![]() |
Det er en af de retter, jeg kaster mig over, når jeg er i Italien. De kan spises ovnvarme, typisk med kartoffelbåde, eller kolde, dagen efter at de er tilberedt. Det er ikke sjældent at se dem i picnic-kurverne, som mange italienske familier tager med på stranden. Det er også en af de retter, det aldrig er lykkedes mig at tilberede lige så præcist velsmagende som man kan få den på de italienske ”rosticceria” eller ”tavola calda”, disse takeway steder hvor maden altid smager godt: frisklavede portioner, for en lokal kritisk kundekreds. I går fandt jeg de store tomater og blev fristet til at prøve igen. Har mine bange anelser, fordi tomaterne ser for flotte og regulære ud, men smager de af noget? I næste mail vil jeg fortælle jer, hvordan det gik.
Det som jeg kan fortælle nu er, at Langhe Rosso 2019 DOC fra Tenuta Cucco er endelig kommet på lager. Det har været en af jeres favoritter i alle årgange, og denne 2019 bliver godt nok en af de mindelige. Det er også den første årgang, efter at Tenuta Cucco er gået over til økologi. Forsendelsen vil starte på mandag, til de vinvenner, der har betalt fragten, og ellers kan vinen afhentes i lagerets åbningstider, som I finder i bunden af denne mail.
![]() |
![]() |
Jeg taler om Frascati. Har fundet en virkelig saftig, struktureret og tør af slagsen, med en god portion af den grønne ”malvasia puntinata”, der bidrager med det tiltalende spil mellem aroma og ”bid”, der har gjort Frascato berømt og elsket i hele verden. Når den smager godt som denne her, altså. Den kan nydes solo, men prøv den til egnsretterne af den romerske tradition som carbonara, matriciana, cacio e pepe og gerne på hvidt kød og charcuteri. Lagrede fåreoste er også gode ledsagere til denne hvide vin, der smager som Frascati skal smage. Med mine varmeste romerske anbefalinger:
Saftigheden i denne Frascati stammer dels fra det mindre udbytte, som "Superiore" indikerer, og dels fra den vulkanske jordbund, som er typisk for hele Frascati DOCG område. Det er den berømte "Pozzolana". Colosseum og de store bygninger fra Antikken blev bygget med en blanding af dette materiale og læsket kalk.
…med de uretfærdige udsalg:
Hvis vi ser bort fra Schiavenza's Barolo 2019, som vil først være klar i april 2023, så er stort set alle forudbestillinger hjemme, så vi kan gå august i møde med velspækket og ”kampklart” lager:
Ciao, Carlo
Nix. Nuller. Zero.
< Forrige | Næste > |
---|