![]() |
Nogle vinvenner, der lige er kommet tilbage fra Rom, har skrevet om en ret, de fik serveret i en restaurant i centrum. De spurgte om navnet og opskriften, men tjeneren, der havde travlt og måske var en smule uhøflig, svarede med at spørge, hvor de kom fra. ”Danimarca ? You do not have the ingredients.” De fik dog allernådigst rettens navn, og da de nævnte det for mig, tænkte jeg, at tjenerens billede af Danmark stadig må være det samme som fra de glade tressere: isbjørne og nøgne kvinder på gaden. Jeg gættede rigtigt, da jeg sagde til vinvennerne, at tjeneren må have været pensionsalderen nær. Det forklarede lidt hans udsagn, men kun lidt.
Jeg var selv overrasket over, at retten blev serveret på en restaurant, da den hører til den række af ”ikke-opskrifter”, der er bundet til den lokale tradition og til en bestemt periode af året. Navnet ”vignarola”, ordret oversat ”á la vinbonde” stammer fra Rom, hvor ”vignaroli” er de (vin)bønder, der kommer med vin og især deres øvrige afgrøder til markedet: ikke kun med vin men netop med årstidens grøntsager.
De ingredienser som ”you do not have”, men som I efterhånden kan finde i velassorterede supermarkeder er: hestebønner, artiskokker, grønne ærter, mynte. Det er en meget velsmagende ret, som kan fremstilles både med og uden svinekæbe og kan serveres som hovedret eller som tilbehør til pasta, ris eller ristet franskbrød. Enkel og velsmagende med vegetar- og veganermulighed.
Jeg sender gerne min opskrift, hvis I sender mig en svarmail med ”VIGNAROLA” i Emne/subject. Nu en kort oversigt over de vine, som "I have the ingredients" for:
Find dem alle samlet her:
![]() |
Fokus på Barbera, både Alba og Asti samt et par sommerhvide og Prosecco.
Ciao, Carlo
< Forrige | Næste > |
---|