Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

30.11.2022 Norwegian Blue har også ret

Kære Vinvenner,

Mens billedet ovenfor viser to muligheder for en kærkommen 2 eller 3 flaskers vingave, nævner mailens titel Norwegian Blue, de selvdøde vines kirkegaard. I disse dage, hvor alle pusher seriøse julevine, hvorfor tilegner jeg få linjer til en vin, som jeg teknisk set ikke skulle have importeret i sin tid? Det er fordi den norskeblå vin, en Vermentino, kom som "pallefyld", ballast, for at kompletere en palle.

Pallen var fra I Veroni, som har sendt en ny forsyning af verdensklasse Riserva 2019 QUONA. Det sidste lag var tomt og så sagde Luca, at han kunne fylde 10 karton af en Vermentino, en hvid fra 2019, der var bestemt for USA: vinen blev dog udsat for en omgang minusgrader og garvesyren i vinen havde bundfældet sig. Partiet blev lagt til side, alle flasker genåbnet og filtreret men disse 10 sidste karton var blevet tilbage på lageret.

SUNSET BOULEVARD

Alle steder kan man læse og høre om en vins tilblivelse: høst, presning, lagring, udvikling. Næsten ingen steder bliver der fortalt, hvordan en vin dør, eller hvordan og hvor hurtigt den bliver for gammel. Hvornår tager oksidering (iltoptagelsen) overhånd? Hvor hurtigt bliver smagen ødelagt? Hvor længe kan man "risikere" at synes at, alt taget i betragtning, var vinen ikke så dårligt som frygtet?

I går næppe rundt med disse tanker, men hvis I gør det, har I her chancen for at erhverve jer et skoleeksempel på en "korrekt" ældning, ja, en pædagogisk vin kan man sige....:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/24-norwegian-blue-doeende-og-selvdoede-vine-ingen-yderligere-rabat-ingen-returret/4191-2019-bianco-di-toscana-vermentino-igt-i-veroni/

SPØG TIL SIDE: EN "CURVY" VIN

Billedet viser Riserva 2015, men den aktuelle til salg er Riserva 2019. En svulstig sag fra en...gylden årgang: Quona glæder sig til vintermaden af alle arter. Puritanere og krævende vinnydere (me too) kan beskylde QUONA for at "gå over bredden", for at være næsten for meget, for at savne den stramme til tiden kølige elegance, som kendetegner Rúfina Riserva når den er bedst (jvf Etichetta Storica for eksempel). Det skal nok passe, men det er netop denne solbeskinnede overflod, der gør Quona så velkommen og populær. Er det "dellerne", der i løbet af få år har skaffet Quona en plads på podiet, blandt top 3 i distriktet? Hvis så, ser det ikke ud som om det er noget, der generer jer:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/26-roedvine/3972-2019-quona-chianti-ruacutefina-riserva-docg-i-veroni-rus22/

I POSEN OG I SÆKKEN

Eller i sækken og posen, hvis man kigger fra venstre af. Blot for at sige at der er emballagemuligheder nok for jeres vingaver. Majnoni's gode Chianti som I ser i åbningsbilledet: er den mest sælgende gavekarton til to flasker:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/52-gavekarton/1844-vingaven-gavekarton-med-tre-flasker/

BAROLO 2019 SCHIAVENZA & SCOOP'ET: NEBBIOLO 2021 SCHIAVENZA

Lige en hurtig meddelelse: fristen for forudbestilling af Barolo 2019 er blevet ændret til den 27. december 2022. Forklaring: til dels har Schiavenza mange efterspørgsler på deres Barolo, til dels har Huset planlagt prisstigninger per 1. januar 2023.

Søndag den 4. december er sidste frist for at sikre sig scoope't Langhe Nebbiolo 2021 til den pris, der får alle nebbiolo elskere at klappe i takt: 119,-. kr.

Find hele Schiavenza-Slaraffenland her:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=LUC23

ET SKIVE RISTET FRANSKBRØD OG LIDT SALT

Mere skal der ikke til for at lade smagsløgene danse: få dråber af Pietro Majnonis økologiske olivenolie fra den netop overståede olivenhøst 2022. Høstens kvalitet? Lidt men meget godt: begge resultater af de tørkelignende høje temperaturer fra april af og gennem hele sommeren.

Pietro tøver ikke med at kalde sin 2022 økologiske olie som "amaro" ("bitter") og det er lige den smag, de fleste af jer kan li': på brødet, i salater og som "drys" på supper og pasta.

Hvis I er til mildere olivenolie, er der nedsat pris på Pietros høst 2020, som salgsmæssigt udløber i december (nu) men vil holde sig i god form frem til sommeren 2024. Find den nye og den gamle her:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/47-olivenolie-/

ROSIN(VIN)EN I PØLSEENDEN

2008: udsolgt. 2009: udsolgt.
2010: ca 90 flasker tilbage.
Hvad venter I på?

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/26-roedvine/3622-2010-amarone-classico-i-galli--docg-le-ragose-50ar22/

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDERNE PÅ LAGER Skovlytoften 1, 2840 HOLTE
Undertiden er jeg på lager før og efter nedenstående tider.
Venligst ring 4585 1978 eller send en mail for at træffe aftale

onsdag den 30. november: ÅBENT 14:00 til 17:00
torsdag den 1. december: ÅBENT 14:00 til 17:00
fredag den 2. december: ÅBENT 14:00 til 17:00
lørdag den 3. december: LUKKET
søndag den 4. december: 13:00 til 16:00

WEBSHOPPEN

WEBSHOPPEN
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10