅBENT 14:00 til 17:00
tirsdag den 7. december: LUKKET
onsdag den 8. december: ÅBENT 14:00 til 17:00
torsdag den 9. december: ÅBENT 14:00 til 17:00
fredag den 10. december: ÅBENT 14:00 til 17:00
lørdag den 11. december: LUKKET
søndag den 12. december: ÅBENT 13:00 til 16:00

WEBSHOPPEN

WEBSHOPPEN
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6