30.08.2022 Robin næppe Hood, hans rimelige stedfar og min søns navnkundige kødsovs

Kære Vinvenner,

”Lad mig sige det som det er: jeg synes dine vine er blevet pissedyre”. Det sagde jeg til Robin, Pietro Majnonis stedsøn, som styrer vingården Le Masse, Ved Barberino Val d’Elsa, i Chianti Classico ca. 50 kilometer syd for Firenze. ”Ja” – svarede Robin – ”det er det, det koster i dag at fremstille vine, der smager godt og har det du kalder ”ægte landbrugsidentitet” og så har du solgt alt fra dit sidste køb. Måske er dine kunder bedre end dig til at sætte fokus på kvalitet. Alle vore vine er økologiske og ”molto puliti” (”meget rene) uden brug af animalske substanser til klarering og med et brug af sulfitter, som er langt under det, der er grænsen for økologiske vine. Jeg gætter på, at dine kunder har sanset det og de har sat pris på vores vine selv uden at vide noget om alt det store arbejde, vi lægger i vores produktion.”

AFSTEMNING

Et argument jeg ikke kunne modsige: I har været meget glade for både hans Chianti Classico og især – surprise surprise – for de to hvide: Forasacco, trebbiano af meget gamle vinstokke, og for orangevinen med det frække navn Camporella. ”Ved du hvad? Lige som i Italien er der snart valg i Danmark: vi lader ”folket”, vinvennerne, stemme med deres dankort. Jeg sætter dine vine i forudbestilling og ser hvad der sker. Uanset prisen så får alle dine vine mine varmeste anbefalinger herfra".

Le Masse er en af de (mange) små vingårde, man ikke hører så meget om, fordi produktionen er lille, ca. 25.000 flasker fordelt på 5 typer vin: kvaliteten er meget høj og godset har en loyal kundekreds især i Tyskland, hvor Robins mor Christiane stammer fra, og markedet for økologiske vine er meget stort.

OG TIMEO ?

Nix. Den funky canaiolo er blevet endnu mere funky, som Robin skriver. Jeg var stort set den eneste, der kunne li’ vinen, og den fik først ben at gå på, da prisen blev slagtet. En fejl jeg ikke ønsker at gentage. Robin sender mig to prøveflasker af kanonårgangen 2019 og så snakker vi om det.

STEDFADERENS FORNUFTIGE PRISER

”Pris, pris pris…” Ja, utroligt nok har jeg allerede modtaget det første tilbud på overdådig julebuffet fra et stort cateringfirma. Jeg svarede prompte med at sende dem et link til min engros side i webshoppen.
Den kan I med fordel også kigge på, hvis I står til at skulle bruge minimum 60 eller 120 flasker.

Men ellers fortsætter Pietro Majnoni med sin regulære og stabile prispolitik på de vine, som I sætter mere og mere pris på: til endnu mere fordelagtige priser for jer, hvis I skal bruge mindst 60 flasker. OBS! Flere vinvenner har spurgt, hvorvidt tilbuddene også gælder ved ”60 gerne blandet”: svaret er ja, tak men husk at være opmærksom på fragten. Alle priser er for vine, der afhentes på lageret, og ved forsendelse afhænger fragten af både afstand og mængderne:

For de vinvenner, der ikke kan bruge større kvanta, er Pietros økoChianti stadigvæk noget af det bedste køb indenfor italienske klassiske rødvine (siger I også):

MIT (altså GURPAULs) INDIEN

Nu har jeg læst bogen. Hvis I planlægger en rejse til Indien, er bogen et godt sted at starte fra, spækket som den er med praktiske informationer. Men ikke nok med det: bogen kan læses på flere niveauer alle godt integreret med hinanden, fra de nyttige og kontanter faktabokse til de følsomme oplevelser af en Rødovredreng på spor af sine rødder. Det kan lyde som en floskel ”lige som at være der”, men MIT INDIEN vil virkelig transportere jer til midten på en anden fjerne dimension, godt afhjulpet af de mange fine billeder: en kærlig indlevelse i rejsen, langt fra turist snapshot. En praktisk dagbog og en skøn fortælling, som jeg er glad for at have i min samling. For motorcykelentusiaster en ekstra fornøjelse da rejsen foregår på sadlen af Royal Enfields mekaniske...luner. Hvis I ønsker bogen dedikeret, så skriv til Gurpaul på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

SØNNENS NAVNKUNDIGE SAUCE

I reagerer pænt til min søn Giuliano's saucer, og han er klar igen med:

Ragout (Kødsovs)
1 glas m 1 lt kødsovs 120 kr + 20 kr glaspant
2 glas m 1 lt kødsovs 200 kr + 40 kr pant

Bestillinger modtager Giuliano inden torsdag den 1. september. kl. 19.00 ved at skrive til ham på: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Levering fra søndag d. 4. september kl. 13:00 på lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte

Saucerne kommer i de viste beholdere og kan holde sig 3-4 dage i køleskab.

Og de smager godt! Ama’r, bekræftes af den glade far.

Ciao, Carlo

PS: Til jer, der kun læser ugemails engang imellem men som er vilde med Barolo:

ÅBNINGSTIDERNE PÅ LAGER Skovlytoften 1, 2840 HOLTE
Undertiden er jeg på lager før og efter nedenstående tider.
Venligst ring 4585 1978 eller send en mail for at træffe aftale

onsdag den 31. august: ÅBENT 14:00 til 17:00
torsdag den 1. september: ÅBENT 14:00 til 17:00
fredag den 2. september: ÅBENT 14:00 til 17:00
lørdag den 3. september: LUKKET
søndag den 4. september: ÅBENT 13:00 til 16:00